Hanna Jensen on lisännyt 30 reseptiä.
Linkitetty 75 keittokirjaan.
OHJE Hanna Jensen KUVA Hanna Jensen

Opin kantarellikastikkeen reseptin jo äidiltä.

Minun tehtäväkseni nakitetaan mökillä aina kantarellimuhennoksen teko, koska se halutaan perinteisenä ja kikkailemattomana. Tavalla, jonka opin äidiltä jo lapsena. Ennen pilkoin kantarellit pieniksi, mutta nykyään pidän siitä, että pienimmät lisätään kokonaisina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4:lle
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Old school -kantarellimuhennos

Ainekset

2
rkl
voita
300
g
tuoreita kantarelleja
2
dl
luomukermaa
2
kevätsipulia pieneksi pilkottuna
1
kasvisliemikuutio
1
rkl
vehnäjauhoja suurustamiseen
suolaa ja valkopippuria

Työvaiheet

1. Puhdista kantarellit roskista.

2. Sulata voi kasarissa. Lisää voin sekaan silputtu kevätsipuli ja sekoittele, kunnes sipulit ovat läpinäkyviä.

3. Paloittele kantarellit haluamasi kokoisiksi ja lisää sipulin sekaan.

4. Lisää kasariin myös murustamasi liemikuutio ja sekoita.

5. Kun kantarellit alkavat paistua, niistä haihtuu nestettä. Anna nesteen haihtua pois ja lisää kerma. Sekoita. Anna kastikkeen porista.

6. Lisää hyppysellinen valkopippuria. Maista. Jos siltä tuntuu, lisää hiukan sormisuolaa. Muhennos saa olla koostumukseltaan paksuhkoa, joten lisää sekaan ripotellen vehnäjauhoja tai sekoita sitä pieneen tilkkaan vettä ja lisää kasariin. Anna muhennoksen vielä pulputtaa kasarissa miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Hämmentele, ettei se pala pohjaan. Tarjoa kasvisten, lihan tai kalan kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla