Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Pastat ja risotot
12:23 | 20.3.2015

Riikka Sukulan Sisilian pasta

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
Riikka Väliahde Kuva Panu Pälviä

Italiaan asettunut Riikka Sukula nauttii paikallisesta runsaan makuisesta pastasta. "Joskus, kun Jyrki on poissa, keitän penneä, jota lapset syövät voin ja ketsupin kanssa”, Riikka paljastaa Me Naisissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Keskivaikea

Riikka Sukulan Sisilian pasta

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
valkosipulinkynttä
1
sipuli
5
luumutomaattia
½
ruukkua tuoretta meiramia
2½
cm:n
pala tuoretta inkivääriä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
paprikajauhetta
½
g
(1 pussi) sahramia
300
g
fusilli- tai pennepastaa
mustapippuria myllystä
1
tl
suolaa
100
g
ricotta salata tai pecorino romano -juustoa
½
sitruunan mehu

Vaiheet

  1. Kuori valkosipulinkynnet. Laita pastavesi kiehumaan ja tipauta veteen kuoritut valkosipulit.
  2. Hienonna sipuli. Leikkaa tomaatit neljään osaan, poista siemenet ja kuutioi pieneksi. Hienonna meirami. Kuori ja rasta inkivääri. Kun vesi kiehuu, kalasta valkosipulit pois ja suolaa vesi. Hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna oliiviöljy pannulla. Paahda paprikajauhetta ja sahramia noin minuutin ajan. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Älä ruskista. Lisää seuraavaksi tomaattikuutiot ja kypsennä noin viisi minuuttia.
  4. Laita pasta kiehumaan. Kun makaronit ovat kypsyneet al denteksi, ota puoli desiä vettä säästöön ja loput pois.
  5. Sekoittele hienonnettu meirami ja inkivääri tomaattikastikkeeseen. Kaada pasta kastikkeen joukkoon. Jos pasta tuntuu kuivalta, lisää keitinvesi. Mausta pippurilla ja suolalla. Raasta päälle runsaasti juustoa ja viimeistele sitruunamehulla.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Pasta
sahrami
Mia: Tinto
Pastatehdas

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Joulukinkku ruiskuoressa

Kirsikka-suklaakakku

Vegaaninen suklaa-piparminttumousse

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini