Runsaasti sieniä, joista osa soseutetaan kastikkeeseen ja osa paistetaan napakoiksi. Vienosti mausteita, loraus valkoviiniä ja kunnolla kermaa. Näistä aineksista syntyy tattipasta turkulaisravintola Tårgetin tapaan.
Syksyiset säät ja sateet tarkoittavat ruokaihmisten mielessä yhtä asiaa: nyt saadaan sieniä! Tattien, suppilovahveroiden ja muiden herkullisten sienten aika on alkanut.
Ravintolatasoinen sienipasta syntyy laadukkaista aineksista, mutta yllättävän pienellä vaivalla. Tämän sienikastikkeen intensiivinen maku saadaan aikaan, kun osa sienistä soseutetaan kastikkeen joukossa. Loput viipaleina lisättävät sienet tuovat annokseen rakennetta ja näyttävyyttä.
Kastikkeeseen käytetään herkkutattien lisäksi muitakin metsäsieniä. Voit kuitenkin valmistaa pastan myös pelkistä herkkutateista.
Kastikkeessa on kermaa sekä maitoa ja makujen tasapainosta vastaa loraus valkoviiniä, jonka voi tarvittaessa korvata pienellä määrällä valkoviinietikkaa. Mausteiksi riittää suola, pippuri sekä tuore timjami.
Tårgetin kermainen tattipasta
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele muut kuin annoksen päälle tulevat sienet. Haihduta sienistä neste kuumassa kuivassa pannussa. Lisää öljy ja sipuli. Paista muutama minuutti, kunnes sienet saavat hieman väriä.
- Lisää 3 dl kermaa, maito, valkoviini, 1 tl suolaa ja pippuri. Hienonna joukkoon timjami. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 20 minuuttia, kunnes kastike on melko sakeaa.
- Soseuta sienikastike tasaiseksi tehosekoittimessa. Kaada se takaisin pannuun, lisää 2 dl kermaa ja kiehauta. Mausta suolalla ja pidä lämpimänä kannen alla.
- Paloittele kokonaisina käytettävät tatit ja ruskista ne öljyssä. Yhdistä kastikkeeseen ja tarkista maku.
- Keitä pasta kypsäksi. Valuta se ja kääntele kastikkeeseen. Tarkista maku. Koristele ruoka rucolalla.
Lähinnä kermakastike.
Samaa ajattelin.
Sienten määrä on melkoinen eli on enemmän kuin vaan kermakastike. Hyvä Turku!