https://www.k-ruoka.fi/reseptit/naudan-sisapaisti
n. 1kg naudan sisäpaistia
1 rkl voita
1 rkl öljyä
Marinadi
1/2 dl Pirkka balsamiviinietikkaa
1/2 dl rypsiöljyä
1/4 dl soijakastiketta
1 1/2 rkl Pirkka juoksevaa hunajaa
n. 2 tl suolaa
2 tl Pirkka Provencen mix yrttiseosta
ripaus cayennepippuria
Naudan sisäpaisti
Työvaiheet
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Pane liha marinadin kanssa marinoitumaan jääkaappiin yön yli.
Nosta paisti huoneenlämpöön 1-2 tuntia ennen paistamista. Valuta ylimääräinen marinadi pois ja kuivaa lihan pinta.
Ruskista paistin pinnat kauttaaltaan voi-öljyseoksessa. Nosta paisti uunivuokaan.
Työnnä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja kypsennä 125-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 57 astetta. Aikaa kuluu noin tunti. Tällöin paisti on sisältä punainen ja mehevä. Jos haluat lihan täysin kypsänä, kypsennä 65-asteiseksi. Anna lihan vetäytyä folion alla puoli tuntia ennen leikkaamista.
Leikkaa paisti viipaleiksi ja tarjoa esimerkiksi hasselbackan punajuurien ja aurajuustokastikkeen kanssa.