Porvoolaisen zum Beispiel -ravintolan innoittamana kehitimme oman versiomme heidän Mrs Green -pastastaan. Maistuis varmaan sullekin!
Rouva Vihreä -pasta
Ainekset
Työvaiheet
Aloita kypsentämällä parsa ja sokeriherneet. Katkaise ensin tankoparsojen puumainen juuriosa pois. Parsat katkeavat sopivasta kohdasta, kun pidät parsaa kiinni molemmista päistä ja taivutat. Voit tämän jälkeen kuoria jäljelle jääneet parsojen osat juureskuorijalla, mutta tämä ei ole välttämätöntä, jos käytät kevään satoa. Huuhtele parsat ja sokeriherneet ja kysennä ne rapsakoiksi (´al dente´) kiehuvassa vedessä. Parsojen kysennysaika on n. 5 min ja sokeriherneiden n. 3 min. Voit lisätä sokeriherneet parsojen joukkoon, kun parsat ovat ensiksi kypsyneet n. 2 min ajan. Valuta keitinvesi pois ja siirrä parsat ja sokeriherneet astiaan, jossa ne peittyvät kylmällä vedellä. Voit lisätä veteen pari jääpalaa varmistaaksesi, että vesi todella on kylmää.
Valmista sitten mauste-öljykastike. Leikkaa/revi lehtipersilja korkeaan astiaan, ja lisää mukaan paloiteltu vihreä chili ja valkosipuli sekä suola ja mustapippuri. Mittaa vielä oliiviöljy astiaan. Valmista aineksista tasainen kastike sauvasekoittimella.
Keitä kuviopastaa varten runsaasti vettä kattilassa ja lisää keitinveteen suolaa. Kun vesi kiehuu, lisää pasta ja keitä se al denteksi käyttämäsi pastan ohjeen mukaan. Pastassa tulee olla purutuntumaa, joten älä kypsennä pastaa liikaa.
Sillä aikaa, kun pasta keittyy, kuori avokado(t) ja pilko ne sopiviksi suupaloiksi. Ota myös esiin korkeareunainen paistokasari ja raasta parmesaania tarvittava määrä.
Kun pasta on kypsää, ota pastan keitinvettä talteen n. 1 1/2 - 2 dl ja valuta loppuvesi pois. Jätä kuviopasta kattilaan odottamaan.
Lisää n. 1 1/2 dl pastan keitinvettä paistokasariin ja laita liesi miedolle lämmölle. Sekoita parmesaani joukkoon ja anna seoksen lämmetä pari minuuttia. Sekoita vesi-parmesaaniin al denteksi keitetty pasta. Lisää mauste-öljykastike ja sekoita hyvin. Pilko parsa sopiviksi suupaloiksi ja lisää ne pastan joukkoon. Lisää sokeriherneet kokonaisina ja vielä lopuksi avokadolohkot.
Pasta on valmis nautittavaksi esimerkiksi puolikuivan valko- tai roseviinin kanssa. Koristele annokset parmesaaniraasteella, tuoreella lehtipersiljalla ja/tai lorauksella oliiviöljyä.