Me Naiset on lisännyt 930 reseptiä.
Linkitetty 152 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Panu Pälviä

Carbonara-pasta – niin helppoa ja niin herkullista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pasta carbonara

Ainekset

170
g
pekonia
3
kananmunaa
1
dl
(kuohu)kermaa
1
dl
juustoraastetta (parme­saania ja/tai pecorinoa)
350
g
spagettia
suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

  1. Leikkaa pekoni suikaleiksi. Levitä pekoni kylmään pannuun ja paista suikaleet rapeiksi. Siirrä pannu pois levyltä.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää kerma ja puolet juusto­raasteesta. Valuta keitetty pasta siivilässä ja kumoa takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon pekoni. (Voit halutessasi jättää osan pekonin rasvasta pannuun.)
  4. Kun pekonin kanssa sekoitettu pasta ei ole enää tulikuumaa, lisää munaseos ja sekoita. (Liian kuumassa pastassa muna kypsyy kokkeliksi.)
  5. Mausta suolalla ja rouhi pinnalle runsaasti mustapippuria. Ripottele loput juustosta pastan joukkoon. Tarjoa ruoka heti.

Kommentit (1)

Päivi Vuorimies
Seuraa 
Liittynyt7.2.2015

Yksinkertaista ja maukasta. Keep it simply, toimii myös ruanlaitossa.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 930 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Hyvän bolognesen haudutus ja keittely vaatii hetken aikaa, mutta lopputulos on aivan hurmaava!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min + haudutus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Karitsabolognese

Ainekset

600
g
karitsanjauhelihaa
2
sipulia
3
porkkanaa
4
valkosipulinkynttä
3
rkl
öljyä
½
dl
balsamicoa
2
dl
punaviiniä
2
tlk
säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2
tlk
tomaattimurskaa
2
rkl
hunajaa
2
rkl
kapriksia
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
10
timjaminoksaa
2
rosmariininoksaa
lisäksi
500
g
pastaa
tuoretta minttua

Työvaiheet

  1. Nosta jauheliha pöydälle. Kuori sipulit, porkkanat ja valkosipulinkynnet. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Raasta porkkanat.
  2. Kuumenna kasari hellalla ja kaada ruokalusikallinen öljyä pohjalle. Kuullota sipulia ja porkkanaa 5 minuuttia. Lisää balsamico ja viini. Anna niiden keittyä puoleen. Kaada joukkoon tomaattisäilykkeet. Lisää hienonnettu valkosipuli, hunaja, kaprikset, suola, pippuri ja yrtit. Sekoita. Madalla lämpöä sen verran, että kastike juuri ja juuri kiehuu.
  3. Kuumenna paistinpannu. Lorauta pannuun öljy. Nosta kolmasosa lihasta pannulle ja anna sen ruskistua. Kumoa ruskistunut liha kastikkeeseen. Jatka lihan ruskistamista vielä kahdessa erässä. Kun liha on kastikkeen joukossa, anna sen hautua miedolla lämmöllä 30 minuuttia.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Sekoita kastike ja pasta. Koristele mintunlehdillä

VINKKI! Lorauta paistinpannulle desi vettä lihan paistamisen jälkeen ja raaputele lastalla kaikki maut irti pannusta. Kumoa liemi kastikkeeseen.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 930 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Juustoa valuva pastavuoka on lohturuokaa parhaimmillaan. Tässä uunipastassa mausteinen salvia leikkaa mukavasti makkaran rasvaisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoremakkara-salviapasta

Ainekset

1
ruukku
salviaa
3
rkl
oliiviöljyä
300
g
pieniä parsakaalinnuppuja
1
tl
suolaa
¼
tl
rouhittua mustapippuria
8
raakamakkaraa
400
g
pastaa
Juustokastike
50
g
voita
¾
dl
vehnäjauhoja
8
dl
maitoa
1
sitruunan kuori
150
g
juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna salvianlehdet ronskisti ja paista nopeasti ruokalusikallisessa öljyä. Siirrä toiseen astiaan.
  2. Lisää 1 rkl öljyä ja purista raakamakkarapalloja pannulle. Ruskista erissä muutama minuutti. Makkaroiden ei tarvitse olla läpikypsiä, sillä ne jatkavat kypsymistä uunissa. Siirrä sivuun.
  3. Paista parsakaalinnuppuja lopussa öljyssä noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Sekoita makkaroiden, salvian ja parsakaalin kanssa.
  5. Sulata voi kattilassa ja anna ruskistua hieman. Pyöritä jauhoja rasvassa minuutin ajan. Lisää maito erissä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Raasta joukkoon sitruunan kuori ja lisää juustoraaste. Sekoita tasaiseksi.
  6. Kaada pastaseos uunivuokaan ja juustokastike päälle. Kypsennä 25 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kevyesti paahdetut juurekset antavat pastaan makeaa makua ja kivaa rakennetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Juurespasta

Ainekset

1
iso palsternakka
2
porkkanaa
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
2
dl
rucolaa
1/2
ruukku
basilikaa
Lisäksi
150
g
pastaa (kuivapastaa, ei sis. munaa)
50
g
fetajuustoa (rasvaa 10%)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori juurekset ja vedä niistä kuorimaveitsellä leveitä suikaleita uunipellille. Hienonna valkosipuli. Sekoita valkosipuli, öljy, suola ja mustapippuri suikaleiden joukkoon ja paahda kuumassa uunissa 10 minuuttia, kerran välissä kääntäen.
  2. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä sillä aikaa kun juurekset ovat uunissa.
  3. Valuta pasta ja kääntele juureslastut sekä rucolan ja basilikan lehdet kuuman pastan joukkoon. Murustele feta annosten pinnalle.

Vinkki Juureksilla voit hyvin korvata pastaa, tai osan siitä, vuolemalla suikaleita pastan joukkoon. Kevyttä ja niin hyvää.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 930 reseptiä.
Linkitetty 92 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Valkoinen misotahna on kermaista ja tekee makaronilaatikosta ihanan pehmeän. Jos kaipaat enemmän ytyä, lisää joukkoon muutama ruokalusikallinen kapriksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Misolla maustettu tonnikala-makaronilaatikko

Ainekset

400
g
makaronia
1
tlk
tonnikalapaloja öljyssä
(2
rkl
kapriksia)
3
rkl
voita
3
rkl
vehnäjauhoja
5
dl
maitoa
4
dl
voimakasta juustoraastetta (esim. gryère tai cheddar)
1
dl
valkoista misotahnaa
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Päälle
1
dl
voimakasta juustoraastetta
1
dl
pankojauhoja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Keitä makaroni kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.
  2. Valuta tonnikala ja kääntele makaronien joukkoon. Kaada uunivuokaan.
  3. Sulata voi kattilassa ja anna ruskistua hieman. Pyöritä jauhoja rasvassa minuutin ajan. Lisää maito erissä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Sekoita joukkoon 4 dl juustoraastetta ja misotahna. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Kaada juustokastike päälle ja ripottele loppu juustoraaste ja pankojauhot päällimmäiseksi. Kypsennä 25 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Kommentit (4)

Satuhelena

Mitä tämä miso on? Eikö korppujauhoja voi laittaa pankojauhojen sijaan? Itse laittaisin noin suureen makaroonimäärään 2 tölkkiä tonnikalaa...

Vierailija

2 tölkkiä minäkin laittaisin,
enkä tiedä mitä miso on ????

Vierailija

Jos ei halua vääntää kattilassa kastiketta, niin riittää kun vuokaan sekoittaa ruokakermaa ja juustoraastetta mausteiden kera.

Vierailija

Joo, pari purkkia tonnikalaa ja pehmeää koskenlaskijaa joukkoon! Ei tarvii ite veivata sitä juustokastiketta!