Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2277 reseptiä.
Linkitetty 120 keittokirjaan.
OHJE Satu Nurminen KUVA Tuomas Kolehmainen

Runsaasti sieniä, joista osa soseutetaan kastikkeeseen ja osa paistetaan napakoiksi. Vienosti mausteita, loraus valkoviiniä ja kunnolla kermaa. Näistä aineksista syntyy tattipasta turkulaisravintola Tårgetin tapaan.

Kastikkeeseen käytetään herkkutattien lisäksi muitakin metsäsieniä. Voit kuitenkin valmistaa pastan myös pelkistä herkkutateista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Tårgetin kermainen tattipasta

Ainekset

1
iso
sipuli
200
g
tatteja
100
g
suppilovahveroita
100
g
kantarelleja
1
rkl
oliiviöljyä
3 dl + 2
dl
kuohukermaa
3
dl
maitoa
1
dl
valkoviiniä
1 tl + 1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
3
timjamin oksaa
Lisäksi
200
g
tatteja
2
tl
oliiviöljyä
500
g
pastaa
rucolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele muut kuin annoksen päälle tulevat sienet. Haihduta sienistä neste kuumassa kuivassa pannussa. Lisää öljy ja sipuli. Paista muutama minuutti, kunnes sienet saavat hieman väriä.
  2. Lisää 3 dl kermaa, maito, valkoviini, 1 tl suolaa ja pippuri. Hienonna joukkoon timjami. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 20 minuuttia, kunnes kastike on melko sakeaa. 
  3. Soseuta sienikastike tasaiseksi tehosekoittimessa. Kaada se takaisin pannuun, lisää 2 dl kermaa ja kiehauta. Mausta suolalla ja pidä lämpimänä kannen alla. 
  4. Paloittele kokonaisina käytettävät tatit ja ruskista ne öljyssä. Yhdistä kastikkeeseen ja tarkista maku.
  5. Keitä pasta kypsäksi. Valuta se ja kääntele kastikkeeseen. Tarkista maku. Koristele ruoka rucolalla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jaana tuulee on lisännyt 36 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Avocadopastan vaatimattoman oloinen seos takaa herkille ruoka-aisteille totutun arkiruoan.
Avocadopastan vaatimattoman oloinen seos takaa herkille ruoka-aisteille totutun arkiruoan.

Sitä aina sanotaan että kauas tuoksuu liharuoat että hmm.. mutta kyllä vivahteet kasvisruuissa suissa aina voimakkaat tuoksut voittaa, kun sen suuhunsa laittaa. Nyt suut suppuun vaan, aletaan aistia ruokia. Liharuuat menettävät vivahteita jo voimakkaan tuoksunsa takia, sillä suuhun asti syötynä...

avocadoa, fettuccine tuorepastaa, pinjansiemeniä, valkosipulinkynttä, parmesaanijuustoa, oliiviöljyä, pastan keitinlientä, limemehua, suolaa, mustapippuria, basilikanlehtiä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Avocadopastaa

Ainekset

1
ps
fettuccine tuorepastaa
1
iso syöntikypsä avocado
1 1/2
dl
parmesaanijuustoa (parmaggiore)
1
dl
pinjansiemeniä
1/2
rkl
oliiviöljyä
1/2
dl
pastan keitinlientä
2-4
valkosipulinkynttä
1/2
tl
suolaa ja mustapippuria
1
ruukku
basilikanlehtiä
1
rkl
limemehua

Työvaiheet

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Raasta parmesaanijuusto. Halkaise avocado kahtia ja koverra ruokalusikalla sen hedelmä pois kuoren reunaa myöten. Soseuta avocado haarukalla (tähän ei tarvitse monitoimikoneiden rumia ääniä). Hienonna valkosipulinkynnet ja paahda pinjansiemeniä pannulla oliiviöljyssä niin että niistä lähtee sopivasti aromeja, ne saavat rusehtua vähän vain. Sekoita avocadoon pinjansiemenet, valkosipuli, basilikanlehdet, oliiviöljy 1/2rkl-1rkl, parmesaanijuustosta osa ja limemehu sekä kuivat mausteet. Seoksessa saa olla sattumia jotka näyttävät kevyiltä ja maistuvat siltä myös syödessään. Kun olet valuttanut pastan, ota keitinlientä talteen. Sekoita keitinlientä avocadoseokseen ja yhdistä se pastaan. Lisää suolaa ja mustappuria halutessasi lisää. Ripottele vielä päälle raastettua parmesaanijuustoa ja basilikanlehtiä.

Kommentit (0)

Jaana tuulee on lisännyt 36 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Juustoinen capellinivuoka tuoksuu hyvältä katkarapuineen.
Juustoinen capellinivuoka tuoksuu hyvältä katkarapuineen.

Kuin kaksi marjaa tuuttaavat täytetyt tomaatit kertovat aidon juustojen kiehtovan maun katkaravun lomassa.

isoja katkarapuja/keskikokoisia, persiljaa, tomaatteja, raejuustoa, fetajuustoa, vapaan kanan munia, kermaa ja maitoa, bulgarian jogurttia, emmental-juustoa, kuivattua oreganoa, kuivattua basilikaa, ohutta nauhamakaronia, kermajuustoa, mietoa chilikastiketta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Capellinipastavuokaa katkaravuilla

Ainekset

450
g
isoja/keskikokoisia katkarapuja
1
ruukku
tuoretta persiljaa
2
vapaan kananmunaa
2,5
dl
maitoa ja kuohukermaa/ruokakermaa
2,5
dl
maustamatonta bulgarian jogurttia
120
g
raastettua emmental juustoa
75
g
murennettua fetajuustoa
2
rkl
basilikamaustetta
1
tl
kuivattua oreganoa
270
g
ohutta tuoretta nauhamakaronia
450
g
mietoa paksua chilikastiketta
120
g
raastettua kermajuustoa
Lisäksi
tomaatteja
raejuustoa

Työvaiheet

Kuori katkaravut ja ota niiden suoli pois vetämällä se pituussuunnassa pyrstöä kohti ulos, niin kuitenkin ettei suoli tai kova kuoriosuus jää siihen. Huuhtele myös katkaravut vedellä. Silppua persilja ja laita uuni 180 asteeseen. Sekoita persiljan joukkoon kulhossa kerma, maito, fetajuusto, kananmunat, emmentaljuusto(säästä vähän vuoan pinnalle raastetta) ja jogurtti, sekä mausteet basilika ja oregano. Keitä pasta pakkauksen mukaisesti. Voitele uunivuoka voilla tai margariinilla. Levitä vuoan pohjalle puolet pastasta jonka peität chilikastikkeella, levitä siihen sitten puolet katkaravuista peittäen jäljellä olevalla pastalla. Levitä kananmuna-juustosekoitus pastan päälle laittaen vielä loput katkaravut pinnalle. Ripottele loput juustoraasteet pinnalle ja laita uuniin 30 minuutiksi.
Tee salaattia varten tomaatteihin kuoppa ja poista niiden kantaosuus ottamalla pois myös tomaatinsiemenet ja kota. Tee tomaattien reunoille kruunumaisia koristeluja ja täytä tomaatit kaupasta ostetulla raejuustolla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2277 reseptiä.
Linkitetty 59 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tässä on viikonlopun huipennus! Kesytä feta ja tomaatit uunissa, paista jättikatkat valkosipuliöljyssä ja sekoita pastaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-jättikatkarapupasta

Ainekset

1
dl
oliiviöljyä
400
g
fetajuustoa
400
g
terttukirsikkatomaatteja
2
rkl
sitruunankuorta raastettuna
350
g
pastaa
12
jättikatkaravun pyrstöä
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
1
ruukku
oreganoa tai lehtipersiljaa
(parmesaania raastettuna)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mittaa 3–4 rkl öljyä uunivuokaan. Asettele fetat ja tomaatit vierekkäin vuokaan. Kaada loppu öljy päälle. Rouhi pippuria ja raasta sitruunankuorta pinnalle. Paista uunissa noin 20 minuuttia.

  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

  3. Taputtele katkaravut talouspaperilla kuiviksi. Halkaise ne halutessasi. Kuori
    ja viipaloi valkosipuli. Kuullota valkosipulia öljyssä pannussa miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää ravut ja paista muutama minuutti. Mausta suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja hienonnetulla yrtillä.

  4. Valuta kypsä pasta. Poista oksat paahtuneista tomaateista ja murenna feta. Kaada tomaatit ja fetat liemineen pastan joukkoon. Lisää katkaravut ja valkosipulit nesteineen. Raasta halutessasi parmesaania pinnalle ja tarjoa heti.

Kommentit (1)

kreikkalainen

Jos tästä ottaa hipsterielementit kuten terttukirsikkatomaatit ja fetan uunissapaahtamisen pois niin tällä ruokalajilla on nimikin "garides saganaki" spaghetin kanssa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2277 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Gnocchit maistuvat ihanilta ratatouillen kanssa. Parasta on yhdistää nämä kaksi, jolloin perunapallerot saavat imaista makunsa kasvishöystön liemestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Ratatouillegnocchit

Ainekset

1
iso sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
kesäkurpitsaa
2
paprikaa
1
munakoiso
2
rkl
oliiviöljyä
1
rosmariininoksa
3
timjaminoksaa
1
tlk (400 g)
säilöttyjä kirsikkatomaatteja
dl
vettä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
500
g
gnoccheja
Lisäksi
20
g
parmesaania (n. 2 rkl raastettuna)
150
g
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Leikkaa kesäkurpitsat, paprikat ja munakoiso suupaloiksi. Paista sipuleita, kasviksia ja yrttejä öljyssä paistokasarissa pari minuuttia. Lisää tomaatit. Huuhtele tölkki vedellä ja kaada joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä kannen alla noin 5 minuuttia.

  2. Lisää gnocchit kasariin ja anna kypsyä hiljaa poreillen noin 5 minuuttia.

  3. Raasta parmesaani ja sekoita se ranskankermaan. Lusikoi ranskakerma ruuan pinnalle tai tarjoa erikseen.

Kommentit (0)