Meidän Perhe on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Prisca Leclerc KUVA Anna Huovinen

Kaunottaren ja Kulkurin pasta onnistuu myös vegaanisesti! Tomaattikastikkeen tekemisessä odotus palkitaan – jos vain on aikaa, sen voi antaa muhia tunninkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrttinen tomaattikastike vegepyöryköillä

Ainekset

2
timjamin oksaa
2
kirvelin oksaa
2
persiljan oksaa
2
sipulia
1
iso porkkana
3
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
3
rkl
tomaattipyreetä
1
prk
tomaattimurskaa
1
prk
paseerattua tomaattia
2
laakerinlehteä
1
tl
suolaa
mustapippuria
1
pkt
kasvispyöryköitä (esim. Härkis original)
Lisäksi
250
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Sido yrtit toisiinsa kiinni värjäämättömällä puuvillalangalla. Leikkaa sipulit reiluiksi paloiksi ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja kuullota sipuli ja porkkanaraaste. Lisää tomaattipyree ja kuullota hetki. Lisää valkosipuli ja tomaattimurska sekä yrttinippu ja laakerinlehdet.
  2. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja anna muhia kannen alla vähintään 20 minuuttia. Jos on aikaa, niin tunti on hyvä, lisää välillä vettä tarvittaessa. Lisää kastikkeen joukkoon kasvispullat ja anna muhia hiljalleen, kunnes pullat ovat lämmenneet ja imeneet kastikkeen makua itseensä. Poista yrttinippu ja tarjoa spagetin kanssa.

Vinkki! Voit laittaa kastikkeeseen myös paistettua jauhelihaa, broileripyöryköitä tai turvotettua soijarouhetta.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1163 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Brownie toimii loistavasti myös vegaanisena ja on parhaimmillaan seuraavana päi­vänä, kun se on levännyt yön yli jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
15 min + paisto 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaabrownie

Ainekset

200
g
tummaa suklaata
100
g
margariinia
¾
dl
aquafabaa
1
dl
sokeria
½
dl
siirappia
1
dl
kaurajauhoja
1
dl
vehnäjauhoja
1
dl
cashewpähkinöitä
KORISTELUUN
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Valuta aquafaba eli kikhernesäilykkeen liemi talteen. Paloittele suklaa kulhoon ja mittaa joukkoon margariini. Sulata mikrossa varovasti useammassa pätkässä ja sekoita välillä.

  2. Yhdistä kulhossa aquafaba, sulatettu suklaa, sokeri ja siirappi. Sekoita hyvin. Lisää jauhot ja pähkinät. Sekoita.

  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele tomuttamalla pintaan kaakaojauhetta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2233 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Tiina Pekuri ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Ravintola Magun vegecarbonara on höystetty savunmakuisilla aurinkokuivatuilla tomaateilla. Carbonaran vegaanisessa versiossa ei ole kananmunia, mutta makua riittää jokaiseen haarukalliseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
20 min + marinointi 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Magun vegaaninen carbonara

Ainekset

1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
½
dl
soijakastiketta
½
dl
vettä
(1
rkl
nestemäistä savuaromia)
500
g
linguinepastaa
1
sipuli
2–3
valkosipulinkynttä
1
tl
vehnäjauhoja
1
tlk (250 ml)
kaurakermaa
½
dl
ravintohiivahiutaleita
½
tl
mustapippuria myllystä
½
ruukku
basilikaa tai oreganoa

Työvaiheet

  1. Valuta aurinkokuivatut tomaatit öljystä ja hienonna ne. Sekoita soijakastike ja vesi keskenään kulhossa. Lisää halutessasi nestemäistä savua, se tuo makuun syvyyttä. Lisää tomaatit marinadiin ja anna maustua huoneenlämmössä 1 tunti.

  2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan.

  3. Pastan kiehuessa kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista sipuli öljyssä pannussa keskilämmöllä, noin 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja paista pari minuuttia. Lisää vehnäjauhot huolellisesti sekoittaen ja valuta kaurakerma koko ajan sekoittaen joukkoon.

  4. Ota 2 rkl tomaattien soijamarinadia ja lisää se kastikkeeseen. Valuta tomaatit siivilässä ja lisää ne sekä ravintohiivahiutaleet kastikkeeseen. Kuumenna hetki.

  5. Valuta kypsä pasta ja sekoita se kastikkeeseen. Viimeistele mustapippurilla ja suikaloidulla yrtillä.

Vinkki Tee pastan pariksi vegaanista ”parmesaania”. Paahda 200 g cashewpähkinöitä 200-asteisessa uunissa 7 minuuttia. Jauha pähkinät ja 1 dl ravintohiivahiutaleita monitoimikoneessa ja mausta suolalla.

Kommentit (1)

Vierailija

Tämä on aurinkokuivattu tomaatti-pasta, ei carbonara. Tällä ei ole mitään yhteistä carbonaran kanssa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2233 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tarjoa viinilehtikääryleet, falafelit, muhammara ja meheviksi paahdetut kasvikset salaatin muodossa! Tämä meze-salaatti sopii ruokailjioiden määrästä riippuen niin alku- kuin pääruoaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mezesalaatti

Ainekset

½
pieni kukkakaali
½
pieni munakoiso
2
tl
öljyä
¼
tl
suolaa
¼
tl
chilitahnaa tai chiliä (esim. harissa)
2
dl
bulguria tai kuskusia ja kasvislientä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
ruukku
minttua
200
g
kirsikkatomaattia
¼
kurkku
½
dl
muhammaraa (ohje alla)
12
valmista falafelia
1
prk (280 g)
viinilehtikääryleitä
Appelsiinikastike
4
rkl
oliiviöljyä
4
rkl
appelsiinimehua
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Viipaloi kukkakaali ja munakoiso. Yhdistä öljy ja mausteet. Sivele seos viipaleille ja levitä leivinpaperille uunipellille. Paista uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä. Valmistele sillä aikaa muut aineet.

  2. Tee muhammara (ohje alla).

  3. Kypsennä bulgur tai kuskus kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan.

  4. Tee appelsiinikastike sekoittamalla öljy, appelsiinimehu ja pippuri keskenään.

  5. Hienonna yrtit. Lisää yrtit ja kastike bulguriin. Leikkaa tomaatit ja kurkku pieniksi kuutioiksi ja sekoita nekin bulguriin.

  6. Lusikoi bulgur tarjoiluastiaan. Lisää paahdetut kasvikset, muhammara, falafelit ja viininlehtikääryleet. Tarjoa salaatti valkosipulilla maustetun turkkilaisen jogurtin ja pitaleivän kanssa.

Vinkki Lisää salaattiin murennettua fetaa tai vuohenjuustoa.

Muhammara

Ainekset

2
paprikaa
1
viipale
vaaleaa leipää
¾
dl
kuorellisia manteleita
1
valkosipulinkynsi
1
tl
chilitahnaa (esim. harissa)
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
n. 3
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Halkaise paprikat, poista kannat ja siemenet. Laita paprikat vuokaan kuoripuoli ylöspäin ja paahda uunissa noin 20 minuuttia. Voit myös grillata paprikoita, kunnes kuori tummuu. Laita paprikat kulhoon, peitä kelmulla ja anna jäähtyä noin 15 minuuttia. Irrota kuoret jäähtyneistä paprikoista.

  2. Paahda leipä ja mantelit pannussa kauniin värisiksi, pari minuuttia käännellen. Kuutioi leipä.

  3. Laita paprikat, leipä, mantelit ja kuorittu valkosipulinkynsi tehosekoittimeen. Lisää harissa, sokeri, suola ja pippuri. Soseuta ja kaada öljyä ohuena nauhana joukkoon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2233 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Hodarin ’nakit’ leikataan savutofusta ja grillataan rapeiksi. Tofupuikkojen lisämauksi tulee bbq-kastiketta, ja sämpylän väliin lipstikalla ja katajanmarjoilla maustettua kaaliraastetta. Tujakka sinappi sinetöi iltapalan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + marinointi 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Bbq-tofuhodarit

Ainekset

2
pkt (à 300 g)
savutofua (esim. Jalotofu)
4
hot dog -sämpylää
MARINADI
4
rkl
valmista bbq-kastiketta
1
rkl
öljyä
2
tl
tomaattipyreetä
1
tl
savupaprikajauhetta
¼
tl
mustapippuria myllystä
KAALISALAATTI
1
kesäsipuli varsineen
½
kesäkaali
½
kurkku
½
nippua
retiisejä
1
dl
tuoretta lipstikkaa tai persiljaa
4
rkl
omenaviinietikkaa
8
katajanmarjaa
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
LISÄKSI
1
punasipuli
1
dl
paahdettua sipulirouhetta
4
rkl
sinappia (esim. French’s Classic Yellow)

Työvaiheet

  1. Kuivaa tofut talouspaperilla ja leikkaa molemmat neljään palaan. Laita marinadin aineet uudelleensuljettavaan muovipussiin, sekoita ja lisää tofut. Sulje pussi ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

  2. Tee kaalisalaatti. Hienonna sipuli varsineen. Suikaloi kaali. Halkaise kurkku ja poista pehmeä keskiosa lusikalla. Leikkaa kurkku ja retiisit ohuiksi viipaleiksi. Laita vihannekset kulhoon, hienonna lipstikka joukkoon. Lisää etikka. Jauha katajanmarjat morttelissa ja lisää mausteet salaattiin. Puristele käsin muutaman minuutti, jotta kaali pehmenee ja maut tasoittuvat.

  3. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

  4. Kuumenna grilli, pannu tai parila. Ota tofut marinadista ja paahda niihin kauttaaltaan kaunis rapea pinta. Sivele paahtamisen aikana vähän marinadia pintaan.

  5. Lämmitä sämpylät grillissä. Laita kunkin sämpylän väliin salaattia, kaksi paistettua tofupalaa, punasipulia, paahdettua sipulirouhetta ja sinappia.

Kommentit (0)