Tulinen chorizo-tomaattipasta on sekä hellepäivän että pakkastalven herkku. Kahden kotikokin huusholli suosittelee pastaa myös kulinaristivieraille.
Chorizo-tomaattipasta
Ainekset
Työvaiheet
Kuullota valkosipuleita öljyssä muutaman minuutin ajan. Purista sitten joukkoon chorizoa raakamakkaran kuorista pieninä annospaloina tai murusina. Kypsennä n 5 minuutin ajan. Lisää joukkoon kesäkurpitsakuutiot ja kypsennä edelleen n 5 min ajan. Sekoita joukkoon tomaattipyre ja hetken päästä purkillinen kuorittuja tomaatteja (tai tomaattimurskaa). Huuhtele myös purkin sisältö n puolella purkillisella vettä ja lisää neste tomaattien perään. Hienonna tomaatteja lastalla ja jatka kypsentämistä ilman kantta keskilämmöllä n 30 min ajan.
Keitä pasta al denteksi ohjeen mukaan hyvin suolatussa vedessä. Nostele pasta kastikkeen joukkoon ja lisää tarvittaessa pastan keitinvettä mukaan notkeutta ja makua tuomaan. Tarjoile heti.
Mielestämme tämä on yksi parhaista pastaresepteistämme. Pastasta tulee juuri niin hyvää kuin raaka-aineet ovat eli valitse huolella pääraaka-aineet: pasta, tomaatit, raakamakkara ja kesäkurpitsa.
Suosittelemme reseptin mukaisia lisukkeita tarjoiluun. Ne täydentävät paitsi makumaailmaa myös annoksen ulkonäköä. Voit myös käyttää haluamaasi tuoreyrttiä.
Vieraasi haluavat takuulla reseptin mukaansa!