Me Naiset on lisännyt 1108 reseptiä.
Linkitetty 102 keittokirjaan.
Ohje Katja Nordlund Kuva Sami Repo

Yhdessä kattilassa valmistuva pasta saa syksyistä makua kurpitsasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-kurpitsapasta

Ainekset

1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
400
g
talvikurpitsaa (esimerkiksi myskikurpitsa)
200
g
mausteista makkaraa (esimerkiksi krakovanmakkaraa)
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
1
kanaliemikuutio
350
g
pastaa
9
dl
vettä
lopuksi
2
rkl
hyvää oliiviöljyä
1
dl
persiljaa (silputtuna)

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori kurpitsa ja leikkaa se runsaan sentin kokoisiksi kuutioiksi. Leikkaa makkarat viipaleiksi.
  2. Pane sipulit, kurpitsa, makkara, aurinkotomaatit, liemikuutio ja pasta isoon paistokasariin tai kattilaan. Kaada vesi päälle.
  3. Peitä kypsennysastia kannella, kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia. Sekoittele aineksia pari kertaa kypsennyksen aikana. Keitä, kunnes pasta on sopivan kypsää.
  4. Lisää öljy ruuan joukkoon ja hienonna persilja ja sekoita joukkoon.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 104 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Muhkeita papuja, mehukkaita kirsikkatomaatteja ja mureaa fetajuustoa! Purkkiin ladottu pastasalaatti saa lounaskaverit kateellisiksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min + maustuminen 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Purkkipasta

Ainekset

1
punasipuli
250
g
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
1 ½
rkl
tummaa balsamiviinietikkaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria
1
pieni kesäkurpitsa
tilkka
öljyä paistamiseen
1
tlk (285 g)
suuria valkoisia kypsiä papuja
100
g
fetajuustoa
4
dl
keitettyä pastaa
2
rkl
punaista pestoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuenohuiksi renkaiksi. Puolita kirsikkatomaatit.
  2. Jaa sipulit ja tomaatit kahden lasipurkin pohjalle. Jaa päälle oliiviöljy, balsamiviinietikka, suola, sokeri ja mustapippuri. Sekoita.
  3. Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin neljään lohkoon. Poista vetinen siemenosa. Pilko lohkot pieniksi paloiksi.
  4. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista kesäkurpitsapaloihin nopeasti hyvä pintaväri. Jaa purkkeihin.
  5. Valuta säilötyt kypsät valkoiset pavut siivilässä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Jaa purkkeihin. Murenna päälle fetajuusto.
  6. Yhdistä kypsä pasta ja pesto, sekoita hyvin ja jaa purkkeihin. Sulje purkit ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
  7. Kumoa lautaselle ja lämmitä, tai syö kylmänä pastasalaattina.

Vinkki: Vaihtele kasviksia! Paista kesäkurpitsan tilalle kuutioitua munakoisoa, sieniä tai erivärisiä paprikoita.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1108 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Parhaat asiat ovat usein yksinkertaisia, kuten parsan ja spagetin yhdistelmä. Tästä värikkäästä kevätpastasta saattaa tulla uusi luottoreseptisi! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Keväinen parsapasta

Ainekset

1 ½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
dl + ½ dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
sitruunan mehu ja kuori
450
g
vihreää parsaa
3
valkosipulinkynttä
1
mieto punainen chili
2
rkl
kapriksia
100
g
pakasteherneitä
½
dl
pastan keitinvettä
LISÄKSI
400
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Hienonna persilja. Sekoita 1 dl oliiviöljyä ja suola joukkoon. Pese ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa, purista mehu. Lisää kuori ja mehu persiljaöljyyn. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.

  2. Kuori parsa ja napsauta tai leikkaa kovat kantapalat pois. Leikkaa nuput erikseen ja paloittele varret pienempiin paloihin. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Valuta kaprikset.

  3. Kuumenna ½ dl oliivi- öljyä paistinpannussa. Lisää parsapalat, valkosipuli, chili ja kaprikset pannuun ja paista muutama minuutti, lisää herneet viimeiseksi minuutiksi mukaan. Varo, ettei valkosipuli pala. Siirrä levyltä ja kaada keitinvesi ja sitruunaöljy joukkoon. Kääntele nopeasti spagetin joukkoon ja tarjoa heti. Ripottele tarvittaessa hieman sormisuolaa pinnalle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1108 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Puttanesca-tyylinen kalapasta saa mehevyytensä tomaateista ja spagetin keitinvedestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuha-pinaattispagetti

Ainekset

150
g
kokojyväspagettia
1
sipuli
1
rkl
öljyä
1
punainen chili
2
valkosipulinkynttä
1
rs (250 g)
miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja
10
kivetöntä (Kalamata)oliivia
1
rkl
pikkukapriksia
1
tl
punaviinietikkaa
½
tl
jauhettua savupaprikaa
½
tl
suolaa
noin ½
dl
pastan keitinvettä
300
g
vaaleaa kalaa, esimerkiksi kuhaa tai turskaa
1
ps (60 g)
babypinaattia
PÄÄLLE
½
ruukku
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Laita pasta kypsymään suolalla maustettuun, kiehuvaan veteen. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, hienonna chili.

  2. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista sipulia ja chiliä muutama minuutti, lisää valkosipulinkynnet ja jatka vielä noin minuutin ajan.

  3. Puolita tomaatit ja oliivit ja lisää joukkoon. Lisää myös kaprikset, etikka, mausteet ja noin ½ desiä pastan keitinvettä.

  4. Leikkaa kala pienemmiksi paloiksi ja nosta kastikkeeseen. Laita kansi päälle ja hauduta noin 7 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja lohkeavaa.

  5. Valuta pasta ja sekoita pinaatinlehdet joukkoon. Sekoita kastike joukkoon ja jaa heti lautasille.

  6. Hienonna päälle lehtipersiljaa.

Kommentit (2)

Vierailija

Omaa suomalaista ruokakulttuuria ei osata näköjään jalostaa. Sensijaan tarjotaan pilvin pimein muunnoksia muiden maiden resepteistä. Mihin kotimaiset perunat käytetään kun pastareseptejä tarjotaan päivittäin? Pasta pääruokana ja isoina annoksina kuten Suomessa on tapana syödä on lihottavaa. Muissa maissa pasta on erittäin harvoin pääruoka. 

Me Naiset on lisännyt 1108 reseptiä.
Linkitetty 67 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Makua ja väriä kurkumasta, rousketta pistaasipähkinöistä ja rusinoita sattumiksi! Viimeistele katkarapupilahvi tuoreilla yrteillä, fetalla ja jogurtilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapupilahvi pistaasipähkinöillä

Ainekset

2
porkkanaa
4
valkosipulinkynttä
2
kevätsipulinvartta
1
iso ruukku
lehtipersiljaa
1
rkl
oliiviöljyä
100
g
rusinoita
75
g
kuorittuja pistaaseja
4
dl
jasmiiniriisiä
1
tl
kurkumaa
noin 8
dl
kasvislientä
1
ps (180 g)
katkarapuja
1
sitruunan mehu ja kuori
PÄÄLLE
100
g
fetajuustoa
4
rkl
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna kevätsipuli ja persilja, laita puolet persiljasta sivuun.

  2. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota kasviksia noin 10 minuuttia. Hienonna sillä aikaa rusinat ja pähkinät karkeasti.

  3. Lisää kasvisten joukkoon riisi ja kurkuma ja sekoita kunnolla. Lisää rusinat ja pyöräytä vielä kerran. Kaada joukkoon kasvisliemi ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, sekoita välillä. Jos pilahvi uhkaa kuivua, lisää kasvislientä.

  4. Sekoita katkaravut pilahvin joukkoon. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu pilahviin. Sekoita joukkoon puolet lehtipersiljasta ja kaikki pistaasipähkinät.

  5. Jaa pilahvi lautasille ja ripottele loppu persilja päälle. Murenna fetaa ja lusikoi jogurttia pinnalle.

Kommentit (0)