Vispipuuroksi kutsuttu puolukkapuuro on sametinpehmeä, terveellinen ja edullinen jälkiruoka.
Vatkattu puolukkapuuro
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja suola. Jos käytät pakastepuolukoita, lisää ne kylmään veteen ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua pari minuuttia niin, että puolukat menevät rikki. Jos puolukat ovat tuoreita, lisää ne vasta kiehuvaan veteen.
- Vispilöi kiehuvaan veteen mannasuurimot. Anna puuron kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, sekoita välillä.
- Jäähdytä puuro kylmäksi. Vatkaa puuro käsivatkaimella tai monitoimikoneessa kuohkeaksi. Tarjoa puuro maidon kanssa. Koristele halutessasi puolukoilla.
Vinkki! Voit korvata puolukat muilla kauden marjoilla, esimerkiksi mustikoilla, mansikoilla, musta- tai punaherukoilla.