Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
23:03 | 21.1.2015

Pähkinäinen pataleipä

Lisää omaan keittokirjaan
Johanna Yli-Muilu on lisännyt 7 reseptiä

Pataleipä (No-knead bread) on maailman helpoimmin leivottava leipä. Aikaa se toki vaatii noustakseen, mutta ei lainkaan vaivaamista! Ja maku - se on artesaaniluokkaa!

 

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12-18 t + 45 min
Helppo

Pähkinäinen pataleipä

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Yhteen leipään tarvitset:
5
dl
vehnäjauhoja
1
dl
ruisjauhoja
1
dl
spelttijauhoja
2
tl
suolaa
1/2
tl
kuivahiivaa
3/4
dl
hasselpähkinöitä tai saksanpähkinöitä
3 1/2
dl
vettä (42-asteista)

Vaiheet

Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää joukkoon lämmin vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi, mutta älä vaivaa. Peitä kulho tuorekelmulla ja jätä se huoneenlämpöön nousemaan 12 - 18 tunniksi.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle, muotoile palloksi taittamalla taikinan reunat alle (älä taaskaan vaivaa) ja jätä leivinliinan alle kohoamaan vielä reiluksi puoleksi tunniksi. Laita sillä aikaa kannellinen uunipata (3 – 4 litraa) kylmään uuniin ja kuumenna uunia 225 asteessa puolisen tuntia.

Ota pata pois uunista, pudota taikinapallo vuokaan (pohjapuoli päälle päin) ja paista leipää 30 minuuttia kannella peitettynä. Ota kansi pois padan päältä ja paistaa leipää vielä 15 minuuttia. Jos leipä näyttää tässä vaiheessa tummuvan liikaa, käännä lämpö pois.

Kumoa leipä padasta ritilälle ja anna jäähtyä vähintään puoli tuntia.

Parhaalta leipä maistuu tuoreena, mutta hyvää se on myös hieman myöhemmin.

Pataleivän perusresepti ja tämäkin muunnos löytyvät tuuma&toimi -blogista.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Leipä
helppo

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Munatoti Jamie Oliverin tapaan

Piparjuuriskagen

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini