Koskenlaskija-sulatejuusto toimii makaronilaatikossa todella hyvin. Helppoa ja maukasta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Maukas Koskenlaskija-makaronilaatikko

Ainekset

400
g
jauhelihaa
150
g
Koskenlaskija-sulatejuustoa (voimakas)
400
g
makaroneja (tummia)
1
kpl
sipuli
1
kpl
lihaliemikuutio
3
rkl
tomaattisosetta
1 1/2
l
vettä
ripaus
pippuria
ripaus
oreganoa

Työvaiheet

1. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Ruskista jauheliha ja kuullota sipuli. Mausta tomaattisoseella, oreganolla ja mustapippurilla.
3. Keitä makaronit vedessä, johon on murennettu lihaliemikuutio. Lisää joukkoon jauheliha-sipuliseos sekä Koskenlaskija-juusto. Keitä 6 min.
4. Kaada seos vuokaan ja laita 200 asteisiin uuniin 30 minuutiksi.

Kommentit (3)

Vierailija

Tosi kuivaa tosta tulisi, ei vettä eikä maitoa mukaan? On tainnut unohtua ohjeesta! Muuten olen tehnyt samanlaista, mutta jättänyt tomaattisoseen pois ja laittanut maitoa niin paljon, että melkein peittyy koko seos. Pari voinokaretta päälle.Paistan uunissa ensin 200 astetta n. tunti ja sitten vielä puoli tuntia n. 170 asteessa.

Herkkumies
Seuraa 
Liittynyt20.8.2020

Hyvä huomio! Reseptin ainesosista oli jäänyt pois vesi. Varmaan  maitokin toimii hyvin.

Vierailija

Ai hyvä huomio!?!? Minusta tuossa lukee 1,5l vettä🤔

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hansin reseptit on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Hans Välimäki

Klassinen risotto saa makunsa voista, viinistä, oliiviöljystä ja parmesaanista. Koostumukseltaan se on parhaimmillaan kuin löysää puuroa. Lopuksi risoton voi höystää paistetuilla sienillä.

Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. Neljännessä jaksossa teemana on rakkaus, ja Hans valmistaa risottoa ja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Risotto Hansin tapaan

Ainekset

500
g
pannukelpoisia sieniä (suppilovahveroita, kantarelleja, tatteja tai viljeltyjä sieniä)
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
salottisipulia
1–2
valkosipulinkynttä
2½–3
dl
risottoriisiä (carnaroli, arborio tai Vialonen nano-riisiä)
dl
kuivaa valkoviiniä
5–6
dl
vettä
Lopuksi
3–4
rkl
voita
4–5
rkl
parmesaania
tuoretta basilikaa ja rucolaa
oliiviöljyä
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Paista ne pannulla tilkassa öljyä ja siirrä sivuun.
  2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Huuhdo riisi siivilässä ja valuta hyvin.
  3. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipuli, valkosipuli ja huuhdeltu riisi. Kuullota 2–3 minuuttia, mutta älä ruskista. Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä. Lisää vettä pikkuhiljaa samalla risottoa hämmentäen, kunnes riisi on kypsää. Risottoriisin kypsyminen kestää riisilajikkeesta riippuen keskimäärin 18–23 minuuttia. Risoton kuuluu olla löysää, joten lientä saa olla reilusti.
  4. Lisää lopuksi sienet risoton joukkoon. Kuumenna, lisää voi ja lopuksi parmesaani. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  5. Annostele lautasille, lisää vielä päälle hieman parmesaania, vastarouhittua pippuria, tuoretta basilikaa ja rucolaa sekä tilkka hyvää oliiviöljyä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2320 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Mikään ei ole niin hyvää kuin itse tehty pasta. Ainakaan, kun makuina ovat pistaasi, tryffeliöljy ja pecorinojuusto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pestolla täytetyt sieniraviolit

Ainekset

Pastataikina
n. 4–5
dl
durumvehnäjauhoja
1
tl
suolaa
4
kananmunaa
1
rkl
oliiviöljyä
Pesto
1
ps (50 g)
suolattomia pistaasipähkinöitä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
ruukku
basilikaa
½
dl
tryffeliöljyä (esim. Pirkka)
n. 50
g
pecorinojuustoa (1 dl raastettuna)
1
valkosipulinkynsi
¼
tl
suolaa
Lisäksi
200
g
sieniä (esim. siitakesieniä)
2
rkl
voita
½
tl
sormisuolaa
n. 20
g
pecorinojuustoa

Työvaiheet

  1. Mittaa 4 dl jauhoja keoksi työlaudalle, sekoita suola jauhoihin. Tee keskelle kuoppa ja riko munat siihen. Sekoita öljy munien joukkoon haarukalla. Lisää jauhoja keon reunoilta vähän kerrallaan käsin munaseokseen. Vaivaa muutama minuutti, kunnes taikina on tasaista. Lisää tarvittaessa jauhoja niin että taikina irtoaa pöydän pinnasta. Vaivaa käsin kimmoisaksi, noin 10 minuuttia. Jauhota taikinapallo ja kääri kelmuun. Anna levätä huoneenlämmössä puoli tuntia.

  2. Ota pähkinöistä 2 rkl erikseen koristelua varten. Laita loput sauvasekoittimen kulhoon. Lisää yrtit ja tryffeliöljy ja soseuta tasaiseksi. Raasta juusto ja hienonna valkosipuli ja sekoita ne lusikalla pestoon. Mausta suolalla.

  3. Kauli taikina noin 2 mm paksuksi levyksi. Ota siitä muotilla pyörylöitä (Ø 7 cm). Lusikoi pestoa keskelle, jätä vajaa 1 cm reunasta ilman täytettä. Laita toinen pyörylä kanneksi ja nipistele reunat huolellisesti kiinni. Anna raviolien kuivahtaa leivinpaperin päällä huoneen- lämmössä noin 20 minuuttia.

  4. Viipaloi sienet ja paista voissa pari minuuttia. Mausta suolalla. Rouhi koristeluun säästetyt pistaasit.

  5. Keitä ravioleja suolavedessä (1 tl suolaa/ 1 l vettä) 2–3 minuuttia. Valuta ja jaa lautasille. Lisää sienet ja pistaasirouhe. Vuole pecorinolastuja pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2320 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Nyt on järisyttävän hyvää! Mehevä kassler ja makea persimon solmivat padassa koukuttavan makuliiton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Persimon-possupata

Ainekset

800
g
porsaan kassleria
4
valkosipulinkynttä
20
g
tuoretta inkivääriä
4
rkl
öljyä
5
dl
vettä
1
kanaliemikuutio
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
tummaa misotahnaa
1
rkl
gochujangia tai muuta chilitahnaa
1
tl
anista
4
neilikkaa
Lisäksi
4
persimonia
2
kevätsipulinvartta

Työvaiheet

  1. Paloittele liha. Kuori ja hienonna valkosipulit. Suikaloi inkivääri.
  2. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa ja ruskista lihat muutamassa erässä. Laita ruskistetut lihat pataan. Paista valkosipulia ja inkivääriä samassa pannussa 1–2 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää soijakastike, miso, chilitahna ja mausteet. Kaada liemi lihapataan. Keitä kannen alla keskilämmöllä 1 tunti.
  3. Poista persimoneista kannat ja paloittele hedelmät. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa ja paista persimoneja 3–5 minuuttia.
  4. Lisää persimonit possupataan ja hauduta pataa vielä 10 minuuttia. Lisää viipaloidut kevätsipulinvarret ruokaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2320 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Persimon antaa makeutta marokkolaistyyliseen, herkullisen mausteiseen broileripataan. Lisukkeeksi sopii tavallista ruokaisampi, paahdetuilla kikherneillä höystetty dukkah.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Persimon-broileritagine

Ainekset

1
pkt (600 g)
broilerin paistileikkeitä
3
persimonia
4
rkl
oliiviöljyä
6
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
3
dl
vettä
1
kanaliemikuutio
1
rkl
ras el hanout -mausteseosta
2
tl
jauhettua inkivääriä
½
tl
kuivattua minttua
Lisäksi
1
sitruuna

Työvaiheet

  1. Ruskista broilerit öljyssä pannussa muutamassa erässä kullanruskeiksi. Laita lihat tagine- tai uunipataan.
  2. Poista persimoneista kannat ja leikkaa hedelmät neljään osaan. Kuori sipulit. Hienonna valkosipulit. Kuori ja pilko porkkanat. Lisää persimonit ja kasvikset pataan. Kaada vesi päälle, murenna kanaliemikuutio ja lisää mausteet pataan.
  3. Kypsennä pataa 180-asteisessa uunissa kannella tai foliolla peitettynä 1 tunti. Purista sitruunan mehu pataan ennen ruokailua. Tarjoa kikherne-pähkinädukkahin kanssa (ohje alla).

Kikherne-pähkinädukkah

Ainekset

1
prk (290 g)
kypsiä kikherneitä
1
dl
hasselpähkinöitä
½
dl
seesaminsiemeniä
2
rkl
korianterinsiemeniä
1
tl
juustokuminaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valuta kikherneet. Hienonna pähkinät. Paahda kikherneitä kuumassa kuivassa pannussa 5 minuuttia. Lisää pähkinät ja paahda 2 minuuttia. Lisää seesaminsiemenet, korianterinsiemet ja juustokumina ja paahda vielä 2 minuuttia.
  2. Kumoa dukkah kulhoon ja mausta suolalla.

Kommentit (1)

KaijaAnneli

Mielestäni persimon muuttui oudon makuiseksi, ikäänkuin olisi luovuttanut kaiken makeutensa pataan ja muuttunut itse karvaaksi.