Tässäpä oiva suolainen herkku illanistujaisiin mökeille ja terasseille! Valmista rouheat pannusämpylät ja yrttinen juustodippi suoraan valurautapannussa. Nosta pannu uuniin, avaa kylmät juomat ja odottele herkkuhetken alkamista.
Pannusämpylät juustodipillä
Ainekset
Työvaiheet
Liota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita hunaja, öljy ja suola joukkoon. Lisää siemenet ja kaurahiutaleet. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se ensin pariin desiin jauhoja, jonka jälkeen sekoita jauho-hiivaseos lämpimään, noin 42-asteiseen veteen.
Lisää jauhoja pikkuhiljaa ja kokoajan vaivaten, kunnes taikina on pehmeä, mutta irtoaa kulhon reunoilta. Vaivaa taikinaa vielä hetki.
Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä noin tunnin ajan.
Kumoa kohonnut taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja muotoile pitkoksi. Leikkaa pitkosta noin 12 palaa ja pyöritä palat sämpylöiksi.
Asettele sämpylät vieri viereen kevyesti öljytylle valurautapannulle (tarkista, että pannun kahvassa ei ole puuta tai muovia, jotta pannu kestää kuuman uunin). Voit käyttää myös piirakkavuokaa. Jätä pannun keskiosa tyhjäksi. Huom! Jos käytät pientä, halkaisijaltaan 20 cm:n valurautapannua, pannuun mahtuu n. 8 sämpylää ja voit paistaa loput sämpylät muffinivuoissa tai pellillä yksittäin.
Kohota sämpylöitä pannussa leivinliinan alla noin 30 minuuttia.
Sekoita sämpylöiden kohotessa juustodippi. Raasta juusto ja sekoita se Arla Keittiö Crème fraîchen joukkoon. Mausta seos murskatulla valkosipulilla, hienonnetulla timjamilla, mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Nosta sivuun odottamaan.
Öljyä pannusämpylät kevyesti ja paista uunissa 225-asteessa 10–15 min. Nosta pannu uunista ja kaada juustodippi pannun keskiosaan. Jatka paistoa vielä noin 15 min, kunnes sämpylät ovat kullanruskeita ja dippi kuumaa ja kuplivaa. Anna sämpylöiden levätä 5-10 min ennen kuin nostat pannun keskelle pöytää ruokailijoiden jaettavaksi.
Tarjoiluehdotus:Tarjoa pannusämpylöitä grilliruokien tai pikkupurtavien ja salaattien seuralaisena.