Anu-kokki on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Maisemakahvilan omppupiirakka
Muruseos:

250 g voita sulatettuna

8 dl vehnäjauhoja
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

MAINOS PÄÄTTYY

3 dl sokeria

2 tl ruokasoodaa

2 tl leivinjauhetta

¼ tl suolaa

Pohjataikina:

1/2 muruseoksesta

1,5 dl jogurttia (huomaa myös täytteen jogurtti!)

0,5 dl maitoa

1 kananmuna

Rahkatäyte:

2 kananmunaa

3,5 dl turkkilaista jogurttia
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

MAINOS PÄÄTTYY

2 dl sokeria

1 tl kanelia

1 kg omenoita

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata voi ja anna jäähtyä hetken.

Kuori omenat, paitsi jos ovat omasta pihasta tai luomua, ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Sekoita muruseoksen kaikki kuivat aineet keskenään pienehköön kulhoon ja lisää haalea voisula. Nypi seos sormin murumaiseksi. Siirrä seoksesta puolet toiseen kulhoon.

Riko munan rakenne pienessä astiassa ja sekoita joukkoon jogurtti ja maito. Lisää jogurttiseos muruseoksen toisen puolikkaan joukkoon. Sekoita taikinaksi puuhaarukalla.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

MAINOS PÄÄTTYY

Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (esim. lasagnevuoka). Ripottele päälle omenaviipaleet.

Riko täytteen kananmunien rakenne haarukalla ja lisää joukkoon jogurtti, sokeri ja kaneli. Kaada seos omenoiden päälle ja levitä tasaisesti. Ripottele pinnalle jäljelle jäänyt muruseos.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla 45–50 minuuttia.

Anna piirakan jäähtyä ennen leikkaamista.

Valmistusaika: 20 + 50 minuuttia

Annoksia: 10–12 palaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla