9:16 | 16.12.2014
Pähkinäinen camembert-piiras
Kokoa vasta paistetun lehtitaikinan päälle lohkottuja viikunoita, parmankinkkuruusuja ja kolmea lajia pähkinöitä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
10 min + kypsennys 20 min
Keskivaikea
Pähkinäinen camembert-piiras
Ainesosat
400
g
lehtitaikinaa
1
kananmuna
Täyte
1
keltasipuli
2
rkl
voita
1
tl
kuivattua basilikaa
1
tl
kuivattua timjamia
3
viikunaa
8
viipaletta parmankinkkua
2
rkl
hasselpähkinöitä
2
rkl
saksanpähkinöitä
2
rkl
pekaanipähkinöitä
150
g
camembert-juustoa
mustapippuria myllystä
1
tl
suolaa
Päälle
sormisuolaa
tuoreita basilikanlehtiä
2
rkl
saksanpähkinöitä
Vaiheet
- Sulata lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.
- Kauli lehtitaikina soikeaksi leivinpaperin päällä. Siirrä taikina papereineen uunipellille. Pistele pohja haarukalla ja voitele kananmunalla. Paista uunissa noin 10 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut ja saanut vähän väriä.
- Tee täyte taikinan kypsyessä. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuullota sipulia voissa pannussa 3–4 minuuttia. Lisää basilika ja timjami. Nosta pannu sivuun odottamaan.
- Lohko viikunat 4 osaan.
- Litistä kohonnut taikinapohja, ripota sipulit mausteineen päälle. Lisää viikunat. Rullaa parmankinkkuviipaleet rullalle ja asettele täytteen lomaan. Jaa pähkinät tasaisesti piirakalle, ja murusta juusto päälle. Rouhi pippuria myllystä ja ripota suola pinnalle.
- Paista piirasta uunissa vain sen verran, että juusto sulaa ja pähkinät hiukan paahtuvat pinnaltaan, noin 10 minuuttia.
- Mausta lämmin piirakka sormisuolalla ja basilikanlehdillä, ja lorauta päälle saksanpähkinäöljyä.