Muheva kanapata saa kypsyä kaikessa rauhassa täydelliseksi makusinfoniaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
noin 3 t
Keskivaikea
Broileria ja vihanneksia viinissä
Ainesosat
1
kokonainen broileri
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
suolaa
2
tl
mustapippuria
1
rkl
paprikajauhetta
2
sitruunan mehu ja raastettu kuori
4
valkosipulinkynttä hienonnettuina
nippu tuoretta timjamia
2
porkkanaa
1
prk
kokonaisena säilöttyjä tomaatteja
4
dl
valkoviiniä
kanalientä
Tarjoiluun
täysjyväriisiä
Vaiheet
- Huuhtele ja kuivaa broileri talouspaperilla. Poista broilerista nahka pientä terävää veistä apuna käyttäen. Sipaise broilerin pintaan öljy. Kuumenna paistinpannu liedellä ja paista broileriin pintaväriä.
- Sekoita morttelissa suola, mustapippuri, paprikajauhe, sitruunamehu ja raastettu kuori sekä hienonnetut valkosipulinkynnet. Hiero seos broilerin pintaan ja sisälle. Täytä broileri vielä nipulla tuoretta timjamia.
- Nosta broileri uunipataan. Paloittele porkkanat ja lisää pataan. Lisää myös tölkkitomaatit liemineen sekä viini, ja kanalientä niin, että ainekset peittyvät. Lisää vielä muutama timjamin oksa liemeen.
- Peitä pata kannella ja nosta uuniin. Kypsennä 180-asteessa vähintään tunti, mieluiten kaksi. Nosta broileri liemestä leikkuulaudalle ja paloittele. Tarjoile täysjyväriisin ja salaatin kera.