Me Naiset on lisännyt 1388 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Panu Pälviä

Pari tippaa hunajaa viimeistelee vuohenjuusto-juuresleivät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Iltapalaleivät

Ainekset

JUUREKSET
2
porkkanaa
1
palsternakka
MARINADI
1/2
rkl
oliiviöljyä
1/2
rkl
balsamicoetikkaa
1/2
tl
rosmariinia
1
tl
hunajaa
suolaa ja mustapippuria
LISÄKSI
4 cl tummaa rommiaviipaletta
kokojyväleipää
voita
150
g
vuohenjuustoa
rucolaa
juoksevaa hunajaa
hiutalesuolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori juurekset ja leikkaa ne paloiksi. Yhdistä marinadin ainekset uunivuoassa. Laita kasvikset vuokaan ja kääntele. Kypsennä juureksia noin 30 minuuttia tai kunnes ne kypsyvät.
  2. Paahda leivät. Voitele ne voilla. Nosta leiville uunikasviksia, vuohenjuustopaloja ja rucolaa. Valuta päälle noro hunajaa. Ripottele pinnalle hiukan suolaa ja pippuria.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 289 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkullinen jäätelö valmistuu myös ilman jäätelökonetta. Tämä kolmen aineksen jätski saa makunsa ruskistetusta voista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 10 palloa
Valmistusaika
15 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Jäätelö ruskistetusta voista

Ainekset

75
g
voita
1
prk (397 g)
kondensoitua maitoa
3
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Kuutioi voi. Sulata se kattilassa, kunnes voi kuohahtaa ja muuttuu ruskeaksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Vatkaa kondensoitu maito ja kerma vaahdoksi. Kääntele jäähtynyt voi seokseen.
  3. Kaada seos vuokaan. Peitä kelmulla. Pakasta 5 tuntia tai siihen asti, kunnes seos on jäätynyt.

Vinkki: Tuunaa jäätelöä ja sekoita joukkoon marjoja, pähkinärouhetta, suklaahippuja tai pieniä toffeepaloja. Jos haluat oikaista, voit vatkata ruskistetun voin myös kaupan valmiiseen vaniljajäätelöön.

Kommentit (0)

Ihana murupohjainen omenapiirakka ei syömättä jää ja sitä haluaa aina vain lisää, niin kauan kuin sitä riittää.
Kylmänä maukkaan herkullisen raikasta. Murumainen pohja, murutkin tulevat syötyä viimeistä murua myöten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 - 8
Valmistusaika
n. 15 min + n. 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Murupohja-omenapiirakka (taikina sekoitetaan)

Ainekset

150
g
voita
vajaa 1 dl sokeria
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
perunajauhoja
1,5
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
kanamunan keltuainen
Täyte:
omenahilloa tai -sosetta
2 - 3
omenaa
kanelia
sokeria

Työvaiheet

Sulata voita 30 sekunttia (mikron kestävässä) leivontakulhossa mikrossa.
Lisää päälle kuivat aineet ja sekoittele ne siinä päällä, niin että leivinjauhe hyvin sekoittuu jauhoihin.
Lisää sitten kanamunan keltuainen.
Sekoita puuhaarukalla tai käsin taikina.
Painele taikina kostein käsin piirakkavuokaan, älä jätä reunoja.
Levitä sitten pohjan päälle omenahillo tai -sose, n. puolen sentin kerros.
Huuhtele omenat ja kuori, leikkaa niistä sopivia viipaleita, asettele ne sitten omenahillon päälle.
Ripottele omenaviipaleiden päälle hiukan kanelia ja sokeria.

Paista 200 asteessa uunin alaosassa n. 30 min tai kunnes piirakka on kauniin ruskea ja kypsä.

Kommentit (6)

Vierailija

Luuln että olisi hyvää mutta oikeasti petyin... Pohja oli niin perunajauhoinen että piti moneen kertaan tarkistaa olinko mitannut oikein määrän. Omenapiirakassa hillo tekee siitä vielä erityisen hankalan leikattavan ja syötävän. Yleensä piirakat kyllä syödään viimeistä murua myöten, tämän kohdalla tuskin niin käy...

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

No nyt olet jotenkin epäonnistunut siinä, oliko liian kosteaa omenahilloa, minulla tuli oikein todella hyvää, että olisi syöty vaikka kuinka paljon ja todella tulee 1 dl perunajauhoja, koska ilman sitä ei ainakaan saisi vuoasta kovin helposti otettua, kun littaisi pohjaan kiinni. 😊

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Muistitko laittaa oikean määrän vehnäjauhoja ja paistaa kypsäksi, koska paistoaika vaihtelee eri uuneissa ja paisto-0minaisuudet vaihtelevat, voi myös paistaa keskitasolla vähän kauemmin, kunnes näyttää päältä kypsältä.

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Huom, tähän kuuluu ehdottomasti voi.

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Omenan siivujen päällä pitää pehmentyä, eli pitää paistaa niin kauan, että myös reunoista ruskistuu.

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Omenan siivujen päällä pitää pehmentyä, eli pitää paistaa niin kauan, että myös reunoista ruskistuu piirakka.

Tämä kastike on maukas, helppo ja nopea tehdä, sekä monipuolisesti sopii broilerin, kalan, pihvin, nakkien ja lihapullien kanssa jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 - 5
Valmistusaika
n. 10 - 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Juustokermakastike

Ainekset

3
rkl
voita/oivariinia
4
rkl
vehnäjauhoja
2
dl
Pirkka juustokermaa 15 %, sisältää suolaa
1,5
dl
vettä
pippurisekoitetta hivenen/mustapippurirouhetta
0,5
tl
suolaa, tai maun mukaan/Pan suolaa 1 tl

Työvaiheet

Laita kastikekattilaan voita ja anna sen sulaa, lisää sitten vehnäjauhot ja sekoita.
Lisää juustokerma sekoittaen, älä anna kiehahtaa, varo ettei pala pohjaan.
Lisää sitten vettä 1,5 dl ja suola, sekä pippurisekoitetta, keitä sekoittaen niin kauan,
että menee kasaan eli paksuuntuu, tarpeen tullen ohenna sopivaksi lisäämällä vettä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 2 l
Valmistusaika
n. 20 min + pakastus 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkajäätelö (ilman jäätelökonetta)

Ainekset

2
prk (2,5 dl prk)
flora vispiä
1
prk (397 g)
kondensoitua maitoa (makeutettu)
1
kpl
vaniljatanko
+
1
dl
mustikoita
1 ½
dl
mustikkasosetta (sokeritonta)

Työvaiheet

Vaahdota Flora vispi kovaksi vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito vaahdon joukkoon.
Halkaise vaniljatanko. Raaputa siemenet vaahtoon. Nostele nuolijalla jäätelömassa sekaisin.
Kaada jäätelömassa laakeaan, pakastuksen kestävään astiaan (tilavuus noin 2 litraa). Nostele pinnalle mustikkasosetta, vetele veitsellä muutaman kerran jäätelöä edestakaisin niin että mustikkasose jää kauniiksi raidoiksi. Ripottele pinnalle mustikat. Peitä jäätelö astia, pakasta vähintään 4 tuntia.

Kommentit (0)