Suolasitruunoilla maustettu kanatagine on klassinen marokkolainen ruokalaji.
Kanatagine
Ainekset
Työvaiheet
- Paloittele broilerinfileet isohkoiksi paloiksi, kukin filee neljään osaan.
- Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita valkosipulisilppu, mustapippuri ja öljy keskenään. Hiero seos broilerinpalojen pintaan ja anna marinoitua 1–2 tuntia tai yön yli.
- Kuori ja hienonna sipuli. Huuhdo sitruunoita kylmällä vedellä suolan ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna tai raasta tuore inkivääri.
- Kuumenna tilkka oliiviöljyä padassa ja ruskista kananpalat joka puolelta. Lisää mausteet ja sipuli hauduttele hetki.
- Lisää kanaliemi tai vesi, kiehauta ja vähennä sitten lämpöä niin, että pata porisee hiljalleen. Laita kansi päälle ja hauduta noin puoli tunti.
- Lisää sitruunaviipaleet ja oliivit pataan. Hauduta pataa vielä noin 15 minuuttia.
- Tarkista maku (lisää tarvittaessa suolaa) ja tarjoa couscousin kera.