Kahden kotikokin huusholli on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.

Porvoolaisen zum Beispiel -ravintolan innoittamana kehitimme oman versiomme heidän Mrs Green -pastastaan. Maistuis varmaan sullekin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Rouva Vihreä -pasta

Ainekset

150
g
vihreää tankoparsaa
100
g
sokeriherneitä
1 - 1 1/2
nippua
tuoretta lehtipersiljaa
1/2 - 1
vihreä chili
1
valkosipuli
ripaus
merisuolaa myllystä
ripaus
mustapippuria myllystä
3
rkl
oliiviöljyä
1 - 2
avokadoa
400
g
kuviopastaa
1 1/2
dl
pastan keitinvettä
200
g
parmesaania raastettuna

Työvaiheet

Aloita kypsentämällä parsa ja sokeriherneet. Katkaise ensin tankoparsojen puumainen juuriosa pois. Parsat katkeavat sopivasta kohdasta, kun pidät parsaa kiinni molemmista päistä ja taivutat. Voit tämän jälkeen kuoria jäljelle jääneet parsojen osat juureskuorijalla, mutta tämä ei ole välttämätöntä, jos käytät kevään satoa. Huuhtele parsat ja sokeriherneet ja kysennä ne rapsakoiksi (´al dente´) kiehuvassa vedessä. Parsojen kysennysaika on n. 5 min ja sokeriherneiden n. 3 min. Voit lisätä sokeriherneet parsojen joukkoon, kun parsat ovat ensiksi kypsyneet n. 2 min ajan. Valuta keitinvesi pois ja siirrä parsat ja sokeriherneet astiaan, jossa ne peittyvät kylmällä vedellä. Voit lisätä veteen pari jääpalaa varmistaaksesi, että vesi todella on kylmää.

Valmista sitten mauste-öljykastike. Leikkaa/revi lehtipersilja korkeaan astiaan, ja lisää mukaan paloiteltu vihreä chili ja valkosipuli sekä suola ja mustapippuri. Mittaa vielä oliiviöljy astiaan. Valmista aineksista tasainen kastike sauvasekoittimella.

Keitä kuviopastaa varten runsaasti vettä kattilassa ja lisää keitinveteen suolaa. Kun vesi kiehuu, lisää pasta ja keitä se al denteksi käyttämäsi pastan ohjeen mukaan. Pastassa tulee olla purutuntumaa, joten älä kypsennä pastaa liikaa.

Sillä aikaa, kun pasta keittyy, kuori avokado(t) ja pilko ne sopiviksi suupaloiksi. Ota myös esiin korkeareunainen paistokasari ja raasta parmesaania tarvittava määrä.

Kun pasta on kypsää, ota pastan keitinvettä talteen n. 1 1/2 - 2 dl ja valuta loppuvesi pois. Jätä kuviopasta kattilaan odottamaan.

Lisää n. 1 1/2 dl pastan keitinvettä paistokasariin ja laita liesi miedolle lämmölle. Sekoita parmesaani joukkoon ja anna seoksen lämmetä pari minuuttia. Sekoita vesi-parmesaaniin al denteksi keitetty pasta. Lisää mauste-öljykastike ja sekoita hyvin. Pilko parsa sopiviksi suupaloiksi ja lisää ne pastan joukkoon. Lisää sokeriherneet kokonaisina ja vielä lopuksi avokadolohkot.

Pasta on valmis nautittavaksi esimerkiksi puolikuivan valko- tai roseviinin kanssa. Koristele annokset parmesaaniraasteella, tuoreella lehtipersiljalla ja/tai lorauksella oliiviöljyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1166 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Pehmeä hummus tekee vegaanillekin sopivasta pasta-annoksesta herkullisen kermaisen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-hummuspasta

Ainekset

300
g
simpukkapastaa
Hummus
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
rkl
kylmää vettä
Paahdetut kikherneet
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
(mietoa) chilimaustetta
½
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
mansikoita
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hummus. Huuhdo kikherneet ja kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää tahini ja mausteet. Rouhi tasaiseksi.
  2. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy ja tilkka vettä. Sekoita yhä. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku.
  3. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Huuhdo ja valuta kikherneet paahdettaviksi. Lämmitä pannulla öljy ja mausteet. Paista kikherneet mausteöljyssä rapeiksi.
  5. Puolita mansikat. Valuta pasta ja kääntele joukkoon hummus. Lisää mansikat, korianteria ja paahdetut kikherneet. Tarjoa heti.

Vinkki! Hummusta voi nauttia myös levitteenä leivällä ja dippailla siihen kasviksia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1166 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Kesäpastaan tulevaa saunapalvikinkkua ei tarvitse erikseen ruskistaa. Reseptille on käyttöä vielä syksylläkin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Palvikinkkupasta

Ainekset

1
l
vettä
300
g
täysjyväpennepastaa
2
rkl
arrabbiata-pestoa
2
tl
suolaa
200
g
palvikinkkua
3
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
prk (50/35 g)
kapriksia
½
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
lehtipersiljaa silputtuna
juustoraastetta (esim. pecorinoa)

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää joukkoon pasta, pesto ja suola. Keitä pastaa 10 minuuttia ilman kantta.
  2. Kuutioi palvikinkku. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese ja halkaise tomaatit.
  3. Lisää pastan joukkoon kinkku, valkosipuli, tomaatit ja kaprikset liemineen.
  4. Mausta mustapippurilla ja viimeistele ruoka silputulla lehtipersiljalla. Tarjoa juustoraasteen kanssa.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1166 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Helppo tomaattipasta on hyvää kuumana tai kylmänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-mozzarellapasta

Ainekset

400
g
pennepastaa
2–3
kevätsipulia varsineen
½
dl
oliiviöljyä
½
dl
punaviinietikkaa
½
dl
tomaattipyreetä
2
dl
pastan keitinlientä
½
tl
mustapippuria myllystä
tl
suolaa
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
ps
pieniä mozzarellapalloja

Työvaiheet

  1. Keitä pasta suolatussa vedessä paketin ohjeen mukaan.
  2. Pilko sipulit ja varret.
  3. Valmista kastike pannulla. Kuullota sipuleita öljyssä. Lisää etikka, tomaattipyree ja reilu kauhallinen pastan keitinlientä. Rouhi joukkoon pippuria ja suolaa. Hauduta 10 minuuttia.
  4. Halkaise kirsikkatomaatit. Lisää tomaatit pannulle muutamaksi minuutiksi.
  5. Sekoita kastike pastan joukkoon. Lisää lopuksi mozzarellat.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1166 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Pastavyyhti on kuin linnunpesä. Maun tuovat parmesaanikastike, somat viiriäisenmunat ja vegemäti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mätitagliatelle

Ainekset

4–8
tagliatelle-pastakerää, esim. Rummo
4–8
viiriäisenmunaa
Kastike
dl
parmesaania raasteena
1
tl
rouhittua mustapippuria
2
rkl
voita
dl
pastan keitinlientä
1
dl
kuohukermaa
Lisäksi
rucolaa
100
g
(vegaanista) mätiä

Työvaiheet

  1. Laita pastakerät kiehumaan runsaaseen suolalla maustettuun veteen. Pastakerät pysyvät koossa, jos pastaa ei sekoita ja vesi kiehuu kevyesti. Ei kuitenkaan haittaa, vaikka kerät hajoaisivat.
  2. Keitä viiriäisenmunia 3 minuuttia. Tämä onnistuu pastan keitinvedessä.
  3. Raasta parmesaani.
  4. Kuumenna pannulla pippuria muutama minuutti miedolla lämmöllä. Lisää voi.
  5. Sekoita joukkoon pastan keitinvettä, juustoraaste ja kerma. Sekoita tasaiseksi.
  6. Laita lautasille rucolaa. Valuta pasta. Asettele kerät lautasille rucolan päälle.
  7. Valuta päälle kastiketta. Koristele annokset mädillä ja viiriäisenmunilla.

Vinkki! Kokeile mädin tilalla kylmäsavulohta. Viiriäisenmunat voit vaihtaa kananmuniin.