Me Naiset on lisännyt 880 reseptiä.
Linkitetty 148 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Panu Pälviä

Carbonara-pasta – niin helppoa ja niin herkullista!

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pasta carbonara

Ainekset

170
g
pekonia
3
kananmunaa
1
dl
(kuohu)kermaa
1
dl
juustoraastetta (parme­saania ja/tai pecorinoa)
350
g
spagettia
suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

  1. Leikkaa pekoni suikaleiksi. Levitä pekoni kylmään pannuun ja paista suikaleet rapeiksi. Siirrä pannu pois levyltä.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää kerma ja puolet juusto­raasteesta. Valuta keitetty pasta siivilässä ja kumoa takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon pekoni. (Voit halutessasi jättää osan pekonin rasvasta pannuun.)
  4. Kun pekonin kanssa sekoitettu pasta ei ole enää tulikuumaa, lisää munaseos ja sekoita. (Liian kuumassa pastassa muna kypsyy kokkeliksi.)
  5. Mausta suolalla ja rouhi pinnalle runsaasti mustapippuria. Ripottele loput juustosta pastan joukkoon. Tarjoa ruoka heti.

Kommentit (1)

Päivi Vuorimies
Seuraa 
Liittynyt7.2.2015

Yksinkertaista ja maukasta. Keep it simply, toimii myös ruanlaitossa.

Thread has been locked.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1805 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Reetta Pasanen

Yhden kattilan potkapasta on superhelppo mutta uskomattoman rehevän makuinen! Lusikoi ricotta joukkoon suurpiirteisiksi sattumiksi vasta pöydässä.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yhden kattilan potkapasta

Ainekset

1
l
vettä
200
g
savupotkaa
5
dl
orecchiettea tai muuta pientä pastaa
1
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
100
g
pensaspapuja
70
g
babypinaattia
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
ricottajuustoa

Työvaiheet

  1. Mittaa vesi vedenkeittimeen ja keitä kiehuvaksi. (Laita liesi kuumenemaan.)
  2. Kuutioi savupotka ja laita se pastan, oreganon ja suolan kanssa kattilaan. Lisää kuuma vesi ja laita kuumalle liedelle. Keitä 10 minuuttia.
  3. Huuhtele pavut ja nypi niistä kannat. Leikkaa pavut muutamaan osaan. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Kun potkapasta on kiehunut 10 minuuttia, lisää pavut ja keitä vielä 2 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita pinaatit joukkoon. Mausta mustapippurilla. Lisää ricotta ruuan päälle juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 880 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Kun katkarapuceviche sekoitetaan täysjyväpastan joukkoon, lopputuloksesta tulee raikas ja täyttävä. Käytä simpukanmuotoista pastaa, joka kerää kastikkeen liemen ihanasti sisäänsä.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapucevichepasta

Ainekset

1
ps (180 g)
katkarapuja
2
tomaattia
2
limen kuori ja mehu
1
punasipuli
1
chili
1
ruukku
korianteria
2
rkl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
1/2
tl
cayennepippuria
Lisäksi
300
g
täysjyväistä Chonchiglioni-pastaa
2
l
vettä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sulata katkaravut.
  2. Halkaise tomaatit ja raasta ne raastimen isolla terällä kulhoon. Pese limet huolellisesti kuumalla vedellä. Raasta limen kuori ja purista mehut, lisää ne tomaatin joukkoon. Hienonna sipulit, chili ja korianteri. Sekoita ne, öljy ja mausteet katkarapujen joukkoon.
  3. Keitä pastat suolalla maustetussa vedessä 8 minuuttia. Siivilöi ja kumoa takaisin kattilaan. Lisää joukkoon katkarapuseos.
  4. Tarjoile pasta lämpimänä ruokana tai kylmänä pastasalaattina.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1805 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Reetta Pasanen

Oikotie onneen! Herkullinen ragù onnistuu ilman tuntien hauduttelua, kun käyttää kaupan valmiiksi kypsennettyä nyhtölihaa. Loraus punaviiniä ja tomaattipyreetä, ja valmista on!

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Huijarin ragù

Ainekset

400
g
penne-, radiatori- tai taccolepastaa
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
6
ruskeaa herkkusientä
2
rkl
oliiviöljyä
1
pkt (400 g)
kypsää pulled beef -naudanlihaa
dl
punaviiniä
dl
vettä
3
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
parmesaanijuustoa

Työvaiheet

  1. Laita iso kattilallinen vettä kiehumaan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Hienonna sienet. Kuumenna öljy pannussa. Kuullota sipulit ja sienet pehmeiksi, noin 10 minuuttia.
  3. Avaa pulled beef -pakkaus, kaada liemi talteen ja kuutioi liha noin 3 x 3 cm:n paloiksi.
  4. Kun kasvikset ovat pehmeitä ja sipuli kuulasta, lisää liha, lihan liemi, punaviini, vesi ja tomaattipyree pannuun. Kiehauta. Laske lämpöä ja anna kastikkeen kiehua 15 minuuttia kasaan välillä lastalla sekoitellen ja lihakuutioita rikkoen. Lisää tilkka vettä, jos kastike kuivuu liikaa.
  5. Mausta pastan keitinvesi suolalla (1 rkl suolaa/2 l vettä) ja lisää pasta.
  6. Mausta ragù suolalla ja pippurilla. Nosta pasta keitinvedestä suoraan kastikkeeseen ja sekoita. Tarjoa raastetun parmesaanin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 880 reseptiä.
Linkitetty 44 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Kanapasta, arjen sankari, on lautasella puolessa tunnissa. Kevennetty versio valmistuu paahtamalla broilerit uunissa ja kypsentämällä kasvikset pastan keitinvedessä.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kevyt kanapasta

Ainekset

1
pkt (600 g)
broilerin ohutleikettä
2
tl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
paprikajauhetta
2
sellerinvartta
1
kesäkurpitsa
1
fenkoli
1
purjo
1
pkt (250 g)
fettuccine-täysjyväpastaa
Kastike
5
dl
rasvatonta maitoa
1
kanaliemikuutio
1
rkl
soijaa
2
tl
currya
1/4
tl
mustapippuria
2 1/2
rkl
vaaleaa kastikesuurustetta (Maizena)
1
ruukkua
korianteria
1/2
sitruunan mehu

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa broilerileikkeet suupaloiksi ja mausta suolalla ja paprikajauheella. Levitä lihat uunipellille ja paista uunissa 10–15 minuuttia.
  2. Siivuta sillä aikaa sellerinvarret, kesäkurpitsa ja fenkoli esim. kuorimaveitsellä ohuiksi pitkiksi suikaleiksi. Halkaise purjo, huuhtele huolellisesti ja leikkaa pitkiksi ohuiksi siivuiksi.
  3. Laita maito ja kanaliemikuutio paistinpannulle tai pieneen kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja sekoita niin, että kuutioi liukenee nesteeseen. Mausta soijalla, currylla ja pippurilla. Vispaa joukkoon suuruste ja annan nesteen kiehua 3–5 minuuttia, kunnes kastike suurustuu. Lisää korianteri ja purista joukkoon sitruunan mehu. Lisää joukkoon uunissa paahdetut broilerit.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, lisää joukkoon purjot ja fenkolit heti keittämisen alusssa ja muut vihannessuikaleet viimeiseksi minuutiksi. Siivilöi pasta-kasvisseos ja lisää kastikkeeseen.

Kommentit (0)