Liha-perunalaatikko
Vanhanajan liha-perunalaatikko
ANNOKSET
4
VALMISTUSAIKA
Useita tunteja
UUNIN LÄMPÖTILA
250°C
RUOKAVALIO
Gluteeniton, Sokeriton (ei lisättyä sokeria)
Pitkään uunissa haudutettu vanhanajan liha-perunalaatikko on oivallinen ruoka kiireettömiin syysiltoihin.
Ainekset
400 g
porsaan kylkiviipaleita
5 kpl
perunaa
1 kpl
iso sipuli
1 tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
4 dl
maitoa
1 kpl
kananmuna
Näin teet
1
Kuori ja viipaloi perunat ja sipuli. Levitä uunivuoan pohjalle kolmannes kylkiviipaleista. Lado päälle sipulia ja perunaa sekä mausta suolalla ja pippurilla. Tee vielä kaksi samanlaista kerrosta. Peitä pinta perunaviipaleilla. Sekoita maito ja muna. Valuta vuokaan. Paista vuokaa 250-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Laske lämpötila 200 asteeseen ja jatka paistamista 1,5 tuntia.
2
Peitä vuoka loppuvaiheessa foliolla. Sammuta uuni ja anna hautua vielä 15 minuuttia.