Ninotskanina on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pähkinäinen kvinoa-kukkakaalisalaatti

Ainekset

1
iso kukkakaali (700 g)
1/2
dl
oliiviöljyä
1
tl
hiutalesuolaa
2
dl
punaista kvinoaa tai tavallista eteläamerikkalaista (irtonaista) kvinoaa
4
dl
vettä
3/4
dl
hasselpähkinöitä
3/4
dl
kuorittuja manteleita
Kastike
1/2
punasipuli
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
kourallinen tuoretta lehtipersiljaa

Työvaiheet

 Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi kulhoon. Poista kannan puumainen alaosa. Viipaloi keskiruoti kukintojen joukkoon. Lisää oliiviöljy. Pyörittele, jotta kukinnot öljyyntyvät kauttaaltaan.

 Kaada kukkakaalit leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paahda kukkakaaleja 225-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, kunnes ne ovat saaneet reilusti väriä. Anna jäähtyä. Ripottele sitten päälle hiutalesuola.

 Huuhtele kvinoa huolellisesti ja valuta siivilässä. Kiehauta 4 dl vettä kattilassa. Lisää kvinoa ja keitä hiljalleen poreillen kannen alla 15 minuuttia. Siivilöi pois ylimääräinen keitinvesi. Anna jäähtyä.

 Paahda hasselpähkinöitä ja manteleita muutama minuutti kuivalla, kuumalla paistinpannulla. Siirrä leikkuulaudalle jäähtymään. Voit poistaa hasselpähkinöistä kuoret. Rouhi sitten pähkinöitä veitsellä. Ne saavat jäädä isoiksi paloiksi, noin puolikkaiksi.

 Valmista kastike. Kuori ja hienonna punasipuli. Mittaa pieneen kulhoon oliiviöljy. Sekoita joukkoon sipulisilppu ja punaviinietikka. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

 Yhdistä kukkakaali, keitetty kvinoa ja kastike. Sekoita tasaiseksi. Kääntele joukkoon hienonnettua tuoretta lehtipersiljaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla