Hanna Jensen on lisännyt 30 reseptiä.
Linkitetty 65 keittokirjaan.
Ohje: Hanna Jensen Kuva: Panu Pälviä

Nämä sämpylät ovat mainiota eväsruokaa ja laiturisyötävää, vähän kuin muunneltu lihapiirakka.

Nakkipiilon alkuperäinen resepti on Barbien keittokirjasta (Kirjalito, 2003).

Barbie tuskin suuttuu, jos nyyttien sisään piilottaa nakkien sijasta fetaa, yrttejä, chorizo-makkaraa tai cheddar-juustoa. Mutta koululaiset innostuvat erityisesti, jos sämpylää haukatessa vastaan tulee nakkeja tai soijanakkeja. Ja tietysti ketsuppia.

HUOM! Oikaisija voi käyttää taikinan sijasta valmisvoitaikinaa (kuten 1980-luvulla tehtiin), jolloin nakkipiilojen valmistukseen menee vain puolisen tuntia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10-15 kpl
Valmistusaika
1 h + 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nakkipiilo Barbien tapaan

Ainekset

5
dl
kädenlämpöistä vettä
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
pussi
kuivahiivaa
13
dl
vehnäjauhoja (voit laittaa 2 dl grahamjauhoja)
1
pakkaus nakkeja tai soijanakkeja
ketsuppia
voiteluun kananmunaa

Työvaiheet

  1. Laita kulhoon kädenlämpöinen vesi (42 astetta) ja lisää siihen suola ja öljy. Sekoita kuivahiiva jauhoihin.
  2. Lisää jauhoja nesteeseen vähitellen. Vaivaa eli alusta taikinaa kulhossa, kunnes taikina ei enää tartu käsiin. Anna nousta tunti kulhossa (halutessasi puhtaan liinan alla).
  3. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Leikkaa nakit pieniksi palasiksi.
  4. Nosta nousseesta taikinasta sormin pieniä palleroita ja kauli ne pyöreiksi letuiksi jauhotetulla alustalla, vähän kuin tekisit karjalanpiirakan pohjia tai pikkutortilloja.
  5. Levitä ”letun” keskelle ketsuppia, asettele sen päälle noin 5 nakkipalasta, riippuen siitä, kuinka pieneksi olet nakit pilkkonut. Kerää ”lettu” reunoista nakkien päälle nyytiksi kiinni ja nipistä reunat keskeltä yhteen. Käännä nyytti leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle niin, että sulkemiskohta jää alle.
  6. Voitele nyytit munalla ja paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

 

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla