Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 114 keittokirjaan.
Arla keittiö

Kaikille tuttu carbonara valmistetaan yleensä pekonista, mutta tällä kertaa se saa kaverikseen katkarapuja. Raikkautta tähän klassikkopastaan tuo sitruuna ja hapatettu kerma. Tässä on nopea ja varma bravuuriannos jokaiselle pastanystävälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapu-sitruunacarbonara

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
200
g
kuorittuja jättikatkarapuja
1
rkl
oliiviöljyä
250
g
spagettia
1
prk
(2 dl) Arla Lempi hapatettua kermaa
1
kananmuna
1/2
sitruunan mehu
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
150
g
parmesaania
1/2
dl
ruohosipulia hienonnettuna

Työvaiheet

  • Kuori ja hienonna valkosipuli. Paista sulaneet katkaravut pannulla oliiviöljyssä kauniin värisiksi. Lisää lopuksi joukkoon valkosipulit.
  • Kypsennä spagetti suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä.
  • Sekoita kulhossa kerma, muna, sitruunamehu, suola ja mustapippuri. Raasta parmesaani.
  • Kun pasta on kypsää, valuta se ja kaada takaisin kattilaan liedelle miedolle lämmölle. Sekoita pastan joukkoon katkaravut ja kermaseos. 
  • Lisää lopuksi parmesaani ja sekoita kunnes juusto on sulanut pastan joukkoon. Ripottele päälle ruohosipulit ja tarjoa heti.
     

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2293 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Klassinen roomalainen juustopasta cacio e pepe kohtaa nyt japanilaisen mison! Lopputulos on koukuttavan hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Miso cacio e pepe

Ainekset

400
g
spagettia tai nauhapastaa
2
rkl
suolaa
200
g
pecorinoa
2
rkl
misotahnaa
25
g
voita
1
tl
chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan runsaalla suolalla maustettuun veteen (2 rkl suolaa/ 3 l vettä). Raasta juusto hienoksi pastan kiehuessa.

  2. Laita misotahna pieneen kulhoon. Kun pasta on lähes kypsää, ota 2 dl keitinvettä mison joukkoon ja sekoita.

  3. Sulata voi paistinpannussa. Nosta kypsä pasta spagettikauhalla paistinpannuun. Lisää noin puolet misoliemestä ja juustosta. Sekoita spagettikauhalla voimakkaasti, jotta vesi ja juusto alkavat muodostaa kastiketta. Lisää vettä ja juustoa ja sekoita, kunnes pastan pinnassa on kermainen kerros kastiketta eikä pannun pohjalle jää nestettä.

  4. Jaa pasta lautasille, ripottele chilihiutaleita päälle ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Jaana tuulee on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
Avocadopastan vaatimattoman oloinen seos takaa herkille ruoka-aisteille totutun arkiruoan.
Avocadopastan vaatimattoman oloinen seos takaa herkille ruoka-aisteille totutun arkiruoan.

Sitä aina sanotaan että kauas tuoksuu liharuoat että hmm.. mutta kyllä vivahteet kasvisruuissa suissa aina voimakkaat tuoksut voittaa, kun sen suuhunsa laittaa. Nyt suut suppuun vaan, aletaan aistia ruokia. Liharuuat menettävät vivahteita jo voimakkaan tuoksunsa takia, sillä suuhun asti syötynä...

avocadoa, fettuccine tuorepastaa, pinjansiemeniä, valkosipulinkynttä, parmesaanijuustoa, oliiviöljyä, pastan keitinlientä, limemehua, suolaa, mustapippuria, basilikanlehtiä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Avocadopastaa

Ainekset

1
ps
fettuccine tuorepastaa
1
iso syöntikypsä avocado
1 1/2
dl
parmesaanijuustoa (parmaggiore)
1
dl
pinjansiemeniä
1/2
rkl
oliiviöljyä
1/2
dl
pastan keitinlientä
2-4
valkosipulinkynttä
1/2
tl
suolaa ja mustapippuria
1
ruukku
basilikanlehtiä
1
rkl
limemehua

Työvaiheet

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Raasta parmesaanijuusto. Halkaise avocado kahtia ja koverra ruokalusikalla sen hedelmä pois kuoren reunaa myöten. Soseuta avocado haarukalla (tähän ei tarvitse monitoimikoneiden rumia ääniä). Hienonna valkosipulinkynnet ja paahda pinjansiemeniä pannulla oliiviöljyssä niin että niistä lähtee sopivasti aromeja, ne saavat rusehtua vähän vain. Sekoita avocadoon pinjansiemenet, valkosipuli, basilikanlehdet, oliiviöljy 1/2rkl-1rkl, parmesaanijuustosta osa ja limemehu sekä kuivat mausteet. Seoksessa saa olla sattumia jotka näyttävät kevyiltä ja maistuvat siltä myös syödessään. Kun olet valuttanut pastan, ota keitinlientä talteen. Sekoita keitinlientä avocadoseokseen ja yhdistä se pastaan. Lisää suolaa ja mustappuria halutessasi lisää. Ripottele vielä päälle raastettua parmesaanijuustoa ja basilikanlehtiä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2293 reseptiä.
Linkitetty 107 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tässä on viikonlopun huipennus! Kesytä feta ja tomaatit uunissa, paista jättikatkat valkosipuliöljyssä ja sekoita pastaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-jättikatkarapupasta

Ainekset

1
dl
oliiviöljyä
400
g
fetajuustoa
400
g
terttukirsikkatomaatteja
2
rkl
sitruunankuorta raastettuna
350
g
pastaa
12
jättikatkaravun pyrstöä
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
1
ruukku
oreganoa tai lehtipersiljaa
(parmesaania raastettuna)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mittaa 3–4 rkl öljyä uunivuokaan. Asettele fetat ja tomaatit vierekkäin vuokaan. Kaada loppu öljy päälle. Rouhi pippuria ja raasta sitruunankuorta pinnalle. Paista uunissa noin 20 minuuttia.

  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

  3. Taputtele katkaravut talouspaperilla kuiviksi. Halkaise ne halutessasi. Kuori
    ja viipaloi valkosipuli. Kuullota valkosipulia öljyssä pannussa miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää ravut ja paista muutama minuutti. Mausta suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja hienonnetulla yrtillä.

  4. Valuta kypsä pasta. Poista oksat paahtuneista tomaateista ja murenna feta. Kaada tomaatit ja fetat liemineen pastan joukkoon. Lisää katkaravut ja valkosipulit nesteineen. Raasta halutessasi parmesaania pinnalle ja tarjoa heti.

Kommentit (1)

kreikkalainen

Jos tästä ottaa hipsterielementit kuten terttukirsikkatomaatit ja fetan uunissapaahtamisen pois niin tällä ruokalajilla on nimikin "garides saganaki" spaghetin kanssa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2293 reseptiä.
Linkitetty 154 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Gnocchit maistuvat ihanilta ratatouillen kanssa. Parasta on yhdistää nämä kaksi, jolloin perunapallerot saavat imaista makunsa kasvishöystön liemestä.

Ratatouilleen tarvitaan kesäkurpitsaa, paprikoita, sipulia ja munakoisoja. Huolellinen kuullotus ja haudutus tomaattisessa ja yrttisessä liemessä tekevät kasviksista himoitun ranskalaistyylisen kasvishöystön.

Tällä kertaa ratatouille tarjoillaan arkikelpoisessa muodossa. Kasvikset...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Ratatouillegnocchit

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
pientä
kesäkurpitsaa (tai 1 keskikokoinen)
1–2
paprikaa
1
pieni
munakoiso
2
rkl
oliiviöljyä
1
rosmariininoksa
3
timjaminoksaa
1
tlk (400 g)
säilöttyjä kirsikkatomaatteja
dl
vettä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
500
g
gnoccheja (perunapastaa)
Lisäksi
20
g
parmesaania (n. 2 rkl raastettuna)
150
g
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Leikkaa kesäkurpitsat, paprikat ja munakoiso suupaloiksi. Paista sipuleita, kasviksia ja yrttejä öljyssä paistokasarissa pari minuuttia. Lisää tomaatit. Huuhtele tölkki vedellä ja kaada joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä kannen alla noin 5 minuuttia.

  2. Lisää gnocchit kasariin ja anna kypsyä hiljaa poreillen noin 5 minuuttia.

  3. Raasta parmesaani ja sekoita se ranskankermaan. Lusikoi ranskakerma ruuan pinnalle tai tarjoa erikseen.

Vinkki! Perunagnoccheja myydään kaupassa sekä tuorepasta- että kuivapastaosastolla. Huomaa kuitenkin, että valitset tarkoitukseen perunapastan, etkä samalla nimellä varustettua kuivattua vehnäpastaa, joka imaisee huomattavasti enemmän nestettä.

Kommentit (2)

Vierailija

Jaa-ah - nyt ruokaohjeissa 'kipataan' valmistusainekset pataan? Taidettiin sitten vihdoin päästä eroon siitä tyhmästä 'napata'-termistä? Miksei voi kirjoittaa yksinkertaisella yleiskielellä näitä r u u a n v a l m i s t u s-ohjeita ilman söpöilevää ja kikkailevaa kirjoitustyyliä? Yhtä typerä ilmaus ruuanlaitolle on 'kokkaus', toivottavasti sekin jäisi jo unholaan...

Onko kokemuksia?

Olen ostanut 2 eri valmistajan perunagnoccheja. Molemmat hirveän makuisia. Onko se jokin säilykeaine joka niissä maistuu niin voimakkaasti että se peittää koko ruoan maun vai jokin muu. Jouduin heittämään molemmilla kerroilla roskiin kun ei kukaan suostunut syömään näitä ruokia.