Me Naiset on lisännyt 1454 reseptiä.
Linkitetty 286 keittokirjaan.
Ohje Katja Nordlund Kuva Sami Repo

Kreikkalainen makaronilaatikko kuorrutetaan leipämurulla ja maustetaan fetalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen makaronipaistos

Ainekset

2
viipaletta paahtoleipää
50
g
voita
5
dl
makaroneja
2
rkl
vehnäjauhoja
5
dl
maitoa
2
dl
emmental-juustoraastetta
200
g
fetaa murustettuna
1/4
tl
kanelia
1/4
tl
mustapippuria
rkl
oliiviöljyä
1
sipuli
4
kevätsipulia
150
g
pinaattia (pakaste)
½
dl
tilliä

Työvaiheet

  1. Poista leivistä kuoret ja hienonna leipä muruiksi. Hiero puoli ruokalusikallista voita muruihin.
  2. Keitä makaroneja puolet pakkauksen suosituskeittoajasta. Valuta makaronit.
  3. Kuumenna kaksi ruokalusikallista voita kattilassa keskilämmöllä. Lisää jauhot ja sekoittele minuutin ajan. Lisää maito kahdessa osassa sekoittamista jatkaen. Keitä 10 minuuttia. Siirrä kattila sivuun. Lisää juustoraaste, puolet fetasta, kaneli ja mustapippuri.
  4. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  5. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna loput voista isossa paistokasarissa tai pannulla. Kuullota sipulisilppua voissa 3 minuuttia. Hienonna kevätsipulit ja lisää ne pinaatin kanssa pannulle. Jatka paistamista 3 minuuttia.
  6. Lisää maitokastike, hienonnettu tilli ja pasta.
  7. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele leivänmurut ja loppu feta ruuan pinnalle ja siirrä vuoka uuniin. Paista 30 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2867 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Parhaat jutut ovat yleensä yksinkertaisia, kuten tämä muutaman aineksen pasta. Kun valitsee vain kaksi tai kolme raaka-ainetta, saavat niiden maut tarpeeksi huomiota annoksessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkoviinipasta

Ainekset

2
banaanisalottisipulia
75
g
voita
1–2
tl
chilihiutaleita
2
dl
valkoviiniä
2
dl
parmesaania raastettuna
LISÄKSI
400
g
pastaa
1
l
salaattipinaattia

Työvaiheet

  1. Keitä pasta napakan kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä).

  2. Kuori ja hienonna sipulit. Sulata voi laakeassa kattilassa ja kuullota sipulia ja chiliä voissa pari minuuttia.

  3. Kaada valkoviini kattilaan ja anna seoksen kiehahtaa. Laske lämpöä ja lisää valutettu pasta. Anna pastan imeä valkoviini-voi-kastiketta itseensä pari minuuttia samalla miedolla lämmöllä keittäen.

  4. Raasta parmesaani. Siirrä kastike syrjään liedeltä ja kääntele parmesaaniraaste sekä pinaatti pastan joukkoon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2867 reseptiä.
Linkitetty 59 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Nyt on hyvää! Pasta, jonka nimi sekä maku vetää kielen solmuun. Täydellinen yhdistelmä pientä potkua, pehemitä gnoccheja sekä tonnikalan suolaisuutta ja kerman pehmeyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3–4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Tonnikala-ndujagnocchit

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
oliiviöljyä
2
prk
tonnikalaa öljyssä
½
tl
suolaa
1–2
oksaa rosmariinia
2
rkl
nduja-tahnaa
2
dl
kermaa
2
dl
vettä
1
ps (500 g)
perunagnoccheja
½
ruukku minttua

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista valkosipulia ja tomaattipyreetä öljyssä pannulla pari minuuttia.

  2. Valuta tonnikalasta enin öljy pois ja lisää kala pannulle yhdessä suolan, rosmariinioksien, nduja-tahnan, kerman ja veden kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää gnocchit. Kypsennä keskilämmöllä noin 5 minuuttia, muutaman kerran kypsennyksen aikana sekoittaen.

  3. Revi valmiin ruoan joukkoon runsaasti tuoretta minttua.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1454 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Parsan, pastan ja fetan liitto ei ole kolmiodraamaa, vaan aidosti toimiva yhdistelmä. Kun teet ruoan risoton tapaan pikkuhiljaa lientä lisäämällä, pastan kypsyyttä on helppo tarkkailla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsapasta risottotyyliin

Ainekset

400
g
(käsiteltyä) vihreää parsaa
1
iso sipuli
noin 1
litra kasvislientä
2
rkl
oliiviöljyä
300
g
pientä pastaa
½
sitruunan kuoriraaste
suolaa ja pippuria
PÄÄLLE
100
g
fetaa
(raastettua parmesaania)

Työvaiheet

  1. Poista parsoista kovat kannat ja kuori tarvittaessa, paloittele. Kuori ja hienonna sipuli.

  2. Kiehauta kasvisliemi ja pidä lämpimänä liedellä.

  3. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Paista sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää kuiva pasta ja kauhallinen kasvislientä. Lisää lientä aina sitä mukaa, kun pasta imee sen.

  4. Lisää parsapalat, kun keittoaikaa on jäljellä noin 4 minuuttia. Kokonaiskeittoaika on noin 20 minuuttia.

  5. Raasta lopuksi joukkoon sitruunan kuorta ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

  6. Murustele annosten päälle fetaa ja raasta halutessasi parmesaania.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2867 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tomaateista, salaattipinaatista ja oliiviöljystä syntyvä kastike on tarpeeksi yksinkertainen, jotta siia oma hienostunut maku pääsee hyvin esille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 12 min
Vaikeustaso
Helppo

Siika-uunipasta

Ainekset

600
g
ruodotonta suomustettua siikafileetä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2 rkl + ¾
dl
vaaleaa oliiviöljyä
2
rs (à 250 g)
kirsikkatomaatteja
100
g
salaattipinaattia
LISÄKSI
400
g
spagettia tai muuta pastaa
2
dl
parmesaania raasteena
½
ruukkua ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Mausta siikafileet suolalla ja pippurilla. Lorauta pari ruokalusikallis- ta oliiviöljyä uunivuoan pohjalle ja lado kirsikkatomaatit sekä pinaatti vuokaan. Nosta siikafileet nahkapuoli alaspäin kasvisten päälle ja lorauta loppu oliiviöljy vuokaan kalan päälle. Kypsennä uunissa 10–12 minuuttia, kunnes siika on juuri ja juuri kypsää.

  2. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä). Valuta hyvin.

  3. Raasta parmesaani ja hienonna ruohosipuli.

  4. Nosta kypsä kala ja kasvikset uunista. Nosta kalafileet nahkoineen varovasti hetkeksi folioon. Kaada pasta vuokaan ja kääntele sekaisin tomaattien, pinaatin ja parmesaanin kanssa. Kumoa kalat takaisin nahkapuoli ylöspäin pastan päälle, vedä nahka pois ja ripottele ruohosipulia pinnalle.

Kommentit (0)