Kaisu P. on lisännyt 187 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen

Halloumijuustopasta

Ainekset

Pastataikina
dl
durumvehnäjauhoja
1 ½ - 2
dl
3-4 munaa
2-3
tl
öljyö
½ - 1
tl
suolaa
2
dl
Ruokakerma
2
rkl
creme fraiche sipuli
1
tl
suola
10
kpl
Kirsikkatomaatti
vasabirucola
viinisuolaheinä
2
kpl
punasipuli
½
tl
mustapippuri
½
tl
chili
Kastike

Työvaiheet

Pastataikina:

Mittaa jauhot pöydälle tai kulhoon. Tee jauhokeon keskellesyvennys, johon lisätään neste, öljy ja suola. Sekoita ainekset keskeltäreunoille edeten kiinteäksi taikinaksi. Alusta taikinaa n. 10 min kimmoisaksi. Annataikinan levätä peitettynä n. 30 min. Pastakoneella muotoiltavan taikinan eitarvitse levätä ennen jatkokäsittelyä.

Kaaviloi taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi, otasiitä taikinapyörällä nauhoja tai muoteilla pikkukuvioita tai tee itselasagnelevyjä vuokaasi. Voit valmistaa levyt myös pastakoneella. Kaaviloitällöin taikina ohueksi levyksi 3 - 4 kertaa ja taita kolmin kerroin jokakerralla. Pastakoneella telojen väliä ohennetaan, kunnes haluttu paksuus onsaavutettu. Leikkaa pastalevy ohuiksi nauhoiksi tai haluamaasi muotoon. Annapastojen kuivua jauhotetulla pöydällä tai pyyhkeellä 15 -30 min.

Keitä pastaa 2-4 min runsaassa suolalla maustetussavedessä. Kaada keitetty pasta siivilään ja valuta vesi pois. Tarjoa kastikkeenja juustoraasteen kera. Tuorepasta säilyy 3 - 4 päivää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Pehmeä hummus tekee vegaanillekin sopivasta pasta-annoksesta herkullisen kermaisen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-hummuspasta

Ainekset

300
g
simpukkapastaa
Hummus
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
rkl
kylmää vettä
Paahdetut kikherneet
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
(mietoa) chilimaustetta
½
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
mansikoita
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hummus. Huuhdo kikherneet ja kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää tahini ja mausteet. Rouhi tasaiseksi.
  2. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy ja tilkka vettä. Sekoita yhä. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku.
  3. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Huuhdo ja valuta kikherneet paahdettaviksi. Lämmitä pannulla öljy ja mausteet. Paista kikherneet mausteöljyssä rapeiksi.
  5. Puolita mansikat. Valuta pasta ja kääntele joukkoon hummus. Lisää mansikat, korianteria ja paahdetut kikherneet. Tarjoa heti.

Vinkki! Hummusta voi nauttia myös levitteenä leivällä ja dippailla siihen kasviksia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Kesäpastaan tulevaa saunapalvikinkkua ei tarvitse erikseen ruskistaa. Reseptille on käyttöä vielä syksylläkin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Palvikinkkupasta

Ainekset

1
l
vettä
300
g
täysjyväpennepastaa
2
rkl
arrabbiata-pestoa
2
tl
suolaa
200
g
palvikinkkua
3
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
prk (50/35 g)
kapriksia
½
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
lehtipersiljaa silputtuna
juustoraastetta (esim. pecorinoa)

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää joukkoon pasta, pesto ja suola. Keitä pastaa 10 minuuttia ilman kantta.
  2. Kuutioi palvikinkku. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese ja halkaise tomaatit.
  3. Lisää pastan joukkoon kinkku, valkosipuli, tomaatit ja kaprikset liemineen.
  4. Mausta mustapippurilla ja viimeistele ruoka silputulla lehtipersiljalla. Tarjoa juustoraasteen kanssa.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Helppo tomaattipasta on hyvää kuumana tai kylmänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-mozzarellapasta

Ainekset

400
g
pennepastaa
2–3
kevätsipulia varsineen
½
dl
oliiviöljyä
½
dl
punaviinietikkaa
½
dl
tomaattipyreetä
2
dl
pastan keitinlientä
½
tl
mustapippuria myllystä
tl
suolaa
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
ps
pieniä mozzarellapalloja

Työvaiheet

  1. Keitä pasta suolatussa vedessä paketin ohjeen mukaan.
  2. Pilko sipulit ja varret.
  3. Valmista kastike pannulla. Kuullota sipuleita öljyssä. Lisää etikka, tomaattipyree ja reilu kauhallinen pastan keitinlientä. Rouhi joukkoon pippuria ja suolaa. Hauduta 10 minuuttia.
  4. Halkaise kirsikkatomaatit. Lisää tomaatit pannulle muutamaksi minuutiksi.
  5. Sekoita kastike pastan joukkoon. Lisää lopuksi mozzarellat.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Pastavyyhti on kuin linnunpesä. Maun tuovat parmesaanikastike, somat viiriäisenmunat ja vegemäti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mätitagliatelle

Ainekset

4–8
tagliatelle-pastakerää, esim. Rummo
4–8
viiriäisenmunaa
Kastike
dl
parmesaania raasteena
1
tl
rouhittua mustapippuria
2
rkl
voita
dl
pastan keitinlientä
1
dl
kuohukermaa
Lisäksi
rucolaa
100
g
(vegaanista) mätiä

Työvaiheet

  1. Laita pastakerät kiehumaan runsaaseen suolalla maustettuun veteen. Pastakerät pysyvät koossa, jos pastaa ei sekoita ja vesi kiehuu kevyesti. Ei kuitenkaan haittaa, vaikka kerät hajoaisivat.
  2. Keitä viiriäisenmunia 3 minuuttia. Tämä onnistuu pastan keitinvedessä.
  3. Raasta parmesaani.
  4. Kuumenna pannulla pippuria muutama minuutti miedolla lämmöllä. Lisää voi.
  5. Sekoita joukkoon pastan keitinvettä, juustoraaste ja kerma. Sekoita tasaiseksi.
  6. Laita lautasille rucolaa. Valuta pasta. Asettele kerät lautasille rucolan päälle.
  7. Valuta päälle kastiketta. Koristele annokset mädillä ja viiriäisenmunilla.

Vinkki! Kokeile mädin tilalla kylmäsavulohta. Viiriäisenmunat voit vaihtaa kananmuniin.