Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Sami Repo

Kerrosleipien pitää olla pieniä, jotta ruokailijat jaksavat maistaa kaikkia makuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 annosta
Vaikeustaso
Helppo

Kerrosleivät

Ainekset

Juustotäyte
200
g
cheddarjuustoa
100
g
maustamatonta tuorejuustoa (esimerkiksi Viola)
2
rkl
maitoa
2
rkl
kevätsipulia
Kurkkutäyte
1
kurkku
2
tl
suolaa
1
rkl
sitruunamehua
2
rkl
tilliä
Paahtopaistitäyte
1/2
dl
majoneesia
2
rkl
dijonsinappia
150
g
paahtopaistia ohuina viipaleina
1
ruukku
rucolaa

Työvaiheet

Juustotäyte

  1. Raasta cheddarjuusto, ja sekoita se yhteen tuorejuuston ja maidon kanssa. Lisää maitoa, jos täyte on liian jäykkää. Hienonna kevätsipuli, ja lisää se täytteeseen.

Kurkkutäyte

  1. Kuori ja leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleiden päälle suola ja sitruunamehu. Hienonna tilli. Lado kurkut voideltujen leipien väliin juuri ennen tarjoilua, jotta ruokailijat selviävät syömisestä kuivin sormin. Ripottele tilli kurkkutäytteen päälle.

Paahtopaistitäyte

  1. Mausta majoneesi sinapilla ja voitele leivät seoksella. Jaa paahtopaistiviipaleet ja rucola leipien väliin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hildu on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.

Nämä ovat todella maukkaita ja mikä parasta nopea ja helppo valmistaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 22 - 26
Valmistusaika
n. 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Helpot suklaiset kaurakeksit

Ainekset

50
g
voita
2
dl
kaurahiutaleita
0,2
dl
fariinisokeria
1,8
dl
sokeria
1
rkl
kaakaota
1
rkl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
kanamuna
vähän Pan-suolaa tai tavallista suolaa hivenen

Työvaiheet

Sekoita kuivat aineet, lisää sulatettu voi sekoita. Lisää viimeiseksi kanamuna, sekoita tasaiseksi.

Tee ( 1 tl ) pieniä kasoja leivinpaperin päälle pellille, voit vähän muotoilla niitä.
Pellille mahtuu pieniä (1 tl ) kasoja 4 rinnakkain, jos vähän tulee suurempia kasoja, niitä mahtuu 3 rinnakkain ja 4 riviä leviämisen takia ja isolle pellille 5 riviä pieniä, yht. 20 kpl.
Pienelle pellille 4 rinnakkain pieniä kasoja ja 4 riviä, yht. 16 kpl.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 5 - 8 min, anna kohota ja laskeutua uunissa.

Anna kaurakeksien jäähtyä ja kovettua rauhassa ennen kuin otat ne pois pelliltä.

Ihanan maukkaat leipäset sopivat, vaikka juhlatarjoiluun tai muuten syötäviksi. Kuivattu karpalo tekee niistä mehevät ja antavat kivan maun makeuttaen leipäsiä, vähän niin kuin mallaslimpussa siirappi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 - 14 koosta riippuen
Valmistusaika
n. 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Karpalo-ruis-mallas-kauraleipäset (helppo nostatus)

Ainekset

1
dl
kaurahiutaleita
4
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria, hiivan toimimiseksi
11
g
kuivahiivaa (1 pussi)
0,5
dl
mallasleipäjauhoja
1
dl
ruisjauhoja
3,5
dl
sämpylä-/vehnäjauhoja
1
dl
kuivattuja karpaloita

Työvaiheet

Mikron kestävään kulhoon laita kaurahiutaleet ja vesi. Lämmitä mikrossa 40 s.
Lisää siihen suola, sokeri ja kuivahiiva, sekoita. Lisää sekoitellen ja vähitellen muut jauhot, sekä karpalot.
Sekoita lusikalla hyvin, että taikinaan tulee sitkoa. Saa olla vähän löysää.

Laita uunin alaosaan ritilälle taikinakulh0 nousemaan ja leivinpaperi tai leivinliina kulhon päälle. Pidä
vähän aikaa uunissa lämpöä 50 asteessa ja ota uuni pois päältä. Anna taikinan nousta 30 min.

Tee sitten pellille leivinpaperin päälle kahdella ruokalusikalla kokkareita n. 12 - 14 kpl.
Ripottele pinnalle hiukan vehnäjauhoja ja muotoile kokkareet kahdella lusikalla, älä painele
liikaa niitä, että kohoavat hyvin. Mitä löysempi taikina sitä enemmän leviävät ja ovat ohuempia, mitä
enemmän on jauhoja taikinassa tulee sämpylän mallisia. Mutta tee näistä ainakin 2 cm korkeita ja
laita uuniin keskitasolle paistumaan 200 asteeseen nousevat vielä samalla. Paista n. 20 - 25 min tai niin kauan kunnes pohja on paistuneen ruskea ja leipänen on kevyt ja kumisee, kun kokeilet sitä.

Säilyvät hyvin pakasteessa, josta niitä voi ottaa ja lämmittää n. 15 s mikrossa. Säilyvät myös jääkaapissa jonkun aikaa ja kannattaa lämmittää mikrossa 10 s, niin maistuvat vielä tuoreilta, elleivät tule kaikki heti syödyksi.

Porsaankyljyksistä tulee todella mehevät ja maistuvat, ananasrengas päällä ja juustokuorrutus kruunaa kyljykset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Mehevät juustokuorrutetut ananaskyljykset

Ainekset

4
porsaankyljystä
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
sinappia
2
dl
lihalientä
4
kpl
ananasrengasta (pieni säilykepurkki)
2
dl
juustoraastetta

Työvaiheet

Nuiji kyljykset ja hiero suolaa ja pippuria, käy hyvin ruokalusikalla.
Ruskista kyljykset pannulla, molemmin puolin, mieluummin valurautapannulla.
Nosta ne uunivuokaan ja levitä pinnalle ohut kerros sinappia.
Huuhtele pannu lihaliemellä ja kaada uunipannulle, niin että liemi
ulottuu puoleen väliin kyljyksiä.
Hauduta kyljyksiä 200 asteessa n. 45 min.
Kun kyljykset ovat kypsiä laita jokaisen päälle ananasrengas ja juustoraastetta.
Kuorruta 225 asteessa, kunnes juusto sulaa ja saa väriä.

Käyttäjä36698 on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 43 keittokirjaan.

Ketoa noudattavalle suunniteltu pannuleipä, joka on erittäin nopea valmistaa ja sopii moneen tilanteeseen. Myös helppo välipala tai vaikka evääksi työpaikalle

Ketoa noudattavalle suunniteltu pannuleipä, joka on erittäin nopea valmistaa ja sopii moneen tilanteeseen. Myös helppo välipala tai vaikka evääksi työpaikalle.

Itselle tämä on ehdottomasti yksi suosikkiresepti jos esimerkiksi hyvään "rasvanpolttoaamiaiseen". Alkuperäinen resepti napattu...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Ketoilijan Pannuleipä

Ainekset

1
kpl
Kananmuna
2
rkl
Mantelijauho
3
rkl
Mozzarellaraaste (tai joku muu juusto)

Työvaiheet

sekoita hyvin 1 muna, 2 rkl mantelijauhoa, 3 rkl Mozzarellaraastetta tai jotain muuta juustoa.
Pistä pannu kuumaksi ja siihen voita tirisemään. Seos pannulle ja paista molemmin puolin kunnes lätty on kiinteä. Mieleisiä päällisiä lisäksi ja siinäpä se

Tämä voisi olla myös suolainen pikablini tai makeutettua pannarin pohja! Pannu on n. 15 cm halkaisijaltaan.