Emppula on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Kiitos Soppa365 -sivustolle mahtavasta kukkakaalipizzapohjaohjeesta. Ensimmäisen kokeilukerran jälkeen huomasin, että ohjeen pohja oli kuitenkin omaan makuuni hieman turhan vetinen. Tämän takia päätin tuunata pohjaa hieman omaan makuuni sopivammaksi.

Tämä pohja vaatii hieman enemmän työtä mitä alkuperäisen ohjeen pohja, mutta lupaan, että lopputulos TODELLA maistuva!
TODELLA maistuvalla tarkoitan, että jopa kukkakaalivihaajat ei arvaa syövänsä kukkakaalia jos sitä ei heille kerro. Tämä voittaa jopa Pizzerioiden pizzapohjat (ainakin omasta mielestäni).
Samassa ohjeessa jaan valmiskastikkeesta tuunatun pizzakastikkeen, jonka voisin myös väittää olevan yhtä maistuva kuin pohjakin.

Sitten vaan omat suosikkitäytteet päälle ja ääntä kohti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Napakka kukkakaalipizzapohja ja tuunattu pizzakastike

Ainekset

400
g
Kukkakaali
2
kpl
Kananmunaa
Parmesaania raasteena (oman maun mukaan)
Tuunattu pizzakastike
1
prk
Kaupan valmista pizzakastiketta (esim Mutti) tai paseerattua tomaattia
2
kpl
Valkosipulin kynsi
loraus
Oliiviöljyä
1-2
tl
Suolaa
Mustapippuria

Työvaiheet

Käännä uuni 200 asteeseen.

Tee ensiksi pizzapohja. Raasta kukkakaali pieneksi, hienoksi, tasaiseksi muruksi. Lämmitä murua mikroaaltouunissa n. 30 sekunttia kahdessa osassa. Ota ohut keittiöliina tms ja kaada ensimmäinen raastesatsi sen päälle ja purista nyytiksi kiinni. Purista liinan avulla kaikki mahdollinen irtoava neste pois. Siirrä kulhoon ja tee sama toiselle erälle.

Lisää parmesaani ja kananmunat. Sekoita.

Siirrä leivinpaperi pellille ja kaada kukkakaaliseos sen päälle. Taputtele ja painele tasaisesti koko pelille. Pienet "kolot" ei haittaa. Ne menee kiinni uunissa kun seos tiivistyy. Tärkeätä, että pohja olisi mahdollisimman ohut.

Tuunaa pizzakastike. Lisää kaupan kastikkeen sekaan hienoksi raastetut valkosipulin kynnet, loraus oliiviöljyä (itse käytin sitruunaoliiviöljyä), suola ja pippuri. Sekoita hyvin.

Laita pohja uuniin ilman täytteitä n. 25 minuutiksi. Reunat voivat tummua ja näyttää jopa vähän palaneilta, mutta tämä johtuu juustosta. Pohja on tässä vaiheessa muutenkin aika ruskean näköinen.

Ota pois uunista ja levittele pizzakastike tasaisesti päälle. Tämän päälle sitten omat suosikkitäytteet. Itsellä nämä kinkku - aurajuusto - ananas - juustoraaste. Koko hoito takaisin uuniin 10 minuutiksi.

Tämä pizza on niin tiivistä, koska vesi puristeltu kukkakaalista, että sen voi syödä käsin kunhan on ensiksi vähän jäähtynyt. Eikä kukkakaalin makua tunne kuin ihan vähän vain (ja sekin vain jos tietää, että pohja tehty kukkakaalista).

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla