Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 79 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu pälviä

Hitaasti hauduttelemalla kaalilaatikosta tulee ihanan pehmeä ja mukavan makea syksyn hitti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
3 tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Kaalilaatikko

Ainekset

1
dl
ohrasuurimoita
400
g
jauhelihaa
1
rkl
voita
1
rkl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
1
kg
keräkaalia
1
iso
sipuli
2
rkl
siirappia
2
tl
kuivattua meiramia
1
tl
suolaa
3–4
dl
lihalientä
Pinnalle
2
rkl
voita
½
dl
korppujauhoja

Työvaiheet

  1. Kypsennä ohrasuurimot suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Ruskista jauheliha kahdessa erässä voin ja öljyn seoksessa paistinpannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Suikaloi kaali. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota kaalisuikaleita ja sipulia isossa kattilassa 5–10 minuuttia, kunnes ne hiukan pehmenevät.
  4. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  5. Sekoita kaalin joukkoon jauheliha, ohrasuurimot, siirappi, meirami ja suola.
  6. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle lihaliemi. Laita pinnalle muutama voinokare ja ripottele päälle korppujauhoja.
  7. Kypsennä laatikkoa uunin alatasolla pari tuntia. Jos laatikko uhkaa tummua liikaa, peitä kannella tai foliolla tai laske uunin lämpötilaa.
  8. Tarjoa puolukkasurvoksen kera.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jennyfer1980 on lisännyt 22 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Broilerivuoka
Broilerivuoka

Erittäin helppo valmistaa ja kypsyy uunissa tunnissa itsekseen. Kaikenlisäksi myös edullinen ja erittäin hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min valmistus 1 h uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Broilerivuoka

Ainekset

2
pss
hernemaissipaprikaa
1
kpl
purjoa
2
prk
kermaa
1
pkt
broilerinsuikaleita
curryä
suolaa
valkosipulijauhetta

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175 asteeseen

1. Laita hernemaissipaprikat, silputtu purjo ja broilerit voideltuun uunivuokaan
2. Sekoita curry, suola ja valkosipulijauhe kermaan ja kaada vuokaan muiden aineiden joukkoon

Paiseta 175 asteessa tunti ja tarjoa riisin kanssa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2211 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Sillä aikaa kun hedelmien ja yrttien maustama lammaspata porisee liedellä, lisukkeeksi tulevat dukkahjuurekset paahtuvat uunissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Marokkolainen lammaspata

Ainekset

600
g
karitsan paahtopaistia
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2–3
rkl
oliiviöljyä
2
kanelitankoa
2
tl
juustokuminaa
1
tl
jauhettua korianteria
tl
sahramia
n. 7
dl
liha- tai kasvislientä
200
g
kuivattuja aprikooseja
½
dl
minttua hienonnettuna
(1
säilötty sitruuna)
½
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)
DUKKAHJUUREKSET
600
g
juureksia (esim. juuriselleriä ja porkkanaa)
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
dukkah-maustetta
LISÄKSI
kuskusia

Työvaiheet

  1. Kuutioi liha. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipuleita öljyssä padassa muutama minuutti. Lisää lihat ja paista niihin kaunis väri. Lisää mausteet ja sekoittele hetki. Kaada lihaliemi pataan, anna kiehahtaa ja vähennä lämpöä. Anna padan porista kannen alla, miedohkolla lämmöllä noin tunti.

  2. Valmista sillä aikaa juurekset. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori juurekset ja paloittele ne pitkittäin. Laita juurekset uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Valuta öljy päälle. Paahda uunissa noin 30 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä. Ripottele dukkahmauste päälle.

  3. Paloittele aprikoosit ja lisää ne pataan. Kypsennä vielä noin 15 minuuttia tai kunnes lammas on todella mureaa. Hienonna minttu ja lisää se pataan. Halutessasi voit kuutioida mukaan myös säilötyn sitruunan. Tarkista maku, lisää pippuria ja tarvittaessa suolaa. Tarjoa pata dukkahjuuresten ja kuskusin kanssa.

Vinkki! Viimeistele pata fetajuustolla ja granaattiomenansiemenillä. 

Kommentit (1)

A-M

Kuullostaa super herkulliselta. Täytyy hankkia tuota Dukkah maustetta. Ei ole entuudestaan tuttu. Ras el Hanoutia käytän paljon. Kiitos Sanna reseptistä!

Sport on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 235 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Maukkaaseen pataruokaan uppoaa broileria, bataattia, paprikaa ja herkkusieniä. Nauti vaikka rapeakuorisen leivän kanssa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-kasvispata

Ainekset

200
g
broilerinrintafileetä
1
bataatti (n. 500 g)
2
paprikaa
100
g
herkkusieniä
2
valkosipulinkynttä
1
tl
öljyä
½
tl
suolaa
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
tavallista paprikajauhetta
3
dl
kanalientä
2
dl
tomaattimehua
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Kuutioi broilerinrintafileet. Kuori bataatti. Kuutioi myös bataatti ja paprikat. Pese ja puolita herkkusienet. Hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Paista broilereita padassa öljyssä pari minuuttia ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kasvikset, sienet ja loput mausteet ja jatka paistamista toiset pari minuuttia.
  3. Lisää kanaliemi ja tomaattimehu. Anna padan porista hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes bataatti on pehmeää.
  4. Ripottele valmiin ruuan pinnalle lehtipersiljaa.

Kommentit (1)

Vierailija

Ei maistunut! Bataatti ja tomaattimehu eivät sovi yhteen tässä ruoassa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2211 reseptiä.
Linkitetty 120 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Meksikolainen beef chili on täynnä makua. Kietaise tulista patalihaa tortillan syleilyyn tai tarjoa riisin kanssa. Myös nachot toimivat!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Helppo

Meksikolainen beef chili

Ainekset

1
kg
naudanpaistia
2
punaista chilipalkoa
1
vihreä chilipalko
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
3
rkl
rypsiöljyä
1
tl
korianterinsiemeniä
1
rkl
juustokuminaa
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
paprikajauhetta
1
prk (400 g)
kirsikkatomaatteja
2
dl
lagerolutta tai lihalientä
3
rkl
fariinisokeria
2
tl
limettimehua
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
ranskankermaa, korianteria, cheddarjuustoa, punasipulia, avokadoa ja jalapenoja

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Leikkaa 2 cm:n kuutioiksi. Viipaloi chilit. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulit.
  2. Ruskista lihat muutamassa erässä öljyssä padassa kauniin värisiksi.
  3. Laita ruskistetut lihat takaisin pataan, lisää chilit ja sipulit ja paista muutama minuutti. Murskaa  korianterinsiemenet huhmaressa. Mittaa mausteet pataan ja paista sekoitellen hetki. Lisää kirsikkatomaatit, olut ja sokeri. Jos tarjoat padan tortillojen täytteenä, lisää olutta vain 1 dl. Kuumenna seos kiehuvaksi ja vähennä sitten lämpöä. Peitä kannella ja kypsennä noin 1½ tuntia, kunnes liha on mureaa. Tortillojen kanssa syötävää pataa voit porisuttaa ilman kantta, jotta neste pääsee haihtumaan.
  4. Mausta valmis pata limettimehulla, suolalla ja pippurilla. Viimeistele ranskankermalla, korianterilla, juustoraasteella, hienonnetulla sipulilla, avokadolla ja jalapenoilla.