Me Naiset on lisännyt 1401 reseptiä.
Linkitetty 134 keittokirjaan.
Riikka Kaila Kuva Panu Pälviä

Canneloneiksi käärityt munakoisot ovat kevyempi versio pastaesikuvastaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoisocannelonit

Ainekset

2
munakoisoa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
dl
basilikanlehtiä
2
dl
persiljanlehtiä
2
dl
pinaatinlehtiä
1
rkl
öljyä
400
g
naudan paistijauhelihaa
1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1
prk
raejuustoa
kastike
1
tlk
säilyketomaatteja
100
g
tomaattipyrettä
1
dl
kalamata-oliiveja
1
valkosipulinkynsi
1
tl
hunajaa

Työvaiheet

1. Valmista ensin kastike. Sekoita sauvasekoittimella kaikki ainekset tasaiseksi.

2. Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Siivuta munakoisot pituussuunnassa ohuiksi levyiksi. Levitä ne kahdelle pellille vierekkäin. Paahda uunissa 10 minuuttia.

3. Valmista täyte. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Silppua yrtit ja pinaattia karkeasti. Kuumenna pannu, lisää öljy ja paista jauheliha sekä sipulit. Nosta pannu pois levyltä ja sekoita joukkoon yrtit, pinaatti, suola, pippuri ja raejuusto.

4. Kaada tomaattikastike uunivuokaan. Nosta ruokalusikallinen täytettä kunkin munakoison päähän ja rullaa. Nostele rullat uunivuokaan tomaattikastikkeen päälle. Paista uunissa 15 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 300 reseptiä.
Linkitetty 117 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Ninna Lindström

Kinkkukiusauksen kasvisversio syntyy kylmäsavutofusta. Paras kiusaus syntyy tuoreista perunoista, mutta voit myös oikaista ja käyttää pakastealtaan valmista peruna-sipulisekoitusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Savutofukiusaus

Ainekset

600
g
perunoita
5–6
valkosipulinkynttä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
pkt (300 g)
kylmäsavutofua
2
prk (á 2 dl)
kaurakermaa
2
tl
sipulijauhetta
¾
tl
(yrtti)suolaa
mustapippuria myllystä
1
rkl
oliiviöljyä vuoan voiteluun

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  2. Harjaa perunat puhtaiksi juuresharjalla. Ohutkuorisia perunoita ei tarvitse kuoria. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Silppua lehtipersilja. Valuta tofusta neste pois ja revi tofu muruiksi.
  3. Sekoita yhteen kaurakerma, sipulijauhe, suola ja mustapippuri.
  4. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä. Lado pohjalle ensin kerros perunaviipaleita, sitten savutofumurua, valkosipulimurskaa ja persiljasilppua. Valuta päälle kaurakermaseosta (säästä puolet vuoan pinnalle). Jatka, kunnes kaikki aineet on käytetty. Asettele perunaviipaleet päällimmäiseksi ja kaada loput kaurakermaseoksesta vuoan pinnalle.
  5. Paista kiusausta uunin keskitasolla noin tunti tai kunnes perunat ovat kypsiä. Paistoaika riippuu perunaviipaleiden paksuudesta.

Kommentit (7)

Vierailija

Koirani piti tuosta.

Vierailija

Joo niin meilläkin, maistettiin yksi haarukallinen ja ei mennyt alas, joten koiralle loput, mutta on aika kallis koiranruuaksi.

ReetaJohanna

Niin hyvää <3 Kiitos ohjeesta.

Vierailija

Ei saa koiralle antaa valkosipulia!

Vierailija

Ei saakaan, sen aromi tulee ulos takapäästä koiran "pyräytellessä" nukkuessaan. Valkosipuliaromilla höystetty koiran ilmanpäästö on kyllä aika hirveä.

Vierailija

Itse olen tehnyt valkosipulitonta tofukiusausta sitruunapippurilla ja tillillä maustettuna. Pitääpä laittaa tämä versio kokeiluun myös!

Supersaukko

Asiasta saa olla ehdottomasti eri mieltä, mutta minusta kiusauksessa perunat on tikkuja ja siivutettuja käytetään laatikoissa. Eli esimerkiksi liha-perunalaatikko, jauheliha-perunalaatikko tai tässä tapauksessa tofu-perunalaatikko...

Jussi Aumo on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
Lehtikaali-mustapapupata
Lehtikaali-mustapapupata

Superedullinen ja maukas kasvisruoka.

Tomaatti- ja kookospohjainen pataruoka, jolle lehtikaali tuo väriä, pavut täyttävyyttä ja ja sambal oelek potkua. Tarjoile esim. ruokakauran tai ruokavehnän kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaali-mustapapupata

Ainekset

1
keltasipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
tuoretta, raastettua inkivääriä
2
rkl
curryjauhetta
1
rkl
tomaattipyree
0,5-1
tl
sambal oelek (itse laitoin 1 tl)
1
kasvisliemikuutio
5
dl
mustapapuja (käytin 2 purkkia, joissa papujen osuus 230 g)
100
g
puhdistettua ja revittyä lehtikaalia (kovat kannat pois), tuore tai pakaste
4
dl
tomaattimurskaa
2-2,5
dl
kookosmaitoa (käytin 2,5 dl, koska purkki oli sen kokoinen)
öljyä paistamiseen.

Työvaiheet

1. Sulata lehtikaali, jos käytät pakastetta. Jos käytät tuoretta, revi lehtikaali sopiviksi paloiksi ja poista kovat kantaosat. Valuta pavut.
2. Kuori ja pilko sipuli ja murskaa valkosipulit. Raasta inkivääri hienoksi. Paista suurella pannulla keskilämmöllä 3-5 min., kunnes sipuli on pehmennyt.
3. Lisää curry, tomaattipyree, sambal oelek ja hienonnettu liemikuutio. Paista seosta muutama minuutti.
4. Lisää lehtikaalit pannuun ja paista miedolla lämmöllä sen verran, että ne painuvat hieman kasaan ja lisää sitten valutetut pavut. Paista vielä muutama minutti.
5. Lisää tomaattimurska ja kookosmaito. Anna porista matalalla lämmöllä 10-15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
6. Tarjoile esim. ruokakauran, ruokavehnän tai riisin kera.

Kommentit (1)

Vierailija

Hyvää. Söimme riisin kera.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2773 reseptiä.
Linkitetty 85 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Le Poulet Basquaise on Baskimaalta kotoisin oleva ruokalaji. Padan voi tarjota myös fiinimmin nostelemalla broilerin palat vadille ja tarjoamalla kastikkeen sattumineen erikseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3–4
Valmistusaika
30 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Baskilainen broileripata

Ainekset

1
kokonainen broileri
5
valkosipulinkynttä
1
iso sipuli
2–3
paprikaa
6
luumutomaattia
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
dl
valkoviiniä
2
dl
kanalientä fondista
1
ruukku lehtipersiljaa
Pilahviriisi
2
salottisipulia
2
rkl
öljyä
3
dl
pitkäjyväistä riisiä
0,5
g
sahramia
3
timjaminoksaa
1
laakerinlehti
4
dl
vettä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Paloittele broileri 8 osaan (koipipalat, reisipalat, fileet ja siivet). Hienonna valkosipuli. Leikkaa sipuli ja paprikat isoiksi paloiksi. Leikkaa tomaatit isoiksi lohkoiksi.

  2. Paista broilerinpaloja öljyssä valurautapadassa noin 2 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä broilerit syrjään ja paista seuraavaksi valkosipulia, sipulia ja paprikoita padassa muutama minuutti. Lisää tomaatit pataan ja jatka paistamista vielä 1 minuutti.

  3. Siirrä broilerinpalat takaisin pataan ja kaada joukkoon valkoviini ja kanaliemi. Kuumenna pata ja hauduta sitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia.

  4. Hienonna salottisipuli ja paista sitä öljyssä, kannellisessa kasarissa noin 1 minuutti. Lisää riisi ja sahrami pannuun ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää loput pilahvin aineet, kuumenna ja säädä lämpö tämän jälkeen miedolle. Hauduta noin 10 minuuttia kannen alla, kunnes riisi on kypsää. Ota timjaminoksat pois pilahvin joukosta.

  5. Hienonna lehtipersilja valmiin broileripadan pinnalle. Tarjoa pilahviriisin kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

NAM! Tuon otin talteen. Kiitos  :)

Vierailija

Keskivaiheilla reseptiä kehotatte lisäämään tomaatit ja paistamaan vielä 1 minuutti ....
Mitä tapahtuu ?? - Eihän niille tomaateille ehdi yhdessä minuutissa tapahtua yhtään mitään !!

Yleensä teillä on herkujllisia reseptejä , mutta noiden kypsennys- , paistoaikojen suhteen toivon tarkempaa, 'rehellisempää' ohjetta :_)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2773 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Bo kho on lihapadan ja keiton mehevä risteytys, joka tarjotaan muhkean yrttikeon kera.

Viinisuositus: Hulppean maukas ja vahva pata on upeimmillaan malbecin seurassa. Fabien Jouves Haute Cot(e) de Fruit Malbec 2018, 17,89 e (tilausvalikoima), tulee Ranskan Cahorsista. Viiniä voi luonnehtia hieman kevyeksi Cahors-viiniksi, mutta siinä on kiinnostavasti tummaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
20 min + marinointi 30 min + haudutus 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Bo kho eli vietnamilainen lihapata

Ainekset

Marinoitu liha
1
kg
naudanpaistia
6
valkosipulinkynttä
2
rkl
raastettua inkivääriä
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
viismaustetta (five spice)
½
tl
jauhettua kardemummaa
1
dl
oliiviöljyä
Pata
1
sipuli
2
isoa porkkanaa
2
sitruunaruohoa
1–2
rkl
rypsiöljyä
1
dl
punaviiniä
n. 7
dl
liha- tai kasvislientä
1
rkl
tomaattipyreetä
2
tähtianista
1
laakerinlehti
(suolaa)
Lisäksi
minttua, korianteria, thaibasilikaa ja limettiä patonkia, riisiä tai nuudeleita

Työvaiheet

  1. Leikkaa liha noin 3 cm:n kuutioiksi ja laita kulhoon. Tee lihalle marinadi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Lisää valkosipulit, inkivääri, mausteet ja öljy lihojen joukkoon. Sekoita ja anna lihan maustua huoneenlämmössä 30 minuuttia.

  2. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja paloittele porkkanat. Leikkaa sitruunaruohot muutamaan osaan.

  3. Ota lihat marinadista ja paista ne kuumassa padassa, muutamassa erässä, öljyssä kauttaaltaan kauniin värisiksi. Siirrä paistetut lihapalat toiseen astiaan odottamaan. Lisää pataan noin ruokalusikallinen öljyä ja paista sipuleita, porkkanoita ja sitruunaruohoa padassa sekoitellen muutama minuutti.

  4. Lisää lihat ja viini pataan. Kiehauta seos ja kuori pinnalle muodostuvaa vaahtoa reikäkauhalla pois. Lisää pataan lihaliemi, tomaattipyree, tähtianikset ja laakerinlehti. Kiehauta seos ja vähennä lämpöä. Anna padan hautua kannen alla noin 2 tuntia tai kunnes liha on täysin mureaa.

  5. Maista pataa ja mausta se tarvittaessa suolalla. Viimeistele pata yrteillä ja limettilohkoilla. Tarjoa patongin, riisin tai riisinuudeleiden kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Jos padan hauduttaa uunissa niin mikä aste olisi hyvä ja kuinka kauan?

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos kysymyksestäsi! Reseptin laatijan mukaan lihapadan voi hauduttaa 175-asteisessa uunissa, noin 2 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Lihapalat kannattaa kuitenkin ruskistaa ensin hellalla, ja myös neste kannattaa lämmittää ennen uuniin laittamista.