Leivo ohrarieskat vaihteeksi piimään.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 kpl
Vaikeustaso
Kohtalainen
Ohrarieskat
Ainekset
½
l
rasvatonta piimää
25
g
hiivaa
1 ½
dl
perunahiutaleita
2
dl
ohrajauhoja
2–3
dl
vehnäjauhoja
½
dl
sulatettua voita
1
tl
suolaa
Työvaiheet
- Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva ja lisää perunahiutaleet. Anna taikinan nousta 15 minuuttia.
- Lisää jauhot, voi ja suola. Vaivaa hetki taikinaa.
- Muodosta taikinasta pötkö leivinpöydällä. Taikina on pehmeää, joten käytä reilusti jauhoja. Jaa pötkö 15 palaan. Taputtele paloista litteitä rieskoja uunipannulle leivinpaperin päälle.
- Paista rieskoja 225-asteisessa uunissa 10–20 minuuttia.