Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2963 reseptiä.
Linkitetty 59 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Hapanimelä tamarinditahna on kaukomaiden patojen perusmaustaja, tuttu muun muassa thaimaalaisista pad thai -nuudeleista. Sen kirpeän hedelmäinen maku sopii loistavasti kasvisruokiin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsa-tamarindipata

Ainekset

1
(n. 350g)
pieni myskikurpitsa
1
munakoiso
1
pkt (125g)
tempeä (esim. Jalotofu)
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
2
chiliä
3 + 2
rkl
ruokaöljyä
2
tomaattia
2
dl
vettä
1
dl
tamarinditahnaa (esim. Spice Up)
2
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
1/2
ruukku
thaibasilikaa

Työvaiheet

  1. Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja kuori puolikkaat. Leikkaa kurpitsa ja munakoiso suupaloiksi. Kuutioi tempe. Kuutioi sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Hienonna chili.
  2. Kuumenna 3 rkl öljyä isossa korkeareunaisessa paistinpannussa. Ruskista munakoisoja tempepaloja 3–5 minuuttia. Siirrä ne pois pannusta. Lisää pannuun 2 rkl öljyä, sipulit, valkosipulit ja chili ja paista 2–3 minuuttia. Lisää kurpitsa ja paista vielä 5 minuuttia.
  3. Lohko tomaatit. Sekoita ne paistokseen. Lisää vesi, tamarinditahna, sokeri ja suola sekä paistetut munakoisot ja tempe. Hauduta pataa kannen alla 15–20 minuuttia. Lisää tilkka vettä tarvittaessa.
  4. Hienonna thaibasilika ruuan pinnalle.

Kommentit (2)

aakko

Työläs ja valmistusaikaa kului tuplat, noin 1h20min, jotta kurpitsat pehmenivät riittävästi.

Kissanaamio

On vähän ratatouille-tyyppinen ja siksi tempe ei kyllä sovi. Muutenkin tuntuu että jotain jäi puuttumaan, makua tai tekstuuria. Ei ole pääruokamainen mutta lisukkeena menee. Tulipa kokeiltua mutta ei mene jatkoon

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Soppa365 on lisännyt 288 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Ja KUVA Tuuli Kanerva

Helposti syötävät maissiribsit vääntyvät hauskasti käyriksi uunin tai grillin kuumuudessa. Näiden syöminen onnistuu ilman sen suurempaa sotkua ja naaman tahriintumista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Maissiribsit

Ainekset

4
tuoretta maissintähkää
4
rkl
öljyä tai voita
2
tl
cajunmaustetta
1
tl
valkosipulijauhetta
1/2
tl
cayennepippuria
tuoretta persiljaa

Työvaiheet

  1. Sekoita öljy tai voi sekä mausteet keskenään.
  2. Puolita maissintähkät. Leikkaa sen jälkeen puolikkaat pituussuunnassa puoliksi ja sitten vielä puoliksi.
  3. Sivele palat mausteöljyllä tai -voilla. Kypsennä grillissä tai 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  4. Viimeistele maissiribsit tuoreella hienonnetulla persiljalla.

Vinkki Voit käyttää myös esikeitettyä maissia, mutta se ei taivu käyräksi, toisin kuin tuoreet maissit. Taipumista voit edesauttaa kypsentämällä maissit uunissa kova sisus ylöspäin.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 372 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Todella mehevä ja kostea gluteeniton "lasagne" syntyy korvaamalla pastalevyt kesäkurpitsaviipaleilla. Viipaleet kannattaa maustaa suolalla ja pyyhkiä irronneet nesteet pois hetken päästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min + 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsalasagne

Ainekset

1
kg
keskikokoista kesäkurpitsaa
noin 3
rkl
suolaa
2
dl
raastettua parmesaania
200
g
murusteltua fetaa tai raastettua mozzarellaa
TÄYTE
2
pientä salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
400
g
nauta-sikajauhelihaa tai naudanjauhelihaa
2
prk (yht. 800 g)
säilykekirsikkatomaatteja
1
tl
balsamiviinietikkaa
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1/2
tl
kuivattua chiliä myllystä
1/2
tl
mustapippuria myllystä
PAISTAMISEEN
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Tee ensin jauhelihakastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla öljyssä kypsiksi. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi sekoitellen.
  2. Kaada pannulle kirsikkatomaatit. Kiehauta seos ja vähennä miedohkolle lämmölle. Mausta etikalla, oreganolla, suolalla, sokerilla, pippurilla ja chilillä. Anna porista 15 minuuttia välillä sekoitellen.
  3. Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Levitä päälle suolaa. Anna maustua 15 minuuttia. Huuhtele ja taputtele mahdollisimman kuiviksi. Paista hetki pannulla öljyssä.
  4. Kerrosta jauhelihakastiketta, fetaa, parmesaania ja kesäkurpitsaviipaleita uunivuokaan. Laita päällimmäiseksi hieman kastiketta ja juustoa.
  5. Paista 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai siihen asti, kunnes kesäkurpitsa on pehmeää. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2963 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Riisiviinietikalla kirpsakoidut herneet sopivat lisukkeeksi kalalle, niillä voi korvata edamamepavut erilaisissa kulhoruoissa ja saattaa annos huveta parempiin suihin sellaisenaankin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 alkupala-annosta
Valmistusaika
10 min + maustuminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pikkelöidyt palkoherneet

Ainekset

l
herneenpalkoja
¾
dl
miriniä
½
dl
vettä
2
rkl
riisiviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Riivi herneet paloista kulhoon.

  2. Kuumenna mirin, vesi ja riisiviinietikka kattilassa höyryävän kuumaksi. Kaada kuuma liemi herneiden päälle. Siirrä kulho peitettynä jääkaappiin heti, kun liemi on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi. Anna herneiden pikkelöityä vähintään 1 tunti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2963 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Ina Niiniketo KUVA Ninna Lindström

Thaimaalaisittain vihreällä currylla maustettu keitto maistuu niillekin, jotka yleensä ohittavat kesäkeiton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreäcurry-kesäkeitto

Ainekset

500
g
varhaisperunoita
8
naattiporkkanaa
1
kukkakaali
3
kesäsipulia
3–4
dl
herneenpalkoja (n. 1 dl herneitä)
1
rkl
kookosöljyä
1
rkl
vihreää currytahnaa
6
dl
vettä
1
prk (400 ml)
kookosmaitoa
2
limetin mehu
1
tl
suolaa
1
ruukku korianteria
1
ruukku thaibasilikaa

Työvaiheet

  1. Pese ja puolita perunat. Pese myös porkkanat , kuori ne halutessasi ja leikkaa 4–6 osaan. Irrottele kukkakaali kukinnoiksi ja paloittele varsi. Leikkaa sipulit varsineen viipaleiksi. Riivi herneet.

  2. Kuumenna kookosöljy kattilassa. Kuullota sipuleita ja currytahnaa öljyssä muutama minuutti.

  3. Lisää vesi ja kookosmaito ja kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää perunat ja keitä ne puolikypsiksi, noin 10 minuuttia. Lisää porkkanat ja kukkakaali ja kypsennä vielä 5–10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä. Lisää lopuksi herneet.

  4. Purista limeteistä mehu ja lisää se keittoon. Mausta suolalla. Hienonna yrtit ja lisää ne keiton pinnalle. Tarjoa heti.

Kommentit (1)

Vierailija

Lisäisin kesäsipulin varret vasta lopuksi esim herneiden kanssa. Itse jouduin lisään jonkin verran enemmän nestettä, jotta kaikki kasvikset peittyivät. Hyvää tuli!