Me Naiset on lisännyt 943 reseptiä.
Linkitetty 269 keittokirjaan.
Ohje Katja Nordlund Kuva Sami Repo

Kreikkalainen makaronilaatikko kuorrutetaan leipämurulla ja maustetaan fetalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen makaronipaistos

Ainekset

2
viipaletta paahtoleipää
50
g
voita
5
dl
makaroneja
2
rkl
vehnäjauhoja
5
dl
maitoa
2
dl
emmental-juustoraastetta
200
g
fetaa murustettuna
1/4
tl
kanelia
1/4
tl
mustapippuria
rkl
oliiviöljyä
1
sipuli
4
kevätsipulia
150
g
pinaattia (pakaste)
½
dl
tilliä

Työvaiheet

  1. Poista leivistä kuoret ja hienonna leipä muruiksi. Hiero puoli ruokalusikallista voita muruihin.
  2. Keitä makaroneja puolet pakkauksen suosituskeittoajasta. Valuta makaronit.
  3. Kuumenna kaksi ruokalusikallista voita kattilassa keskilämmöllä. Lisää jauhot ja sekoittele minuutin ajan. Lisää maito kahdessa osassa sekoittamista jatkaen. Keitä 10 minuuttia. Siirrä kattila sivuun. Lisää juustoraaste, puolet fetasta, kaneli ja mustapippuri.
  4. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  5. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna loput voista isossa paistokasarissa tai pannulla. Kuullota sipulisilppua voissa 3 minuuttia. Hienonna kevätsipulit ja lisää ne pinaatin kanssa pannulle. Jatka paistamista 3 minuuttia.
  6. Lisää maitokastike, hienonnettu tilli ja pasta.
  7. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele leivänmurut ja loppu feta ruuan pinnalle ja siirrä vuoka uuniin. Paista 30 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jussi Aumo on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.

Sopivasti mausteinen vegelasagne, linsseistä, tomaattimurskasta ja ranskankermasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5-6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssilasagne

Ainekset

1
rl
oliiviöljyä
2
kpl
karkeasti raastettua porkkanaa
1
kpl
hienonnettu keltasipuli
2
kpl
valkosipulinkynsiä murskattuna
pieni
kourallinen
rosmariiniiä silputtuna
2
rkl
tomaattipyreeta
2
prk
keitettyjä punaisia linssejä (n. 400 g ilman nestettä)
800
g
tomaattimurskaa
1
kpl
kasvisliemikuutio
suolaa
mustapippuria
1/2-1
tsk
cayennepippuri
300
g
tuorelasagnelevyjä
5
dl
ranskankermaa
5
dl
juustoraaste (esim. punaleima emmental)

Työvaiheet

1. Lämmitä öljy pannussa ja paista porkkanaa, sipuleita ja rosmariiniä niin, että ne pehmenevät, mutta eivät saa väriä. Lisää sitten tomaattipyree ja paista vielä muutama minuutti sekoittaen.

2. Lisää linssit, tomaattimurska ja kasvisliemikuutio ja anna kypsyä hiljalleen 10 minuuttia. Lisää suola , pippuri ja cayennepippuri. Laita uuni 200 asteeseen.

3. Sekoita sillä välin ranskankerma ja juustoraaste kulhossa.

4. Voitele uunivuoka. Täytä se järjestyksessä tomaatti-linssikastike ->lasagnelevyt->ranskankerma-juustosekoitus niin monta kerrosta kuin aineksia riittää. Päällimäiseksi ranskankerma-juustosekoitusta ja haluttaessa extrakerros juustoaraastetta. Gratinoi uunissa 25 minuuttia.

5. Tarjoile salaatin ja paahdettujen kurpitsansiemenien kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1937 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Mikko Hannula

Valmista vartissa! Paistetut gnocchit toimivat omana annoksenaan siinä missä risottokin tai voit tarjota ne kalan lisukkeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistetut gnocchit

Ainekset

1
dl
pinjansiemeniä
2
valkosipulinkynttä
1
pkt (500 g)
perunagnoccheja (tuorepasta)
2
rkl
oliiviöljyä
1
ruukku
basilikaa
1
dl
pecorinojuustoa raastettuna
1
sitruunan kuori
1/2
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Paahda pinjansiemeniä kuumassa kuivassa paistinpannussa, kunnes ne saavat vähän väriä, noin 2 minuuttia. Kaada siemenet pois pannusta.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Paista valkosipulia ja gnoccheja öljyssä pannussa, kunnes gnocchit ovat kypsiä ja rapeita, noin 8 minuuttia.
  3. Hienonna basilika. Raasta juusto. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Sekoita basilika, juusto ja pinjansiemenet gnoccheihin. Viimeistele sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 943 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Hyvän bolognesen haudutus ja keittely vaatii hetken aikaa, mutta lopputulos on aivan hurmaava!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min + haudutus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Karitsabolognese

Ainekset

600
g
karitsanjauhelihaa
2
sipulia
3
porkkanaa
4
valkosipulinkynttä
3
rkl
öljyä
½
dl
balsamicoa
2
dl
punaviiniä
2
tlk
säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2
tlk
tomaattimurskaa
2
rkl
hunajaa
2
rkl
kapriksia
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
10
timjaminoksaa
2
rosmariininoksaa
lisäksi
500
g
pastaa
tuoretta minttua

Työvaiheet

  1. Nosta jauheliha pöydälle. Kuori sipulit, porkkanat ja valkosipulinkynnet. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Raasta porkkanat.
  2. Kuumenna kasari hellalla ja kaada ruokalusikallinen öljyä pohjalle. Kuullota sipulia ja porkkanaa 5 minuuttia. Lisää balsamico ja viini. Anna niiden keittyä puoleen. Kaada joukkoon tomaattisäilykkeet. Lisää hienonnettu valkosipuli, hunaja, kaprikset, suola, pippuri ja yrtit. Sekoita. Madalla lämpöä sen verran, että kastike juuri ja juuri kiehuu.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lorauta pannuun öljy. Nosta kolmasosa lihasta pannulle ja anna sen ruskistua. Kumoa ruskistunut liha kastikkeeseen. Jatka lihan ruskistamista vielä kahdessa erässä. Kun liha on kastikkeen joukossa, anna sen hautua miedolla lämmöllä 30 minuuttia.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Sekoita kastike ja pasta. Koristele mintunlehdillä

VINKKI! Lorauta paistinpannulle desi vettä lihan paistamisen jälkeen ja raaputele lastalla kaikki maut irti pannusta. Kumoa liemi kastikkeeseen.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 943 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Juustoa valuva pastavuoka on lohturuokaa parhaimmillaan. Tässä uunipastassa mausteinen salvia leikkaa mukavasti makkaran rasvaisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoremakkara-salviapasta

Ainekset

1
ruukku
salviaa
3
rkl
oliiviöljyä
300
g
pieniä parsakaalinnuppuja
1
tl
suolaa
¼
tl
rouhittua mustapippuria
8
raakamakkaraa
400
g
pastaa
Juustokastike
50
g
voita
¾
dl
vehnäjauhoja
8
dl
maitoa
1
sitruunan kuori
150
g
juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna salvianlehdet ronskisti ja paista nopeasti ruokalusikallisessa öljyä. Siirrä toiseen astiaan.
  2. Lisää 1 rkl öljyä ja purista raakamakkarapalloja pannulle. Ruskista erissä muutama minuutti. Makkaroiden ei tarvitse olla läpikypsiä, sillä ne jatkavat kypsymistä uunissa. Siirrä sivuun.
  3. Paista parsakaalinnuppuja lopussa öljyssä noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Sekoita makkaroiden, salvian ja parsakaalin kanssa.
  5. Sulata voi kattilassa ja anna ruskistua hieman. Pyöritä jauhoja rasvassa minuutin ajan. Lisää maito erissä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Raasta joukkoon sitruunan kuori ja lisää juustoraaste. Sekoita tasaiseksi.
  6. Kaada pastaseos uunivuokaan ja juustokastike päälle. Kypsennä 25 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Kommentit (0)