
Basilikapesto ja gnocchit ovat tuttu juttu, mutta tee pesto vaihteeksi thaibasilikasta. Rakastut varmasti!
Tässä ohjeessa on kolme niksiä, joiden avulla saat päivitettyä kanapastan uuden makuiseksi:
- Vaihda broilerin fileesuikaleet edullisiin paistileikkeisiin. Saat niistä paljon mehevämmän pastan. Leikkeet on helppo kypsentää uunissa tai pannulla sillä aikaa, kun teet kastikkeen. Broileri maistuu mehevinä isoina paloina pastan joukossa.
- Vaihda pasta gnoccheihin. Herkullisen pehmeät perunagnocchit kypsyvät kiehuvassa vedessä muutamassa minuutissa.
- Surauta kastikkeeksi pesto sauvasekoittimella, tehosekoittimessa tai monitoimikoneella. Saat pestoon uutta makua vaihtamalla basilikan thaibasilikaan. Kokeile myös eri yrttien yhdistelmiä.
Gnocchit ja thaibasilika-kanaa
Ainekset
Työvaiheet
- Kypsennä broilerin paistileikkeet (pakkauksen ohjeen mukaan) joko noin 20 minuuttia uunissa tai pannulla molemmilta puolilta paistaen yhteensä noin 20 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja viipaloi leikkeet.
- Valmista pesto. Hienonna thaibasilika tehosekoittimeen. Raasta parmesaani ja purista sitruunan mehu joukkoon. Lisää siemenet ja pähkinät (paahdettuina halutessasi) sekä mausteet. Lisää lopuksi öljy. Anna koneen käydä, kunnes pesto on tasaista.
- Keitä gnocchit kypsäksi suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä. Valuta.
- Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla ja pyöräytä gnocchit öljyssä. Lisää broileri ja pyöräytä sekaisin. Kääntele haluamasi verran pestoa joukkoon. Tarkista maku ja lisää pestoa halutessasi. Tarjoa heti.