Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Pastat ja risotot
16:11 | 2.5.2014

Porkkanapastaa ja murusteltua parmankinkkua

Lisää omaan keittokirjaan
Helsingin Sanomat on lisännyt 467 reseptiä
OHJE Suvi Rüster

Helppo pasta valmistetaan porkkanasta ja pinaatista. Rapeaksi paahdettu kinkku viimeistelee annoksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
25 minuuttia
Helppo

Porkkanapastaa ja murusteltua parmankinkkua

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

300
g
täysjyvädurum-nauhapastaa
vettä ja ripaus suolaa
80
g
parmankinkkua
2
kpl
isoa porkkanaa
4
kpl
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
1
rkl
voita
1
dl
manteleita
5
dl
pieniä pinaatinlehtiä
1
kpl
luomusitruunan raastettu kuori
2
rkl
sitruunamehua
1
dl
raastettua parmesaania

Vaiheet

  1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
  2. Kaada isoon kattilaan runsaasti vettä ja kiehauta pastan keitinvedeksi.
  3. Lado parmankinkkuviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Nosta uuniin ja paahda noin 5 minuuttia, kunnes kinkut ovat paistuneet rapeiksi.
  4. Kuori ja suikaloi porkkanat perunankuorimaveitsellä tai julienne-raudalla ohuiksi lastuiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
  5. Mausta pastan keitinvesi suolalla. Nosta pastat kiehumaan ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan 8–10 minuuttia.
  6. Paista tällä välin porkkanat. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla. Lisää valkosipulinkynnet ja porkkanalastut. Paista viitisen minuuttia. Lisää joukkoon mantelit ja huuhdotut pinaatinlehdet.
  7. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu. Mausta porkkanaseos sitruunankuoriraasteella ja puristetulla mehulla.
  8. Siivilöi pasta keitinvedestä. Sekoita porkkanaseos pastan joukkoon. Raasta päälle parmesaanijuustoa. Murenna pastan joukkoon vielä paahdettua parmankinkkua.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Porkkana
Pasta
liha
parmankinkku
Valio: valkosipulivoi
Felix: kurkkusalaatti
30 minuuttia
Pastatehdas

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Lohijäädyke

Kvinoa-miso-ruusukaalikulho

Inkivääri-porkkanalaatikko

Biang-biang-nuudelit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini