
Kreikkalainen makaronilaatikko kuorrutetaan leipämurulla ja maustetaan fetalla.
Kreikkalainen makaronipaistos
Ainekset
Työvaiheet
- Poista leivistä kuoret ja hienonna leipä muruiksi. Hiero puoli ruokalusikallista voita muruihin.
- Keitä makaroneja puolet pakkauksen suosituskeittoajasta. Valuta makaronit.
- Kuumenna kaksi ruokalusikallista voita kattilassa keskilämmöllä. Lisää jauhot ja sekoittele minuutin ajan. Lisää maito kahdessa osassa sekoittamista jatkaen. Keitä 10 minuuttia. Siirrä kattila sivuun. Lisää juustoraaste, puolet fetasta, kaneli ja mustapippuri.
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna loput voista isossa paistokasarissa tai pannulla. Kuullota sipulisilppua voissa 3 minuuttia. Hienonna kevätsipulit ja lisää ne pinaatin kanssa pannulle. Jatka paistamista 3 minuuttia.
- Lisää maitokastike, hienonnettu tilli ja pasta.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele leivänmurut ja loppu feta ruuan pinnalle ja siirrä vuoka uuniin. Paista 30 minuuttia.
Hyviä tällaiset suoraan kääntäjän kautta tuodut reseptit. Kun parmesania myydään meillä yleisesti 200 gramman ja tuorepastaa 250 gramman paketeissa, niin laitetaan reseptiin 210 grammaa parmesania ja 600 grammaa tuorepastaa.
210 g parmesaania? Ihan yhtä hyvä tulee, jos käyttää sen 200 g paketillisen. 10 g:n vähennys ei tunnu maussa.
Miksi ei sekoiteta siinä kattilassa?