Perinteinen bolognesekastike muhii meheväksi uunissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
1 t
Helppo
Pasta bolognese
Ainesosat
400
g
naudanjauhelihaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
150
g
palvikylkeä
1
tlk
tomaattimurskaa
2
dl
vettä
1
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
kuivattua timjamia
1
tl
kuivattua basilikaa
1
prk
aurinkokuivattuja tomaatteja (280 g)
mustapippuria
suolaa
Lisäksi
taglietellea, spagettia tai muuta pastaa
parmesaanijuustoa
Vaiheet
- Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa kylkipala pieniksi kuutioksi. Paista jauheliha paistokasarissa. Lisää sipulisilppu ja kylkikuutiot. Anna paistua pari minuuttia.
- Soseuta aurinkokuivatut tomaatit tasaiseksi soseeksi sauvasekoittimella. Lisää jauhelihan joukkoon ja anna kastikkeen kuumentua kiehumispisteeseen. Mausta. Kaada seos pataan. Lisää joukkoon tomaattimurska, vesi ja yrtit. Sekoita hyvin.
- Laita pata uuniin, kansi päälle ja anna muhia uunissa noin 30-45 minuuttia. Kastike saa olla paksua, lisää tarvittaessa vettä. Lisää varovasti suolaa, koska kylki ja aurinkokuivatut tomaatit ovat suolaisia. Tarjoa pastan ja parmesaanin kanssa.