Pähkinäinen kvinoa-kukkakaalisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi kulhoon. Poista kannan puumainen alaosa. Viipaloi keskiruoti kukintojen joukkoon. Lisää oliiviöljy. Pyörittele, jotta kukinnot öljyyntyvät kauttaaltaan.
Kaada kukkakaalit leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paahda kukkakaaleja 225-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, kunnes ne ovat saaneet reilusti väriä. Anna jäähtyä. Ripottele sitten päälle hiutalesuola.
Huuhtele kvinoa huolellisesti ja valuta siivilässä. Kiehauta 4 dl vettä kattilassa. Lisää kvinoa ja keitä hiljalleen poreillen kannen alla 15 minuuttia. Siivilöi pois ylimääräinen keitinvesi. Anna jäähtyä.
Paahda hasselpähkinöitä ja manteleita muutama minuutti kuivalla, kuumalla paistinpannulla. Siirrä leikkuulaudalle jäähtymään. Voit poistaa hasselpähkinöistä kuoret. Rouhi sitten pähkinöitä veitsellä. Ne saavat jäädä isoiksi paloiksi, noin puolikkaiksi.
Valmista kastike. Kuori ja hienonna punasipuli. Mittaa pieneen kulhoon oliiviöljy. Sekoita joukkoon sipulisilppu ja punaviinietikka. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Yhdistä kukkakaali, keitetty kvinoa ja kastike. Sekoita tasaiseksi. Kääntele joukkoon hienonnettua tuoretta lehtipersiljaa.