
Tämä lasagne maustetaan valmiilla pestolla ja kuorrutetaan herkullisella vegaanisella juustokuorrutteella. Munakoisoviipaleet tekevät lasagnesta erityisen mehevän.
Vegaaninen lasagne
Ainekset
Työvaiheet
- Valmistele ensin munakoiso. Viipaloi munakoiso noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Voitele viipaleet öljyllä ja ripottele pinnalle suolaa. Paista viipaleet paistinpannulla aivan pehmeiksi eli noin 10–15 minuuttia. Siirrä sivuun.
- Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä hetki oliiviöljyssä ja lisää kattilaan sitten kuiva soijarouhe ja pesto. Kääntele seosta pannulla hetki ja lisää sitten noin 2 desilitraa vettä kahdessa erässä.
- Kaada kattilaan tomaattimurska, huuhtele tölkki 1 desilitralla vettä ja lisää se kattilaan. Mittaa joukkoon vielä tomaattipyree ja sokeri. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä juustokastikkeen valmistamisen ajan.
- Raasta juusto suureen kulhoon. Lisää kaurakerma, kauramaito ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
- Silppua basilika ja lisää se tomaattikastikkeen joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Kokoa lasagne: laita alimmaiseksi tomaattikastiketta, seuraavaksi lasagnelevyjä, munakoisoviipaleita, tomaattikastiketta ja juustokastiketta. Jatka, kunnes kastikkeet on käytetty. Muista säästää juustokastiketta päällimmäiseksi!
- Laita kirsikkatomaatit lasagnen päälle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.