Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 83 reseptiä.
Linkitetty 91 keittokirjaan.
Arla keittiö

Kaikille tuttu carbonara valmistetaan yleensä pekonista, mutta tällä kertaa se saa kaverikseen katkarapuja. Raikkautta tähän klassikkopastaan tuo sitruuna ja hapatettu kerma. Tässä on nopea ja varma bravuuriannos jokaiselle pastanystävälle.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapu-sitruunacarbonara

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
200
g
kuorittuja jättikatkarapuja
1
rkl
oliiviöljyä
250
g
spagettia
1
prk
(2 dl) Arla Lempi hapatettua kermaa
1
kananmuna
1/2
sitruunan mehu
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
150
g
parmesaania
1/2
dl
ruohosipulia hienonnettuna

Työvaiheet

  • Kuori ja hienonna valkosipuli. Paista sulaneet katkaravut pannulla oliiviöljyssä kauniin värisiksi. Lisää lopuksi joukkoon valkosipulit.
  • Kypsennä spagetti suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä.
  • Sekoita kulhossa kerma, muna, sitruunamehu, suola ja mustapippuri. Raasta parmesaani.
  • Kun pasta on kypsää, valuta se ja kaada takaisin kattilaan liedelle miedolle lämmölle. Sekoita pastan joukkoon katkaravut ja kermaseos. 
  • Lisää lopuksi parmesaani ja sekoita kunnes juusto on sulanut pastan joukkoon. Ripottele päälle ruohosipulit ja tarjoa heti.
     

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 537 reseptiä.
Linkitetty 81 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Päivi Ristell

Tuhti ja pehmeä mac & cheese on kylmän illan toiveruoka. Tässä pastavuoassa maistuvat kukkakaali ja paahdettu pekoni. Helppo gratiinikastike valmistuu sekoittamalla.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 40 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Mac & cheese kukkakaalista

Ainekset

1
(noin 800 g)
kukkakaali
1
rkl
öljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1
pkt (170 g)
pekonia
200
g
täysjyvämakaronia (esim. isoa putkimakaronia)
1
l
vettä ja 1 tl suolaa keittämiseen
1
pkt (250 g)
notkeaa cheddarsulatejuustoa (Valio Koskenlaskija Ruoka)
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
rkl
dijoninsinappia
1
dl
parmesaania raastettuna
Vuokaan
voita
Pinnalle
1
dl
kuivahtanutta leipää murennettuna
1
dl
parmesaania raastettuna

Työvaiheet

  1. Huuhdo ja halkaise kukkakaali. Irrottele kukinnot ja paloittele varsi. Kumoa palat leivinpaperin päälle pellille, pirskota päälle öljyä ja pöyhi sekaisin. Mausta palat suolalla ja mustapippurilla. Hienonna pekonit ja ripottele ne kukkakaalien päälle ja lomaan. 
  2. Nosta pelti kylmään uuniin ja kuumenna uuni 225 asteeseen. Kun uuni on kuuma, anna ainesten paahtua noin 20 minuuttia. Valmistele sillä aikaa pasta.
  3. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Valuta ne hyvin ja kumoa takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon kukkakaali-pekoniseos. Voitele iso uunivuoka ja kumoa pasta-kukkakaaliseos vuokaan.
  4. Sekoita cheddarsulatejuusto, ranskankerma, sinappi ja parmesaani keskenään. Valuta kastike vuokaan ainesten päälle. Ripottele päälle loput parmesaanit ja leipämurut.
  5. Alenna uunin lämpö 200 asteeseen ja nosta vuoka uuniin. Gratinoi 20–25 minuuttia, kunnes pasta on saanut kauniin värin.

Kommentit (4)

Vierailija

Sinapin lisääminen puuttuu ohjeesta..

Malla

Sinappi lisätään varmaan tossa ranskankerman ym. kanssa?! Ei pakollinen tuo sinappi.

190/110

Hyviä reseptejä, mutta rasvaa ja suolaa liikaa näissä, juustot suolaisia.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomioista! Sinappi tosiaan lisätään gratiinikastikkeeseen. Ei ole välttämätön, mutta antaa siihen hyvää potkua. Jos haluaa välttää suolaa, voi toki jättää sen paahdettavan kukkakaalin päältä pois. Omaan makuun ripaukset tuntuivat olevan tässä kohdallaan, mutta kannattaa toki tuunata ohjetta maun mukaan :)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1603 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Parhaat pastat syntyvät muutamasta hyvästä raaka-aineesta. Niin tämäkin. Voissa paistettu timjami viimeistelee täyteläisen sienipastan.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Herkkusienifettuccine

Ainekset

400
g
pastaa (fettuccine tai tagliatelle)
Kastike
200
g
tuoreita herkkusieniä
2
valkosipulinkynttä
3
timjaminoksaa
25
g
voita
2
dl
kermaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
100
g
Grana Padano -juustoa

Työvaiheet

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pastan kiehuessa viipaloi herkkusienet ja kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista sieniä, valkosipulia ja timjamia voissa pannussa noin 5 minuuttia. Lisää kerma ja kiehauta. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Raasta juusto. Valuta kypsä pasta huolellisesti ja sekoita kastike ja juusto pastan joukkoon.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 824 reseptiä.
Linkitetty 93 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Lasse Lecklin

Kaksi suosikkia yhdessä vuoassa! Rosmariini-parmesaanilihapullat ja kevyesti tulinen arrabiata-pesto antavat mehevälle pastavuoalle upean aromin.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 30 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Lihapulla-pastavuoka

Ainekset

Rosmariini-parmesaanilihapullat
1
dl
korppujauhoja
200
g
rahkaa
1
muna
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
oksaa tuoretta rosmariinia
50
g
parmesaania
1
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria (myllystä)
600
g
sika-nautajauhelihaa
Pastavuoka
3
tlk
tomaattimurskaa
2
dl
vettä
1
prk
arrabiata-pestoa
1
dl
oliiveja
0,5
tl
suolaa
350
g
pastaa (esim. spagettia)
2
palloa mozzarellaa (125 g / kpl)

Työvaiheet

  1. Mittaa korppujauho ja rahka kulhoon. Riko muna joukkooon ja sekoita. Jätä turpoamaan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit. Nosta pois levyltä jäähtymään.
  3. Irrota rosmariinin lehdet puumaisesta varresta ja hienonna. Raasta parmesaani.
  4. Sekoita rahka-korppujauhoseokseen sipulit, rosmariini, parmesaani, suola, pippuri ja jauheliha.
  5. Pyörittele kostutetuin käsin massa lihapulliksi. Isoja lihapullia tulee noin 16.
  6. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kumoa uunivuokaan tomaattimurskat ja pesto. Lisää vesi, suola ja oliivit sekä pasta. Jos käytät spagettia, voit katkaista sen puoliksi. Sekoita. Lisää lihapullat. Kypsennä 25 minuuttia.
  7. Vuoan ollessa uunissa valuta ja revi mozzarellat pieneksi. Ripottele vuoan päälle ja laita vielä 5 minuutiksi uuniin.

Vinkki! Jos teet pelkät lihapullat ilman pastaa ja kastiketta, kypsennä niitä 200-asteissa uunissa 15 minuuttia ja paista lopuksi paistinpannulla.

Kommentit (8)

Käyttäjä5418
Seuraa 
Liittynyt18.10.2017

En tiedä mitä laatusanaa käyttäisin kuvaillakseni tätä reseptiä, niin hyvää siitä tuli. Ehdottomasti uusi suosikki. Paljon on aineita, mutta ohje on kuitenkin helppo. Ainoa mitä jäin ihmettelemään oli tomattikastiketölkin koko, koska tarjontaa on koossa jos toisessakin. Käytin Pirkan yrttitomaattikastiketta a’ 390 g. Kolme purkillista tuntui ensin paljolta, mutta spagetti imi kuitenkin kosteutta yllättävän paljon. Lihasokseen laitoin puolet hirveä ja toisen puolen sika-nautaa. Rahka-korppujauhoseokseen lorautin vielä tilkan kermaa. Annoksesta tuli niin reilun kokoinen, että siitä riittää isommallekin porukalle. T. Ulla

Uhmmmm

Eikö tlk tarkoita teelusikallista?

Noniin

Ainesosaluettelossa tomaattikastike, ohjeessa murska. Siis kumpi?!

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, kiitos kommenteista! Yhtenäistimme tekstiä: tomaattimurska on oikein, ja tässä on ajateltu 400 g tölkkiä.

Ja huom: tlk tarkoittaa tölkkiä, tl teelusikallista :)

KTV75

Kalorimäärät resepteihin olis kans kiva lisä.... 😉

Vierailija

Pastaako ei siis esikeitetä?

muksuille ei kelvannut

Vissiin ei eikä pullia paisteta. Kun ei oo kokki tuloksena vetinen jauhelihamössö ja keskellä pasta al dente. Uunissa 30min 200 ja 10 min 230 plus mozzarella 5min. Ja viimeinen kerta kun tungen jauhelihapulliin muuta kuin pippuria :)

TInkeri

Voi morjens mikä ohje! Virallinen varoitus: Onko joku oikeasti saanut pastan kypsäksi tomaattimurskassa ja tuossa ajassa? 25 minuutissa ei tuo tomaattisösseli ehdi edes lämmetä kunnolla, saati kypsentää pastaa. Lihapullat olivat hyviä, ne söimme, mutta pasta-tomaattikauhistus meni erilliskypsennyksenkin jälkeen suuoraan bioastiaan - harmitti! Jos vuokaan oli tarkoitus laittaa kypsää pastaa, niin se olisi pitänyt mainita. Skarppina näiden ohjeiden kanssa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1603 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Taina Vilkuna KUVA Panu Pälviä

Klassikkoruoka piristyy pienestä poltteesta.

Annoksia
2-3
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Chilinen carbonara

Ainekset

300
g
spagettia
dl
parmesaania raastettuna
½
dl
kuohukermaa
2
kananmunaa
1
pkt (170 g)
pekonia
3
valkosipulinkynttä
1
tuore/pakastettu chili
Päälle
tuoretta lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Keitä spagetti runsaassa suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Valuta.
  2. Raasta parmesaani ja yhdistä se kerman ja kananmunien kanssa kulhossa tasaiseksi seokseksi.
  3. Suikaloi pekoni, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chilipalko, poista halutessasi siemenet.
  4. Ruskista pekonia pannussa muutama minuutti, älä päästä palamaan. Lisää valkosipuli ja chili ja jatka paistamista keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
  5. Kääntele kastike ja pekoniseos kuumana pastan joukkoon. Hienonna persilja ruokaan ja tarjoa se heti.

Kommentit (0)