Soppakokki Riikka on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 56 keittokirjaan.
Ohje Jyrki Sukula

Jyrki Sukula vierailee Soppa365-tv-ohjelmassa ja tekee italialaiseen tyyliin broileripullia ja gnoccheja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Broileripullat ja gnocchit Jyrki Sukulan tapaan

Ainekset

Polpettonet eli broileripullat
400
g
broilerin jauhelihaa
1
sipuli
1
porkkana
2
varsisellerin vartta
1/2
fenkoli
2
valkosipulin kynttä
1
kananmuna
muutama oksa tuoretta timjamia hienonnettuna
1/2
dl
silputtua lehtipersiljaa
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä paistamiseen
Gnocchit
1
pkt
tuoregnoccheja
yhden purjon valkoinen osa
100
g
babypinaattia
n. 50
g
parmesaania raastettuna
sitruunan mehua
1
valkosipulinkynsi

Työvaiheet

  1. Raasta kaikki kasvikset ja sekoita broilerin jauhelihaan. Lisää kananmuna ja mausta tuoreilla yrteillä sekä suolalla ja pippurilla. Jos haluat tarkistaa maun, pyöräytä jauhelihasta pieni pallo ja paista pannulla kypsäksi.
  2. Laita pannulle hyvä loraus oliiviöljyä ja kuumenna. Öljyä kämmenet ja muotoile broilermassasta ison kananmunan kokoisia pyöryköitä ja paista ne kypsäksi, noin 1 ½ minuuttia per puoli. Nosta sivuun ja pidä lämpimänä esim. folion alla.
  3. Kiehauta iso kattilallinen vettä ja mausta suolalla. Keitä gnocchit kypsäksi paketin ohjeen mukaan. Sillä välin kun gnocchit keittyvät, suikaloi purjo ohueksi ja hienonna valkosipuli. Raasta parmesanjuusto. Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja kuullota purjosuikaleet kevyesti.
  4. Nostele kypsät gnocchit reikäkauhalla keitinvedestä suoraan pannulle purjojen joukkoon. Lusikoi pannulle myös noin ½ dl pastojen keitinvettä ja kiehauta koko ajan sekoittaen; gnocchien tärkkelys suurustaa liemen kastikkeeksi. Lisää babypinaatti ja parmesan, purista päälle tilkka sitruunan mehua ja tarkista maku.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2113 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panu Pälviä

Ravintola Storyn Markus Hurskainen koukuttui 2000-luvun alussa Aasian-reissuillaan larb-kanan tulisuuteen, raikkauteen ja makujen ilotulitukseen. Nykyisin nopea ruoka sopii kokin hektiseen lapsiperhearkeen. Tämä versio larb-kanasta on lapsiystävällinen, mutta limettiä ja chiliä voi lisätä oman...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Thaimaalainen larb-kana

Ainekset

400
g
broilerin jauhelihaa
4
valkosipulinkynttä
1
sipuli
2
sitruunaruohoa
1/2-1
punainen chili
1
rkl
rypsiöljyä
2
limettiä
1
ruukku
korianteria
1
ruukku
(vahvaa) minttua
2
rkl
kalakastiketta
1
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön. Kuori valkosipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja halkaise sipuli, leikkaa ohuiksi puoliympyröiksi. Poista sitruunaruohoista uloin kuori. Naputtele sitruunaruohoa veitsen hamarapuolella, kunnes se halkeilee, ja viipaloi mahdollisimman ohuiksi renkaiksi. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi. Käytä myös chilin siemenet, jos pidät tulisesta.
  2. Paista valkosipuleita öljyssä pannussa noin 3 minuuttia. Varo polttamasta niitä. Lisää sipuli, sitruunaruoho ja chili ja jatka paistamista noin 5 minuuttia.
  3. Lisää jauheliha ja paista noin 5 minuuttia tai kunnes liha on kypsää. Lihan kypsyessä purista limeteistä mehu ja hienonna yrtit.
  4. Mausta ruoka limettien mehulla, hienonnetulla korianterilla ja mintulla, kalakastikkeella ja sokerilla. Tarjoa esimerkiksi keitetyn villiriisin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2113 reseptiä.
Linkitetty 44 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Vuohenjuuston ja hunajan kanssa paahdetut maa-artisokat höystävät pastan herkulliseksi. Voit unohtaa muhkuraisen mukulan kuorimisen – pelkkä pesu riittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Maa-artisokka-vuohenjuustopasta

Ainekset

400
g
maa-artisokkaa
1
rkl
timjamia hienonnettuna
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
hunajaa
½
tl
suolaa
200
g
vuohenjuustoa (esim. Soignon)
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese maa-artisokat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi uunipellille. Hienonna timjami. Lisää se, öljy, sitruunanmehu, hunaja ja suola maa-artisokille, ja sekoita. Paahda uunissa 6–7 minuuttia.
  2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Kun maa-artisokat ovat olleet uunissa 6–7 minuuttia, nosta uunin lämpö 225 asteeseen. Ota pelti hetkeksi uunista ja murustele vuohenjuusto isoiksi paloiksi artisokkien päälle. Jatka paahtamista 5 minuuttia.
  4. Valuta kypsä pasta ja lisää artisokka-juustoseos pastan joukkoon.

Kommentit (1)

Vierailija

Olipa hyvää! Lempeän herkullista!

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2113 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Parhaat kotitekoiset gnocchit syntyvät huokoisesta taikinasta, johon puristetaan kuumia jauhoisia perunoita ja sekoitetaan parmesaania. Tärkeintä on, ettei taikinaa vaivata yhtään liikaa.

aikka perunagnocchit ovat yksinkertainen ruoka, niiden tekeminen ei ole ihan yksinkertaista. Olennaista on valita hyvät ja gnoccheihin sopivat raakaaineet. Avainasemassa ovat jauhoinen perunalajike ja ydinvehnäjauhot eli 00-jauhot.

Perunat kypsennetään gnoccheja varten aina kuorineen,...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paistetut perunagnocchit

Ainekset

800
g
jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda)
1
tl
suolaa
1
dl
parmesaania raastettuna
n. 3
dl
00-vehnäjauhoja
1
kananmuna
Lisäksi
100
g
voita
3–4
rosmariininoksaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
sitruunan kuori

Työvaiheet

  1. Pese perunat, mutta älä kuori niitä. Keitä perunat kuorineen kypsiksi, noin 15–20 minuuttia, tai paahda 200-asteisessa uunissa noin tunti. Raasta sillä aikaa juusto. Kuori perunat kuumina ja purista ne siivilän tai perunapuristimen läpi työtasolle.
  2. Tee perunakeon keskelle kolo. Lisää siihen suola, juustoraaste, 2¼ dl jauhoja ja kananmuna. Sekoita aineet varovasti käsin palloksi, älä vaivaa taikinaa. Lisää tarvittaessa jauhoja mutta vain sen verran, että pehmeä taikina pysyy juuri ja juuri kasassa.
  3. Muotoile taikina pitkäksi limpuksi. Leikkaa se paloiksi ja muotoile paloista jauhotetulla pöydällä sormenpaksuisia tankoja. Leikkaa ne 1 cm:n pätkiksi ja muotoile gnoccheiksi. Pyöräytä niihin halutessasi haarukalla raidat.
  4. Kuumenna kattilallinen vettä ja mausta se suolalla (1 tl suolaa/1 l vettä). Keitä gnoccheja 3 minuuttia. Nosta ne reikäkauhalla leivinpaperille kuivumaan hetkeksi ennen viimeistelyä.
  5. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä ja lisää voi pannuun. Kun voi vaahtoaa, paista gnocchit, 2–3 erässä pannussa pyöritellen kullanruskeiksi, noin 3–4 minuuttia.
  6. Viimeistele gnocchit revityllä rosmariinilla ja mustapippurilla. Raasta hieman sitruunankuorta päälle. Tarjoa heti.

Kommentit (1)

Juuliska

Nyt en kyllä ymmärrä että mitä ovat oo-ydinvehnäjauhot? Ei kyllä taida saada ihan meidän kylän Salesta.

Vaikuttaa kyllä varsin työläältä tämä ruoka ja ilmeisesti epäonnistumisen riskikin melko suuri?

Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 182 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Broilerin paistileikkeet saavat makunsa ja mehevyytensä fetatäytteestä, jossa on kunnolla valkosipulia ja sitruunaa. Mikä parasta, ruoka on valmista reilussa puolessa tunnissa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalaiset paistileikkeet

Ainekset

600
g
broilerin paistileikkeitä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Täyte
50
g
voita
3
valkosipulinkynttä
100
g
fetaa
½
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
½
sitruunan kuoriraaste
1
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
½
tl
suolaa
mustapippuria
Lisäksi
valmista tsatsikia ja kasviksia

Työvaiheet

  1. Ota paistileikkeet huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
  2. Sulata voi huoneenlämpöiseksi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon. Siirrä puolet valkosipulivoista sivuun.
  3. Murenna feta lopun valkosipulivoin joukkoon. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja lisää joukkoon. Raasta sitruunankuori ja hienonna lehtipersilja sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Leikkaa paistileikkeet kyljestä auki. Työnnä sisään täytettä ja sulje hammastikuilla.
  5. Kuumenna jäljelle jäänyt valkosipulivoi pannulla. Paista paistileikkeitä molemmin puolin, yhteensä 15–20 minuuttia. Poista tikut.
  6. Tarjoa tsatsikin ja kasvisten kanssa.

Vinkki! Paistileikkeet voi myös hauduttaa. Tee pikakastike lisäämällä pannulle 200 g valkosipulituorejuustoa ja 2 dl kermaa. Hauduta paistamisen jälkeen vielä 15 minuuttia.

Kommentit (1)

Vierailija

Kumma kun melkein joka ohjeessa on monta valkosipulin kynttä käytettävä. Eikö osata tehdä maistuvia ruokia, kun pitää valkosipulilla muut maut peittää?