Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 93 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Hyvän bolognesen haudutus ja keittely vaatii hetken aikaa, mutta lopputulos on aivan hurmaava!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min + haudutus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Karitsabolognese

Ainekset

600
g
karitsanjauhelihaa
2
sipulia
3
porkkanaa
4
valkosipulinkynttä
3
rkl
öljyä
½
dl
balsamicoa
2
dl
punaviiniä
2
tlk
säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2
tlk
tomaattimurskaa
2
rkl
hunajaa
2
rkl
kapriksia
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
10
timjaminoksaa
2
rosmariininoksaa
lisäksi
500
g
pastaa
tuoretta minttua

Työvaiheet

  1. Nosta jauheliha pöydälle. Kuori sipulit, porkkanat ja valkosipulinkynnet. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Raasta porkkanat.
  2. Kuumenna kasari hellalla ja kaada ruokalusikallinen öljyä pohjalle. Kuullota sipulia ja porkkanaa 5 minuuttia. Lisää balsamico ja viini. Anna niiden keittyä puoleen. Kaada joukkoon tomaattisäilykkeet. Lisää hienonnettu valkosipuli, hunaja, kaprikset, suola, pippuri ja yrtit. Sekoita. Madalla lämpöä sen verran, että kastike juuri ja juuri kiehuu.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lorauta pannuun öljy. Nosta kolmasosa lihasta pannulle ja anna sen ruskistua. Kumoa ruskistunut liha kastikkeeseen. Jatka lihan ruskistamista vielä kahdessa erässä. Kun liha on kastikkeen joukossa, anna sen hautua miedolla lämmöllä 30 minuuttia.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Sekoita kastike ja pasta. Koristele mintunlehdillä

VINKKI! Lorauta paistinpannulle desi vettä lihan paistamisen jälkeen ja raaputele lastalla kaikki maut irti pannusta. Kumoa liemi kastikkeeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Pehmeä hummus tekee vegaanillekin sopivasta pasta-annoksesta herkullisen kermaisen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-hummuspasta

Ainekset

300
g
simpukkapastaa
Hummus
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
rkl
kylmää vettä
Paahdetut kikherneet
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
(mietoa) chilimaustetta
½
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
mansikoita
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hummus. Huuhdo kikherneet ja kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää tahini ja mausteet. Rouhi tasaiseksi.
  2. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy ja tilkka vettä. Sekoita yhä. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku.
  3. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Huuhdo ja valuta kikherneet paahdettaviksi. Lämmitä pannulla öljy ja mausteet. Paista kikherneet mausteöljyssä rapeiksi.
  5. Puolita mansikat. Valuta pasta ja kääntele joukkoon hummus. Lisää mansikat, korianteria ja paahdetut kikherneet. Tarjoa heti.

Vinkki! Hummusta voi nauttia myös levitteenä leivällä ja dippailla siihen kasviksia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Kesäpastaan tulevaa saunapalvikinkkua ei tarvitse erikseen ruskistaa. Reseptille on käyttöä vielä syksylläkin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Palvikinkkupasta

Ainekset

1
l
vettä
300
g
täysjyväpennepastaa
2
rkl
arrabbiata-pestoa
2
tl
suolaa
200
g
palvikinkkua
3
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
prk (50/35 g)
kapriksia
½
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
lehtipersiljaa silputtuna
juustoraastetta (esim. pecorinoa)

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää joukkoon pasta, pesto ja suola. Keitä pastaa 10 minuuttia ilman kantta.
  2. Kuutioi palvikinkku. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese ja halkaise tomaatit.
  3. Lisää pastan joukkoon kinkku, valkosipuli, tomaatit ja kaprikset liemineen.
  4. Mausta mustapippurilla ja viimeistele ruoka silputulla lehtipersiljalla. Tarjoa juustoraasteen kanssa.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Helppo tomaattipasta on hyvää kuumana tai kylmänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-mozzarellapasta

Ainekset

400
g
pennepastaa
2–3
kevätsipulia varsineen
½
dl
oliiviöljyä
½
dl
punaviinietikkaa
½
dl
tomaattipyreetä
2
dl
pastan keitinlientä
½
tl
mustapippuria myllystä
tl
suolaa
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
ps
pieniä mozzarellapalloja

Työvaiheet

  1. Keitä pasta suolatussa vedessä paketin ohjeen mukaan.
  2. Pilko sipulit ja varret.
  3. Valmista kastike pannulla. Kuullota sipuleita öljyssä. Lisää etikka, tomaattipyree ja reilu kauhallinen pastan keitinlientä. Rouhi joukkoon pippuria ja suolaa. Hauduta 10 minuuttia.
  4. Halkaise kirsikkatomaatit. Lisää tomaatit pannulle muutamaksi minuutiksi.
  5. Sekoita kastike pastan joukkoon. Lisää lopuksi mozzarellat.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Pastavyyhti on kuin linnunpesä. Maun tuovat parmesaanikastike, somat viiriäisenmunat ja vegemäti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mätitagliatelle

Ainekset

4–8
tagliatelle-pastakerää, esim. Rummo
4–8
viiriäisenmunaa
Kastike
dl
parmesaania raasteena
1
tl
rouhittua mustapippuria
2
rkl
voita
dl
pastan keitinlientä
1
dl
kuohukermaa
Lisäksi
rucolaa
100
g
(vegaanista) mätiä

Työvaiheet

  1. Laita pastakerät kiehumaan runsaaseen suolalla maustettuun veteen. Pastakerät pysyvät koossa, jos pastaa ei sekoita ja vesi kiehuu kevyesti. Ei kuitenkaan haittaa, vaikka kerät hajoaisivat.
  2. Keitä viiriäisenmunia 3 minuuttia. Tämä onnistuu pastan keitinvedessä.
  3. Raasta parmesaani.
  4. Kuumenna pannulla pippuria muutama minuutti miedolla lämmöllä. Lisää voi.
  5. Sekoita joukkoon pastan keitinvettä, juustoraaste ja kerma. Sekoita tasaiseksi.
  6. Laita lautasille rucolaa. Valuta pasta. Asettele kerät lautasille rucolan päälle.
  7. Valuta päälle kastiketta. Koristele annokset mädillä ja viiriäisenmunilla.

Vinkki! Kokeile mädin tilalla kylmäsavulohta. Viiriäisenmunat voit vaihtaa kananmuniin.