Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 91 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Perusmyslin ohjetta on helppo muuntaa mieleisekseen. Kokoa itse tehty mysli omista suosikkipähkinöistä ja -siemenistä sekä kuivatuista hedelmäpaloista ja marjoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Näin teet myslin itse

Ainekset

4
dl
pellavan-, kurpitsan- ja pinjan­siemeniä sekä hassel- tai pekaani­pähkinöitä
2
dl
isoja kaurahiutaleita
1
dl
ruisleseitä
3/4
tl
suolaa
1
dl
hunajaa
2
rkl
ruokaöljyä
tilkka
vettä
3
dl
erilaisia kuivattuja marjoja tai hedelmäpaloja (pehmeää taatelia, kuivattuja omenakuutioita ja mustikkaa)

Työvaiheet

  1. Yhdistä siemenet, pähkinät, hiutaleet ja leseet leivinpaperille uunipellille. Pane hunaja, öljy ja vesi kattilaan ja lämmitä, kunnes seos on tasaista.
  2. Kaada seos sitten tasaisesti siemen-pähkinäseoksen päälle ja mausta kevyesti suolalla. Kääntele seosta niin, että hunaja-öljyseosta on tasaisesti ja tasoita sitten seoksen pinta.
  3. Paahda uunissa keskitasolla 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Kääntele seosta kerran paahtumisen aikana. Anna jäähtyä ja lisää loput aineista. Tarjoa esimerkiksi luonnon­jogurtin tai maidon kanssa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hildu on lisännyt 32 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.

Nämä ovat todella maukkaita ja mikä parasta nopea ja helppo valmistaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 22 - 26
Valmistusaika
n. 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Helpot suklaiset kaurakeksit

Ainekset

50
g
voita
2
dl
kaurahiutaleita
0,2
dl
fariinisokeria
1,8
dl
sokeria
1
rkl
kaakaota
1
rkl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
kanamuna
vähän Pan-suolaa tai tavallista suolaa hivenen

Työvaiheet

Sekoita kuivat aineet, lisää sulatettu voi sekoita. Lisää viimeiseksi kanamuna, sekoita tasaiseksi.

Tee ( 1 tl ) pieniä kasoja leivinpaperin päälle pellille, voit vähän muotoilla niitä.
Pellille mahtuu pieniä (1 tl ) kasoja 4 rinnakkain, jos vähän tulee suurempia kasoja, niitä mahtuu 3 rinnakkain ja 4 riviä leviämisen takia ja isolle pellille 5 riviä pieniä, yht. 20 kpl.
Pienelle pellille 4 rinnakkain pieniä kasoja ja 4 riviä, yht. 16 kpl.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 5 - 8 min, anna kohota ja laskeutua uunissa.

Anna kaurakeksien jäähtyä ja kovettua rauhassa ennen kuin otat ne pois pelliltä.

Kommentit (0)

Ihanan maukkaat leipäset sopivat, vaikka juhlatarjoiluun tai muuten syötäviksi. Kuivattu karpalo tekee niistä mehevät ja antavat kivan maun makeuttaen leipäsiä, vähän niin kuin mallaslimpussa siirappi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 - 14 koosta riippuen
Valmistusaika
n. 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Karpalo-ruis-mallas-kauraleipäset (helppo nostatus)

Ainekset

1
dl
kaurahiutaleita
4
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria, hiivan toimimiseksi
11
g
kuivahiivaa (1 pussi)
0,5
dl
mallasleipäjauhoja
1
dl
ruisjauhoja
3,5
dl
sämpylä-/vehnäjauhoja
1
dl
kuivattuja karpaloita

Työvaiheet

Mikron kestävään kulhoon laita kaurahiutaleet ja vesi. Lämmitä mikrossa 40 s.
Lisää siihen suola, sokeri ja kuivahiiva, sekoita. Lisää sekoitellen ja vähitellen muut jauhot, sekä karpalot.
Sekoita lusikalla hyvin, että taikinaan tulee sitkoa. Saa olla vähän löysää.

Laita uunin alaosaan ritilälle taikinakulh0 nousemaan ja leivinpaperi tai leivinliina kulhon päälle. Pidä
vähän aikaa uunissa lämpöä 50 asteessa ja ota uuni pois päältä. Anna taikinan nousta 30 min.

Tee sitten pellille leivinpaperin päälle kahdella ruokalusikalla kokkareita n. 12 - 14 kpl.
Ripottele pinnalle hiukan vehnäjauhoja ja muotoile kokkareet kahdella lusikalla, älä painele
liikaa niitä, että kohoavat hyvin. Mitä löysempi taikina sitä enemmän leviävät ja ovat ohuempia, mitä
enemmän on jauhoja taikinassa tulee sämpylän mallisia. Mutta tee näistä ainakin 2 cm korkeita ja
laita uuniin keskitasolle paistumaan 200 asteeseen nousevat vielä samalla. Paista n. 20 - 25 min tai niin kauan kunnes pohja on paistuneen ruskea ja leipänen on kevyt ja kumisee, kun kokeilet sitä.

Säilyvät hyvin pakasteessa, josta niitä voi ottaa ja lämmittää n. 15 s mikrossa. Säilyvät myös jääkaapissa jonkun aikaa ja kannattaa lämmittää mikrossa 10 s, niin maistuvat vielä tuoreilta, elleivät tule kaikki heti syödyksi.

Kommentit (0)

Porsaankyljyksistä tulee todella mehevät ja maistuvat, ananasrengas päällä ja juustokuorrutus kruunaa kyljykset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Mehevät juustokuorrutetut ananaskyljykset

Ainekset

4
porsaankyljystä
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
sinappia
2
dl
lihalientä
4
kpl
ananasrengasta (pieni säilykepurkki)
2
dl
juustoraastetta

Työvaiheet

Nuiji kyljykset ja hiero suolaa ja pippuria, käy hyvin ruokalusikalla.
Ruskista kyljykset pannulla, molemmin puolin, mieluummin valurautapannulla.
Nosta ne uunivuokaan ja levitä pinnalle ohut kerros sinappia.
Huuhtele pannu lihaliemellä ja kaada uunipannulle, niin että liemi
ulottuu puoleen väliin kyljyksiä.
Hauduta kyljyksiä 200 asteessa n. 45 min.
Kun kyljykset ovat kypsiä laita jokaisen päälle ananasrengas ja juustoraastetta.
Kuorruta 225 asteessa, kunnes juusto sulaa ja saa väriä.

Kommentit (0)

Käyttäjä36698 on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 35 keittokirjaan.

Ketoa noudattavalle suunniteltu pannuleipä, joka on erittäin nopea valmistaa ja sopii moneen tilanteeseen. Myös helppo välipala tai vaikka evääksi työpaikalle

Ketoa noudattavalle suunniteltu pannuleipä, joka on erittäin nopea valmistaa ja sopii moneen tilanteeseen. Myös helppo välipala tai vaikka evääksi työpaikalle.

Itselle tämä on ehdottomasti yksi suosikkiresepti jos esimerkiksi hyvään "rasvanpolttoaamiaiseen". Alkuperäinen resepti napattu...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Ketoilijan Pannuleipä

Ainekset

1
kpl
Kananmuna
2
rkl
Mantelijauho
3
rkl
Mozzarellaraaste (tai joku muu juusto)

Työvaiheet

sekoita hyvin 1 muna, 2 rkl mantelijauhoa, 3 rkl Mozzarellaraastetta tai jotain muuta juustoa.
Pistä pannu kuumaksi ja siihen voita tirisemään. Seos pannulle ja paista molemmin puolin kunnes lätty on kiinteä. Mieleisiä päällisiä lisäksi ja siinäpä se

Tämä voisi olla myös suolainen pikablini tai makeutettua pannarin pohja! Pannu on n. 15 cm halkaisijaltaan.

Kommentit (0)