Mac & cheese on hyvä vaihtoehto makaronilaatikolle. Amerikkalaisklassikon maku perustuu voimakasaromiseen juustoon.
Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. Sarjan viimeisessä jaksossa Hans antaa ohjeen mac & cheese -vuokaan. Voit kuunnella jakson Suplasta.
Mac & cheese
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä makaronit kypsiksi pussin kyljessä olevan ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne voissa kattilassa, älä anna ruskistua.
- Lisää jauhot ja kypsennä muutama minuutti. Kaada joukkoon maito ja kiehauta samalla sekoittaen. Jos kastike on liian paksua, voit ohentaa sitä vedellä tai maidolla.
- Lisää mausteet ja juustoraaste. Älä keitä kastiketta juuston lisäämisen jälkeen, vaan anna sen vain sulaa joukkoon.
- Valuta makaronit ja laita ne voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle kastike. Gratinoi vuokaa 180-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Vinkki! Voit halutessasi täydentää vuokaa paistetuilla sienillä.