ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 57 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Tuomas Kolehmainen ja Karoliina Paatos

Leivo ohrarieskat vaihteeksi piimään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 kpl
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ohrarieskat

Ainekset

½
l
rasvatonta piimää
25
g
hiivaa
1 ½
dl
perunahiutaleita
2
dl
ohrajauhoja
2–3
dl
vehnäjauhoja
½
dl
sulatettua voita
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva ja lisää perunahiutaleet. Anna taikinan nousta 15 minuuttia.
  2. Lisää jauhot, voi ja suola. Vaivaa hetki taikinaa.
  3. Muodosta taikinasta pötkö leivinpöydällä. Taikina on pehmeää, joten käytä reilusti jauhoja. Jaa pötkö 15 palaan. Taputtele paloista litteitä rieskoja uunipannulle leivinpaperin päälle.
  4. Paista rieskoja 225-asteisessa uunissa 10–20 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla