Helppo pasta valmistetaan porkkanasta ja pinaatista. Rapeaksi paahdettu kinkku viimeistelee annoksen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
25 minuuttia
Helppo
Porkkanapastaa ja murusteltua parmankinkkua
Ainesosat
300
g
täysjyvädurum-nauhapastaa
vettä ja ripaus suolaa
80
g
parmankinkkua
2
kpl
isoa porkkanaa
4
kpl
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
1
rkl
voita
1
dl
manteleita
5
dl
pieniä pinaatinlehtiä
1
kpl
luomusitruunan raastettu kuori
2
rkl
sitruunamehua
1
dl
raastettua parmesaania
Vaiheet
- Kuumenna uuni 250 asteeseen.
- Kaada isoon kattilaan runsaasti vettä ja kiehauta pastan keitinvedeksi.
- Lado parmankinkkuviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Nosta uuniin ja paahda noin 5 minuuttia, kunnes kinkut ovat paistuneet rapeiksi.
- Kuori ja suikaloi porkkanat perunankuorimaveitsellä tai julienne-raudalla ohuiksi lastuiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
- Mausta pastan keitinvesi suolalla. Nosta pastat kiehumaan ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan 8–10 minuuttia.
- Paista tällä välin porkkanat. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla. Lisää valkosipulinkynnet ja porkkanalastut. Paista viitisen minuuttia. Lisää joukkoon mantelit ja huuhdotut pinaatinlehdet.
- Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu. Mausta porkkanaseos sitruunankuoriraasteella ja puristetulla mehulla.
- Siivilöi pasta keitinvedestä. Sekoita porkkanaseos pastan joukkoon. Raasta päälle parmesaanijuustoa. Murenna pastan joukkoon vielä paahdettua parmankinkkua.