Vain elämää on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 184 keittokirjaan.
OHJE Roope Rask KUVA Jussi Hellsten

Hectorin Vain elämää -illallisella herkutellaan mausteisella currykanalla, jonka lisukkeeksi sopii basmatiriisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
noin 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Currykana

Ainekset

noin 700
g
broilerin rintafileitä
2
valkosipulinkynttä
noin 2 cm:n
pala
inkivääriä
1/2
chili
3
limetin lehteä
1
rkl
curryjauhetta
3
rkl
currytahnaa
2
dl
maustamatonta jogurttia
1
sipuli
1-2
rkl
öljyä
suolaa
mustapippuria
3
dl
kanalientä
6
dl
kookosmaitoa
(maizenaa)
Lisäksi
cashewpähkinöitä
korianteria
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Leikkaa broilerin rintafileet annospaloiksi. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet ja inkivääri. Poista chilistä siemenet ja hienonna se. Mausta broilerinpalat valkosipulilla, inkiväärillä, chilillä, limetin lehdillä ja currylla sekä sekoita joukkoon jogurtti. Anna kanapalojen maustua jääkaapissa muutama tunti.
  2. Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä. Lisää sipulien joukkoon broilerit ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna hautua hetki. Lisää kanaliemi ja kookosmaito. Keitä noin puoli tuntia, tarkista maku ja suurusta maizenalla tarvittaessa.
  3. Paahda cashewpähkinät pannulla ja hienonna korianteri. Laita pähkinät, korianteri ja jogurtti tarjoilukulhoihin. Lisukkeeksi currykanalle sopii esimerkiksi keitetty basmati- tai jasmiiiniriisi, johon on sekoitettu kasviksia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1887 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Pok Pokin wingsit tunnetaan kaikkialla. Värikkäiden muoviliinojen ja muovikalusteiden Pok Pok Oregonin Portlandissa on Yhdysvaltojen tunnetuin thaimaalaisravintola.

Kuuluisat siivet ovat kokkien Andy Rickerin ja Ich “Ike” Truongin käsialaa. Ame­rikkalais-thaimaalais-vietnamilaiset kanansiivet saattavat kuulostaa seka­valta, mutta huoli pois: maku on selkeä. Karamellisoitu kalakastike ja vahva valkosipuli tekevät tahmasiivistä koukuttavia – eivätkä ne maistu...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min + marinoituminen 2–4 t
Vaikeustaso
Helppo

Pok Pok -siivet

Ainekset

8
valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
1/2
dl
kuumaa vettä
1
dl
kalakastiketta
1
dl
sokeria
12
broilerinsiipeä
1
dl
maissijauhoja
Lisäksi
1
dl
vettä
3
tl
srirachaa
rypsiöljyä uppopaistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet suolan kanssa yhteen kulhossa. Lisää kuuma vesi ja anna tekeytyä 5 minuuttia.
  2. Kaada valkosipulivesi siivilän läpi toiseen kulhoon. Säästä valkosipulit. Lisää kalakastike ja sokeri veden joukkoon, anna sokerin sulaa.
  3. Kuivaa broilerinsiivet ja nosta muovipussiin. Lisää puolet valkosipuli-kalakastikeseoksesta ja maissijauhot ja sekoita. Anna siipien marinoitua jääkaapissa 2–4 tuntia. Laita loppu marinadi jääkaappiin.
  4. Kuumenna rypsiöljy korkeassa kasarissa. Uppopaista valkosipulinkynnet nopeasti kullanruskeiksi.
  5. Valuta marinoituneet siivet huolella. Uppopaista siivet erissä 8–10 minuuttia, kunnes siivet ovat läpikypsiä. Valuta ylimääräinen öljy pois.
  6. Ota jäljelle jäänyt marinadi jääkaapista. Kaada puolet paistinpannuun ja lisää ½ dl vettä. Kuumenna ja lisää 1½ tl srirachaa. Pyöräytä 6 kanansiipeä kuumassa seoksessa pannussa noin 1 minuutti, kunnes ne muuttuvat tahmaisiksi ja ruskeiksi. Siirrä siivet lautaselle (tai uuniin) odottamaan. Kypsennä loput siivet samalla tavalla. Tarjoa uppopaistetun valkosipulin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1887 reseptiä.
Linkitetty 59 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Mikko Hannula

Kasvikset ja feta paistuvat yhdessä uunin lämmössä. Pehmeä feta sekoitetaan kermaiseksi tahnaksi. Loistava makukombo!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1
Vaikeustaso
Helppo

Välimerenpelti ja uunifetatahna

Ainekset

2
paprikaa (keltainen ja punainen)
1
munakoiso
1
kesäkurpitsa
1
punasipuli
250
g
terttukirsikkatomaatteja
1
sitruuna
1/2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
2
rosmariininoksaa
350
g
kivettömiä kalamataoliiveja
Uunifetatahna
300
g (2 x 150 g)
fetajuustoa
1/2
ruukku
basilikaa
1 1/2
rkl
hunajaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Huuhtele ja kuutioi paprikat, munakoiso ja kesäkurpitsa. Kuori ja lohko punasipuli. Huuhtele tomaatit.
  3. Pese sitruuna, raasta kuoret ja purista mehu. Sekoita kuori ja mehu öljyyn.
  4. Sekoita kaikki kasvikset uunipellillä. Mausta suolalla ja pippurilla ja valuta sitruunaöljy tasaisesti vihannesten päälle. Lisää rosmariini, oliivit ja lopuksi kokonaiset fetajuustot. Paista uunissa 45 minuuttia.
  5. Laita uunifetat pieneen kulhoon ja murskaa ne tahnaksi. Lisää hienonnettu basilika ja hunaja, mausta pippurilla. Mausta ja lisää halutessasi suolaa. Tarjoa heti uunikasvisten kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 917 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.

Chiliä, sitruunaruohoa, inkivääriä, kookosta... Kata pöytään mausteisia makuja Malesiasta! Broileria paistetaan uunissa tunti, mutta kokin odotus palkitaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + paisto 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Malesialainen kana

Ainekset

1
kg
luullista broileria, kuten paistileikettä tai koipinuijia
2
punaista chiliä
2
salottisipulia
4
valkosipulinkynttä
1
sitruunaruohon varsi
3
cm:n
pala inkivääriä
400
ml
kookosmaitoa
2
rkl
hunajaa
2
tl
suolaa
1
rkl
korianterinsiemeniä
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1
rkl
kuminansiemeniä

Työvaiheet

  1. Puolita chilit ja poista niistä kannat ja siemenet veitsellä. Kuori ja puolita sipulit ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sitruunaruohosta kanta ja valkoinen osa renkaiksi. Pese inkivääri ja leikkaa se muutamaan osaan.
  2. Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Kokoa sauvasekoittimen kulhoon kaikki ainekset broileria lukuun ottamatta. Soseuta.
  3. Vuoraa uunivuoka levinpaperilla. Kuivaa broilerit talouspaperilla ja nosta vuokaan. Kaada maustetahna päälle ja kääntele palat hyvin mausteisiin. Paista 30 minuuttia.
  4. Nosta uunin lämpötila 225-asteeseen ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia. Nosta vuoka ulos uunista ja kääntele paloja. Paista vielä 15 minuuttia.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 267 reseptiä.
Linkitetty 173 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Tässä ohje! The New York Timesin kikhernemuhennos on uusi somehitti, jota päätyi Maria Veitolan kokkauslistalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

The stew eli kikhernemuhennos

Ainekset

1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
inkivääriä hienonnettuna
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
2
prk (á 230 g)
kikherneitä
tl
kurkumaa
½ tl - 1
tl
chililastuja
2
prk (á 250 ml)
kookoskermaa
4
dl
kasvis- tai kanalientä
2
lehtikaalin oksaa
½
ruukkua
minttua
luonnonjogurttia

Työvaiheet

  1. Kuori ja silppua sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuumenna öljy korkeareunaisessa pannussa. Lisää sipulit ja inkivääri pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta välillä sekoitellen noin 4 minuuttia eli kunnes sipulit saavat väriä.
  2. Valuta ja huuhtele kikherneet ja lisää ne pannulle. Mausta kikherne-sipuliseos kurkumalla ja chilillä. Paista kikherneitä pannulla noin 8 minuuttia samalla sekoitellen. Kikherneet paahtuvat, maustuvat ja saavat väriä.  Ota kaksi desiä kikherneitä erilliseen kulhoon tarjoilua varten.
  3. Murskaa osa pannulla olevista kikherneitä puulastalla, näin kastikkeesta tulee täyteläinen muhennos. Lisää kookoskerma ja liemi. Hauduta muhennosta välillä sekoitellen noin 30 minuuttia eli kunnes siitä sakenee muhennos.
  4. Leikkaa lehtikaalin oksista pois paksut lehtiruodit. Silppua lehdet pienemmiksi paloiksi. Lisää kaali muhennoksen joukkoon hautumaan 5 minuutiksi. Maista muhennosta ja lisää pippuria ja suolaa tarvittaessa.
  5. Ripottele ennen tarjoilua muhennoksen pinnalle paistetut kikherneet ja silppua pinnalle minttua. Tarjolle muhennos luonnonjogurtin kanssa.

Vinkki!

Kikhernemuhennoksesta saa vegaanisen jättämällä jogurtin pois tai vaihtamalla sen kaurafraicheen. 

Kommentit (0)