Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
9:16 | 16.12.2014

Pähkinäinen camembert-piiras

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Taina Vuohelainen KUVA Arto Vuohelainen

Kokoa vasta paistetun lehtitaikinan päälle lohkottuja viikunoita, parmankinkkuruusuja ja kolmea lajia pähkinöitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
10 min + kypsennys 20 min
Keskivaikea

Pähkinäinen camembert-piiras

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

400
g
lehtitaikinaa
1
kananmuna
Täyte
1
keltasipuli
2
rkl
voita
1
tl
kuivattua basilikaa
1
tl
kuivattua timjamia
3
viikunaa
8
viipaletta parmankinkkua
2
rkl
hasselpähkinöitä
2
rkl
saksanpähkinöitä
2
rkl
pekaanipähkinöitä
150
g
camembert-juustoa
mustapippuria myllystä
1
tl
suolaa
Päälle
sormisuolaa
tuoreita basilikanlehtiä
2
rkl
saksanpähkinöitä

Vaiheet

  1. Sulata lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.
  2. Kauli lehtitaikina soikeaksi leivinpaperin päällä. Siirrä taikina papereineen uunipellille. Pistele pohja haarukalla ja voitele kananmunalla. Paista uunissa noin 10 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut ja saanut vähän väriä.
  3. Tee täyte taikinan kypsyessä. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuullota sipulia voissa pannussa 3–4 minuuttia. Lisää basilika ja timjami. Nosta pannu sivuun odottamaan.
  4. Lohko viikunat 4 osaan.
  5. Litistä kohonnut taikinapohja, ripota sipulit mausteineen päälle. Lisää viikunat. Rullaa parmankinkkuviipaleet rullalle ja asettele täytteen lomaan. Jaa pähkinät tasaisesti piirakalle, ja murusta juusto päälle. Rouhi pippuria myllystä ja ripota suola pinnalle.
  6. Paista piirasta uunissa vain sen verran, että juusto sulaa ja pähkinät hiukan paahtuvat pinnaltaan, noin 10 minuuttia.
  7. Mausta lämmin piirakka sormisuolalla ja basilikanlehdillä, ja lorauta päälle saksanpähkinäöljyä.
Tilaa Glorian ruoka & viini
pähkinäpiiras
camembert-piiras
Leivät & piirakat

Suosituimmat

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini