Kodin Kuvalehti on lisännyt 561 reseptiä.
Linkitetty 65 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu pälviä

Hitaasti hauduttelemalla kaalilaatikosta tulee ihanan pehmeä ja mukavan makea syksyn hitti.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
3 tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Kaalilaatikko

Ainekset

1
dl
ohrasuurimoita
400
g
jauhelihaa
1
rkl
voita
1
rkl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
1
kg
keräkaalia
1
iso
sipuli
2
rkl
siirappia
2
tl
kuivattua meiramia
1
tl
suolaa
3–4
dl
lihalientä
Pinnalle
2
rkl
voita
½
dl
korppujauhoja

Työvaiheet

  1. Kypsennä ohrasuurimot suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Ruskista jauheliha kahdessa erässä voin ja öljyn seoksessa paistinpannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Suikaloi kaali. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota kaalisuikaleita ja sipulia isossa kattilassa 5–10 minuuttia, kunnes ne hiukan pehmenevät.
  4. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  5. Sekoita kaalin joukkoon jauheliha, ohrasuurimot, siirappi, meirami ja suola.
  6. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle lihaliemi. Laita pinnalle muutama voinokare ja ripottele päälle korppujauhoja.
  7. Kypsennä laatikkoa uunin alatasolla pari tuntia. Jos laatikko uhkaa tummua liikaa, peitä kannella tai foliolla tai laske uunin lämpötilaa.
  8. Tarjoa puolukkasurvoksen kera.
Ihan maidotonta meininkiä on lisännyt 9 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Kasvismakaronilaatikko - 100% vegeä
Kasvismakaronilaatikko - 100% vegeä

Tämä vie kielen mennessään! Mehevän ja maukkaan kasvismakaronilaatikon proteiinin lähteenä on suomalainen tomaatin makuinen nyhtökaura. Herkullisuutta lisää myös ihanat aurinkokuivatut tomaatit öljyssä. Pehmeäksi kuullotettu sipuli ja punainen paprika tuovat mahtavaa lisämakua.

Nyhtökauraa on helppo käyttää ruoanlaitossa. Tässä ohjeessa lisäät "nyhtiksen" suoraan pakkauksesta muiden ainesten joukkoon, se ei vaadi erillistä paistamista.

Reilu nippu tuoretta basilikaa ja mustat oliivit viimeistelevät koko komeuden. Tämä herkku sopii niin vegaaneille kuin muuten...

Annoksia
5-6
Vaikeustaso
Helppo

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1778 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Tommi Tervanen KUVA Tuomas Kolehmainen

Osso buco on Kotipizzan toimitusjohtaja Tommi Tervasen lapsuuden lempiruokaa. Hitaasti herkulliseksi hautuvassa pataruuassa on kiireettömyyden tuntu.  

Annoksia
4
Valmistusaika
6 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Osso buco Tommi Tervasen tapaan

Ainekset

1
kg
naudan potkaa
1
dl
vehnäjauhoja
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
1
tl
jauhettua savupaprikaa
4
rkl
voita
4
rkl
oliiviöljyä
2
paprikaa
2
porkkanaa
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
1
tlk
kokonaisia kuorittuja tomaatteja
1
rkl
ruokosokeria
2
rkl
riistafondia
1
dl
punaviiniä
noin 5
dl
vettä
( 1
tl
suolaa)
1/2
dl
hienonnettua rosmariinia
1/2
dl
hienonnettua oreganoa
Gremolata
3
valkosipulinkynttä
1
sitruunan kuori raastettuna
1
ruukku
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Leikkaa viillot potkien reunoihin (jotta ne eivät käpristy kypsyessään). Sekoita mausteet jauhoihin ja pyörittele potkat maustetuissa jauhoissa. Mittaa puolet öljystä ja voista padan pohjalle. Ruskista potkat nopeasti ja siirrä sivuun.
  2. Paloittele paprikat, kuori ja paloittele porkkanat, sipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää loput rasvat pataan ja kuumenna uudelleen. Kuullota kasviksia padassa noin 5 minuuttia. Lisää potkat, kuoritut tomaatit, sokeri, fondi ja viini sekä vettä niin paljon, että lihat peittyvät. Hauduta kannen alla noin 5 tuntia.
  3. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Hienonna lopuksi yrtit päälle.
  4. Tee gremolata. Kuori ja raasta valkosipulit, raasta sitruunan kuori. Hienonna lehtipersilja. Sekoita ainekset keskenään. Tarjoa Osso Bucon (ja parmesaanirisoton) kanssa.

Kommentit (1)

Ihan maidotonta meininkiä on lisännyt 9 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Mehevä ja maistuva makaronilaatikko ilman maitotuotteita
Mehevä ja maistuva makaronilaatikko ilman maitotuotteita

Mehevä jauhelihamakaronilaatikko valmistuu yhtä hyvin ilman maitotuotteita. Mukaan tulee hyvin sulavaa kasvisjuustoa ja riisikermaa. Jauhelihan lisäksi väriä ja makua antavat porkkana ja sipuli.

Arkinen makaronilaatikko taipuu monenlaiseen reseptimuunnokseen. Olen käyttänyt tässä ohjeessa perinteiseen tapaan kananmunia, mutta voit jättää ne pois jos haluat. Silloin laatikko ei ole ihan niin leikkautuvaa, mutta se ei vaikuta makuun mitenkään. Tämä "arjen pelastaja" -herkku on myös...

Annoksia
7
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paras maidoton makaronilaatikko

Ainekset

1
l
vettä makaronien keittämiseen
5
dl
makaroneja
400
g
naudanjauhelihaa
3
tl
lihaliemijauhetta
0,5 - 1
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria rouhittuna
1
kpl
iso sipuli
1
kpl
iso porkkana
2
dl
riisikermaa (muukin kasviskerma sopii)
3
dl
kasvisjuustoa raastettuna, esim. Violife Block sulaa hyvin
2
kpl
kananmunaa
5
dl
makaroneista jäänyttä keitinvettä
n. 0,5
dl
ruokaöljyä paistamiseen ja vuoan voiteluun

Työvaiheet

Ohje

Laita ensin uuni lämpiämään 200 C asteeseen, tasalämmölle.

Makaronit
Keitä makaronit vedessä pakkauksen ohjeen mukaan lähes kypsiksi. On hyvä, että makaronit eivät ole ihan kypsiä sillä ne pehmenevät vielä uunissa ollessaan. Kaada kiehuneet makaronit lävikköön odottamaan, älä huuhtele vedellä ja säästä makaroneista jäänyt keitinvesi.

Jauheliha, sipuli ja porkkana
Ruskista jauheliha pannulla öljytilkassa, mausta lihaliemijauheella ja rouhitulla mustapippurilla. Kaada paistettu jauheliha pannulta isohkoon kulhoon odottamaan. Kuori ja hienonna sipuli sekä porkkana (porkkanan voi raastaa). Lisää öljyä vähän pannulle ja kuullota sipuli-porkkanasilppu.

Raasta kasvisjuusto.

Ainesten yhdistäminen ja paistaminen

Yhdistä ainekset kulhossa jauhelihan mukaan: kaada kulhoon myös kuullotettu sipuli-porkkanasilppu, keitetyt makaronit, kasvisjuustoraaste ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi seokseksi ja tarkista maku. Jos kaipaat enemmän makua, lisää mukaan suolaa, silputtua ruohosipulia ja rouhittua mustapippuria.

Kaada kulhoon myös kasviskerma ja makaronien keitinliemi ja sekoita tasaiseksi seokseksi.

Voitele uunivuoka ruokaöljyllä, kaada makaroniseos vuokaan ja tasoita pinta.

Paista makaronilaatikkoa uunin alatasolla 200 C asteessa 45 -50 minuutin ajan tai kunnes makaronilaatikko on täysin hyytynyt ja pinta on kullan ruskea. Uunin alatasolla laatikko kypsyy myös pohjasta, eikä pinta pääse palamaan.

Tarjoa makaronilaatikon kanssa ketsuppia ja raikasta salaattia. Ohjeen kuvineen löydät myös täältä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1778 reseptiä.
Linkitetty 292 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kreikkalainen kesäkurpitsa-pastapaistos on päältä rapea ja sisältä mehevä.

Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen kesäkurpitsa-pastapaistos

Ainekset

2
pientä kesäkurpitsaa
3
rkl
oliiviöljyä
350
g
penneä tai muuta kuviopastaa
200
g
fetaa
1,5
dl
parmesaania raastettuna
Kastike
2
valkosipulinkynttä
1
salottisipuli
2
rkl
oliiviöljyä
2
prk
(yht. 800 g) säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2
dl
mustia kalamataoliiveja
1
tl
balsamicoa
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
3
rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Viipaloi tai kuutioi kesäkurpitsat. Paista niitä öljyssä pannussa noin 5 minuuttia, kunnes niissä on kaunis väri. Jätä odottamaan.
  2. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Kuullota niitä öljyssä pannussa 3-5 minuuttia. Lisää tomaatit liemineen, oliivit, balsamico ja muut mausteet. Kiehauta seos ja säädä lämpö alhaiseksi. Anna hautua vähintään 20 minuuttia. Hienonna oregano ja lisää siitä suurin osa kastikkeeseen. Jätä muutama yrtinlehti viimeistelyyn. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta keitinvesi pois. Yhdistä pasta, kastike ja kesäkurpitsat.
  4. Laita puolet pastaseoksesta vuokaan. Murustele puolet fetasta päälle ja lisää puolet parmesaanista. Lusikoi loppu pastaseos päälle. Viimeistele lopulla fetalla ja parmesaanilla.
  5. Kypsennä paistosta uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes juusto on saanut väriä. Viimeistele tuoreella oreganolla.

Kommentit (0)