Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 88 reseptiä.
Linkitetty 157 keittokirjaan.

Tässäpä oiva suolainen herkku illanistujaisiin mökeille ja terasseille! Valmista rouheat pannusämpylät ja yrttinen juustodippi suoraan valurautapannussa. Nosta pannu uuniin, avaa kylmät juomat ja odottele herkkuhetken alkamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 sämpylää
Valmistusaika
2,5 h
Vaikeustaso
Helppo

Pannusämpylät juustodipillä

Ainekset

Sämpylät
3
dl
vettä
1/3
pala
tuorehiivaa (tai 2 tl kuivahiivaa)
1
rkl
hunajaa
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
dl
siemeniä (esim. auringonkukan ja pellavansiemeniä)
1
dl
kaurahiutaleita
n. 6
dl
jauhoja (rouheinen sämpyläjauho tms.)
Dippi
1
prk (200 g)
Arla Lempi Crème fraîche 28%
200
g
Arla Heritage Label Cheddar- tai Arla Mustaleima Emmental -juustoa
1
valkosipulin kynsi
2
rkl
hienoksi hakattua timjamia
reilusti
mustapippuria myllystä
ripaus
suolaa

Työvaiheet

Liota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita hunaja, öljy ja suola joukkoon. Lisää siemenet ja kaurahiutaleet. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se ensin pariin desiin jauhoja, jonka jälkeen sekoita jauho-hiivaseos lämpimään, noin 42-asteiseen veteen.

Lisää jauhoja pikkuhiljaa ja kokoajan vaivaten, kunnes taikina on pehmeä, mutta irtoaa kulhon reunoilta. Vaivaa taikinaa vielä hetki.

Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä noin tunnin ajan.

Kumoa kohonnut taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja muotoile pitkoksi. Leikkaa pitkosta noin 12 palaa ja pyöritä palat sämpylöiksi.

Asettele sämpylät vieri viereen kevyesti öljytylle valurautapannulle (tarkista, että pannun kahvassa ei ole puuta tai muovia, jotta pannu kestää kuuman uunin). Voit käyttää myös piirakkavuokaa. Jätä pannun keskiosa tyhjäksi. Huom! Jos käytät pientä, halkaisijaltaan 20 cm:n valurautapannua, pannuun mahtuu n. 8 sämpylää ja voit paistaa loput sämpylät muffinivuoissa tai pellillä yksittäin.

Kohota sämpylöitä pannussa leivinliinan alla noin 30 minuuttia.

Sekoita sämpylöiden kohotessa juustodippi. Raasta juusto ja sekoita se Arla Keittiö Crème fraîchen joukkoon. Mausta seos murskatulla valkosipulilla, hienonnetulla timjamilla, mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Nosta sivuun odottamaan.

Öljyä pannusämpylät kevyesti ja paista uunissa 225-asteessa 10–15 min. Nosta pannu uunista ja kaada juustodippi pannun keskiosaan. Jatka paistoa vielä noin 15 min, kunnes sämpylät ovat kullanruskeita ja dippi kuumaa ja kuplivaa. Anna sämpylöiden levätä 5-10 min ennen kuin nostat pannun keskelle pöytää ruokailijoiden jaettavaksi.

Tarjoiluehdotus:Tarjoa pannusämpylöitä grilliruokien tai pikkupurtavien ja salaattien seuralaisena.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 678 reseptiä.
Linkitetty 174 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Panu Pälviä

Karamellisoitua omenaa ja pähkinöitä kermaisen pannarin joukossa. Tästä ei pannari herkummaksi muutu!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Omenaherkkupannari

Ainekset

1
dl
sokeria
1
rkl
vaniljasokeria
1/2
tl
suolaa
1
sitruunan raastettu kuori
3
kananmunaa
2
dl
maitoa
2
dl
ranskankermaa
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Karamelliomenat
4
isoa hapokasta omenaa (esim. Granny Smith)
50
g
voita
3 + 2
rkl
fariinisokeria
1
tl
kanelia
1/4
tl
suolaa
1
dl
pekaanipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Vaahdota sokerit, suola, sitruunankuori ja munat sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa maito ja ranskankerma joukkoon. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  2. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi omenat puolen sentin paksuisiksi renkaiksi.
  3. Kuumenna voi isossa paistinpannussa. Lisää omenat, 3 rkl fariinisokeria, kaneli ja suola pannulle. Paista kovalla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes omenat ruskistuvat kunnolla. Voit karamellisoida omenat kahdessa erässä. Jaa voin ja mausteiden määrä silloin puoliksi.
  4. Vuoraa uunivuoka (n. 30 x 30 cm) leivinpaperilla. Levitä kolmannes omenoista vuokaan. Kaada taikina päälle ja asettele loput omenat pinnalle. Ripottele pähkinät ja 2 rkl fariinisokeria päälle.
  5. Kypsennä pannaria uunissa 20–25 minuuttia, kunnes se on keskeltäkin kypsä.
Kaisu P. on lisännyt 186 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Kohtalainen

Canape

Ainekset

350 g =
3.5 dl
vettä
10 g =
1 rkl
sokeri
10 g =
1 rkl
suola
500 g =
8.25 dl
vehnäjauhoja
500 g
voita
150 g =
1.2 dl
perunajauhoja
hienoasokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita kylmään veteen suola, sokeri ja jauhot. Älä vaivaa. Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 30 minuuttia. Kauli taikina 2x4. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä vähintään kaksi tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

  2. Kauli voitaikina 2 mm:n vahvuiseksi ja 50 cm:n levyiseksi matoksi. Levitä sokeria pöydälle. Levitä voitaikinamatto sokerin päälle. Sirottele maton pinnalle sokeria. Kauli sokeri kiinni mattoon käsikaulimella.

  3. Taittele matto kuvan mukaisesti. Leikkaa paloiksi.

  4. Laita palat pellille riittävän harvaan (canapet leviävät runsaasti paiston aikana) leikkauspinta ylöspäin. Anna canapeiden levätä tunti ennen paistoa.

  5. Paista canapet 220 asteisessa uunissa noin 14 minuuttia. Käännä canapet paiston puolivälissä.

Kaisu P. on lisännyt 186 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pullavanukas

Työvaiheet

½ pullapitko

mansikkahillo

5 dl maitoa

2 kananmunaa

1 rkl voita vuoan voiteluun  

Voitele uunivuoan sisäpinta voilla. Sekoita kanamunat maidon joukkoon ja leikkaa pulla viipaleiksi. Kasta viipaleet munamaitoon ja lado vuokaan. Lusikoi pullaviipaleiden väliin haluamasi määrä vadelmahilloa ja kaada loppu munamaito päälle. Paista 200° C uunissa n. ½ tuntia. Nauti vaniljakastikkeen kera.

Kaisu P. on lisännyt 186 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Kohtalainen

Charlotte russe

Työvaiheet

Kääretorttu
 
2 dl  Sokeria
4 kpl  Munaa
2 dl  Perunajauhoja
1 tl  Leivinjauhetta
 
½ dl  Vadelmahilloa
 
Valmista kääretorttu. Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää kuohkeaan vaahtoon jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 min kauniin väriseksi. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.
Levitä hillo/sose torttulevylle ohueksi kerrokseksi. Rullaa tiukaksi kääretortuksi jättäen sauma alaspäin
 
 Vadelma-rahkatäyte
 
6 kpl Liivatelehtiä
4 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g Mansikkaa
1 dl mansikkamehua
400 g Maitorahkaa
  
Valmista kakun täyte. Liuota liivatteita kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Vaahdota sillä aikaa kerma vaahdoksi, ja mausta sopiva maku sokereilla. Kuumenna 1 dl mansikkamehua kiehuvaksi (esim. mikrouunissa lasissa).Soseuta mansikat.
Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi mansikkamehussa. Yhdistä tämä liivateliemi rahkaan, samaten mansikkasose. Lisää seokseen lopuksi kermavaahto varovaisesti yhdistäen.
 
Ota pyöreä n. 3 litran muovi- tms. kulho ja vuoraa se ensin tuorekelmulla ja sen jälkeen tiiviisti kääretorttuviipalein. Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta kääretorttuviipaleiden tasolle. Hyydytä kokonaisuus kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään. Ennen tarjoilua kumoa kakku vuoasta tarjottimelle. Koristele halutessasi pursottaen kermavaahtoa ja vadelmilla.