
Parhaat asiat ovat usein yksinkertaisia, kuten parsan ja spagetin yhdistelmä. Tästä värikkäästä pastasta saattaa tulla uusi luottoreseptisi!
Keväinen parsapasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Hienonna persilja. Sekoita 1 dl oliiviöljyä ja suola joukkoon. Pese ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa, purista mehu. Lisää kuori ja mehu persiljaöljyyn. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.
-
Kuori parsa ja napsauta tai leikkaa kovat kantapalat pois. Leikkaa nuput erikseen ja paloittele varret pienempiin paloihin. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Valuta kaprikset.
-
Kuumenna ½ dl oliivi- öljyä paistinpannussa. Lisää parsapalat, valkosipuli, chili ja kaprikset pannuun ja paista muutama minuutti, lisää herneet viimeiseksi minuutiksi mukaan. Varo, ettei valkosipuli pala. Siirrä levyltä ja kaada keitinvesi ja sitruunaöljy joukkoon. Kääntele nopeasti spagetin joukkoon ja tarjoa heti. Ripottele tarvittaessa hieman sormisuolaa pinnalle.
Toivoisin hienosäätöä ohjeeseen. 400g spaghettia on ehdottomasti liikaa, puolet riittää. Lisäksi sitruunan määrään tarkennusta, laitoin yhden ja tuli vallan liiankin sitruunaista. Loivennettiin hapokkuutta sokerilla. Päälle parmesan lastuja, tekee hyvän lisän vegeruokaan! :)
Liikaa öljyä ja liian vähän sitruunaa. Muuten OK.