Runsaasti proteiinia ja hyviä rasvahappoja sisältävät hampunsiemenet ovat todellista superfoodia!
Pestopastan voi valmistaa pinjansiementen tai cashewpähkinöiden sijasta myös hampunsiemenistä. Myös oliiviöljyn voi korvata ravitsevammalla hamppuöljyllä. Hamppuöljyä ei ikävä kyllä voi käyttää paistamiseen, sillä terveelliset monityytyttymärrömät rasvahapot muuntuvat korkeassa kuumuudessa epäterveellisiksi tran-rasvoiksi.
Aikaa tämän ruoan valmistamiseen menee vain sen verran mitä kuluu pastan kypsymiseen – nopeimmillaan siis alle 10 minuuttia. Voiko kokkaaminen olla enää helpompaa ja nopeampaa!!
Voit nauttia pastan sellaisenaan tai tarjota esimerkiksi uunissa kuivattujen, yrteillä maustettujen minitomaattien kanssa. Enjoy!
Tutustu Good Hemp-tuotteisiin: Good Hamppu
Hamppupestopasta
Ainekset
Työvaiheet
Sekoita tehosekoittimella tai sauvasekoittimella hampunsiemenet, öljy, tuoreet yrtit ja mausteet tasaiseksi massaksi. Voit välillä helpottaa sekoittumista lusikalla. Sekoita pesto pastan joukkoon. Sekoita mukaan myös juustoraaste.
Puolita tomaatit ja asettele tasaisesti leivinpaperin päälle. Ripottele päälle öljy, yrttimurska ja mustapippuri. Paista tomaatteja 200 °C:ssa noin 20 min. Kääntele välillä. Lisää suola vasta valmiiden tomaattien päälle.
Tarjoile tomaatit pestopastan kanssa.