Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 167 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Lasagnen kevyempään versioon upotetaan maukasta tomaattikastiketta, reilummin kasviksia, proteiinirikasta rahkaa ja raikasta sitruunaa.

Lasagnesta tulee helposti rasvapommi. Kun teet valkokastikkeen kevyemmin, lasagne kevenee kummasti. Tällä reseptillä tehdessäsi kaloreita kertyy yhteen annokseen 495. Jos haluat pihistää kaloreista vielä himpun verran lisää, vaihda lasagnelevyt kesäkupitsasta leikattuihin siivuihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + paisto 45 min

Maailman paras kevytlasagne

Ainekset

1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
1
palsternakka
400
g
naudanjauhelihaa, jonka rasvapitoisuus on enintään 10 %
125
g
kirsikkatomaatteja
400
g
tomaattimurskaa
1
rkl
hunajaa
1
rkl
balsamicoa
1
rkl
kalakastiketta
1
tl
suolaa
½
sitruuna
½
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
Valkokastike
1
prk
3 juuston kermaa
250
g
(rasvatonta) maitorahkaa
½
sitruunan kuori
1
tl
suolaa
Lisäksi
9
lasagnelevyä

Työvaiheet

  1.  Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit ja juurekset hyvin pieneksi. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan, lisää sipulit ja juurekset loppuvaiheessa. Puolita joukkoon kirsikkatomaatit. Lisää myös tomaattimurska, hunaja, balsamiviinietikka ja kalakastike. Anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä. Mausta suolalla, sitruunankuorella ja mehulla. Hienonna joukkoon lehtipersilja.
  2. Valmista kastike. Kuumenna ruokakerma kattilassa. Sekoita joukkoon rahka, sitruunankuori ja suola. Kaada vuoan pohjalle kolmannes jauhelihakastikkeesta. Laita päälle 3 lasagnelevyä ja kolmannes rahkakastikkeesta. Toista sama kahdesti.
  3. Kypsennä uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä ennen tarjoamista.

Kommentit (2)

Kokeilija

Kevyemmän saa kun jättää valkokastikeen kokonaan pois.
Itse lisään ruskitetun jauhelihan joukkoon ison purkin paseerattua tomaattia ja pippurikerma purkin + vettä

Vierailija

Montanko grammaa on tuo yksi annos?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2027 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pippurinen juustopasta cacio e pepe on ihana kesäruoka retiiseillä ja herneillä tuunattuna. Vartti vain ja valmista on!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pippurinen retiisi-hernepasta

Ainekset

400
g
pastaa
1
rkl
kokonaisia mustapippureita
1
nippu (150 g)
retiisejä
1
ps (150 g)
sokeriherneitä
1
punainen chili
40
g
parmesaania raastettuna
4
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pastan kiehuessa paahda mustapippureita kuivassa pannussa 1 minuutti. Rouhi paahdetut pippurit huhmaressa.
  3. Viipaloi retiisit ja suikaloi herneenpalot. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Raasta juusto.
  4. Ota pastan keitinvettä 1 dl talteen ja siivilöi pasta. Kaada pasta takaisin kattilaan ja lisää juusto, öljy ja pippuria makusi mukaan. Lisää ½ dl keitinvettä kerrallaan ja sekoita voimakkaasti niin, että juusto sulaa kastikemaiseksi. Lisää retiisit, herneet ja chili. Mausta suolalla ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2027 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Voiko bolognesesta tehdä vieläkin parempaa? Paahda kastikkeen pohjaksi kilo kirsikkatomaatteja pari valkosipulinkynttä, niin tiedät, että kyllä voi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu bolognese

Ainekset

1
kg
kirsikkatomaatteja
2
valkosipulinkynttä
2 + 3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
sipuli
1
porkkana
400
g
pihvikarjan jauhelihaa
1/2
dl
punaviiniä
1
tl
sokeria
1
tl
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
100
g
parmesaania
2
dl
basilikanlehtiä
250
g
bufalomozzarellaa
LISÄKSI
350
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Levitä tomaatit ja kuorimattomat valkosipulit uunipellille. Valuta 2 rkl öljyä päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa 45 minuuttia.
  2. Ota osa tomaateista sivuun koristelua varten. Laita loput tehosekoittimen kulhoon. Purista valkosipulit kuoristaan joukkoon. Soseuta tasaiseksi.
  3. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja leikkaa porkkana pienenpieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulia ja porkkanaa pannussa 3 rkl:ssa öljyä muutama minuutti. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi. Lisää punaviini ja sokeri, kiehauta. Lisää soseutettu tomaatti ja anna seoksen lämmetä. Raasta parmesaani joukkoon ja lisää basilikanlehdet.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja yhdistä kastikkeen kanssa. Revi mozzarella päälle ja lisää loput paahdetut tomaatit. Raasta halutessasi vielä parmesaania pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2027 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Jamie Oliverin reseptin inspiroimat pehmeät basilikagnocchit tehdään ricotta- ja parmesaanijuustoista! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Basilika-sitruunagnocchit

Ainekset

2
(60g)
tuuheaa basilikaa
125
g
parmesaania
1
prk (250g)
ricottaa
2
kananmunaa
n. 1 1/4
dl
vehnäjauhoja
SITRUUNAVOI
1
sitruuna
4
rkl
voita
LISÄKSI
pecorinoa tai parmesaania
sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Hienonna 1/3 basilikasta ja laita silppu sivuun odottamaan. Keitä reilusti vettä isossa kattilassa. Laita loput basilikanoksat kattilaan ja keitä niitä noin 30 sekuntia. Ota basilikat reikäkauhalla siivilään ja anna valua. Säästä vesi. Kun basilika on hieman jäähtynyt, puristele siitä kaikki vesi pois. Hienonna ryöpätty basilika.
  2. Raasta parmesaani kulhoon. Lisää ricotta, kananmunat, jauhot ja ryöpätty basilika. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta jauhotetulla pöydällä kaksi pötköä (Ø noin 1 cm). Leikkaa ne noin 2 cm:n paloiksi. Litistä palat gnoccheiksi haarukalla. Laita gnocchit jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi.
  3. Pese sitruuna ja raasta kuoren keltainen osa hienoksi raasteeksi. Sulata voi ja anna sen kiehua muutama minuutti. Lisää hienonnettu basilika ja sitruunan kuoriraaste. Pidä lämpimänä.
  4. Keitä gnoccheja basilikavedessä kattilassa muutamassa erässä, kunnes ne nousevat pintaan. Keittoaika on noin 2 minuuttia. Annostele gnocchit lautasille ja valuta sitruunavoisulaa päälle. Raasta juustoa pinnalle. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2027 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Reetta Pasanen

Nami mikä pasta! Levitä keitetyt tortellonit ja ruskistetut kesäkurpitsakiekot vuokaan, revi päälle mozzarellaa ja gratinoi uunissa. Tämä, jos mikä on hurmaavinta uuniruokaa.

Huom! Tortellini vai tortelloni? Valitse kaupassa tortellonit. Ne ovat isompia ja juustoisempia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä tortellonigratiini

Ainekset

2
pkt (500g)
tortelloneja
2
(yht. 300g)
pientä kesäkurpitsaa
3
valkosipulinkynttä
10
salvianlehteä
3
rkl
oliiviöljyä
25
g
voita
2
buffalomozzarellaa
LISÄKSI
suolaa keitinveteen

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225-asteiseksi grillivastuksin. Kiehauta iso kattilallinen vettä.
  2. Leikkaa kesäkurpitsat 1 cm:n viipaleiksi. Murskaa valkosipulinkynnet veitsen lappeella ja leikkaa muutamaan osaan. Revi salvian lehdet silpuksi.
  3. Kuumenna öljy pannussa ja paista kesäkurpitsat muutamassa erässä molemmin puolin ruskeiksi. Siirrä paistetut kesäkurpitsakiekot uunivuokaan. Paista lopuksi valkosipuli ja salvia nopeasti öljyssä ja kaada ne öljyineen kesäkurpitsojen päälle.
  4. Mausta pastavesi suolalla (1 rkl suolaa/2 l vettä), lisää tortellonit ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi tortellonit. Kaada ne vuokaan kesäkurpitsojen päälle. Lisää voi ja sekoita kunnes voi sulaa. Valuta mozzarellat ja revi ne pastan päälle.
  5. Gratinoi ruokaa uunissa 5–10 minuuttia, kunnes juusto sulaa hieman ja alkaa kuplia.

Kommentit (0)