Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3143 reseptiä.
Linkitetty 368 keittokirjaan.
OHJE Satu Nurminen KUVA Tuomas Kolehmainen

Runsaasti sieniä, joista osa soseutetaan kastikkeeseen ja osa paistetaan napakoiksi. Vienosti mausteita, loraus valkoviiniä ja kunnolla kermaa. Näistä aineksista syntyy tattipasta turkulaisravintola Tårgetin tapaan.

Syksyiset säät ja sateet tarkoittavat ruokaihmisten mielessä yhtä asiaa: nyt saadaan sieniä! Tattien, suppilovahveroiden ja muiden herkullisten sienten aika on alkanut.

Ravintolatasoinen sienipasta syntyy laadukkaista aineksista, mutta yllättävän pienellä vaivalla. Tämän sienikastikkeen intensiivinen maku saadaan aikaan, kun osa sienistä soseutetaan kastikkeen joukossa. Loput viipaleina lisättävät sienet tuovat annokseen rakennetta ja näyttävyyttä.

Kastikkeeseen käytetään herkkutattien lisäksi muitakin metsäsieniä. Voit kuitenkin valmistaa pastan myös pelkistä herkkutateista.

Kastikkeessa on kermaa sekä maitoa ja makujen tasapainosta vastaa loraus valkoviiniä, jonka voi tarvittaessa korvata pienellä määrällä valkoviinietikkaa. Mausteiksi riittää suola, pippuri sekä tuore timjami.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Tårgetin kermainen tattipasta

Ainekset

1
iso
sipuli
200
g
tatteja
100
g
suppilovahveroita
100
g
kantarelleja
1
rkl
oliiviöljyä
3 dl + 2
dl
kuohukermaa
3
dl
maitoa
1
dl
valkoviiniä
1 tl + 1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
3
timjamin oksaa
Lisäksi
200
g
tatteja
2
tl
oliiviöljyä
500
g
pastaa
rucolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele muut kuin annoksen päälle tulevat sienet. Haihduta sienistä neste kuumassa kuivassa pannussa. Lisää öljy ja sipuli. Paista muutama minuutti, kunnes sienet saavat hieman väriä.
  2. Lisää 3 dl kermaa, maito, valkoviini, 1 tl suolaa ja pippuri. Hienonna joukkoon timjami. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 20 minuuttia, kunnes kastike on melko sakeaa. 
  3. Soseuta sienikastike tasaiseksi tehosekoittimessa. Kaada se takaisin pannuun, lisää 2 dl kermaa ja kiehauta. Mausta suolalla ja pidä lämpimänä kannen alla. 
  4. Paloittele kokonaisina käytettävät tatit ja ruskista ne öljyssä. Yhdistä kastikkeeseen ja tarkista maku.
  5. Keitä pasta kypsäksi. Valuta se ja kääntele kastikkeeseen. Tarkista maku. Koristele ruoka rucolalla.

Kommentit (3)

Plataani

Samaa ajattelin.

Tatti otsassa

Sienten määrä on melkoinen eli on enemmän kuin vaan kermakastike. Hyvä Turku!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3143 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Kun päässä ei liiku ainuttakaan ruokaideaa, hummuspasta pelastaa. Valmishummuksella höystetty linguine saa ruokaisuutta ja rakennetta pannussa paistetuista kikherneistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Hummuspasta

Ainekset

400
g
pastaa, esim. linguine tai fettuccine
1
tlk (380 g)
kypsiä kikherneitä (säilyke)
3
rkl
oliiviöljyä
2
valkosipulinkynttä
1
tl
sumakkia
½
tl
chilijauhetta
¼
tl
suolaa
1
rs (225 g)
hummusta
½
ruukku lehtipersijaa
1
sitruuna

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valmista sillä aikaa lisukkeet.

  2. Valuta kikherneet ja rullaa ne kuiviksi keittiöpyyhkeen välissä. Poista herneistä irronneet kuoret.

  3. Kuumenna 1 rkl öljyä pannussa ja lisää kikherneet. Peitä kannella ja paista keskilämmöllä välillä pannua heilutellen muutama minuutti.

  4. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lisää ne pannulle yhdessä sumakin, chili-jauheen ja suolan kanssa. Peitä kannella ja paista 5 minuuttia.

  5. Kauhaise kattilasta desi pastan keitinvettä ja sekoita se hummuksen kanssa kulhossa. Hienonna lehtipersija ja raasta sitruunasta keltainen kuori.

  6. Valuta pasta, lisää loppu öljy ja hummus hyvin sekoittaen. Kääntele joukkoon paistetut kikherneet. Viimeistele pasta lehtipersiljalla ja sitruunankuorella. Purista halutessasi sitruunasta mehua pastan joukkoon.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Lihaa haudutetaan uunin lempeässä lämmössä niin kauan, että se on hajoaa haarukkaan. Makunsa italohenkisen pastan kastike saa punaviinistä ja salviasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
3 t 3+ min + marinointi yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Nyhtönautapasta ja salvia-valkosipuliöljy

Ainekset

Noin 1,2
kg
naudan etuselkää (tai muuta luutonta pitkään hautuvaa osaa)
tl +½ tl
suolaa
1
tl + ½ tl
rouhittua mustapippuria
1
plo (0,75 l)
punaviiniä
2
rkl
oliiviöljyä tai voita
1
tlk
tomaattimurskaa
LISÄKSI
600
g
pastaa (esimerkiksi penneä tai rigatonia)
SALVIA-VALKOSIPULIÖLJY
4
valkosipulinkynttä
1
ruukullinen salvian lehtiä
2
rkl
oliiviöljyä
PÄÄLLE
Raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Leikkaa liha noin 5 cm x 5 cm:n paloiksi. Kierittele 1½ tl suolaa ja 1 tl mustapippuria lihapaloihin ja laita tiiviiseen pussiin. Kaada viini päälle ja marinoi seuraavaan päivään.

  2. Kuumenna uuni 160 asteeseen. Valuta liha, säästä marinadi. Kuivaa liha ja kuumenna öljy padassa. Ruskista lihapalat kahdessa erässä kauttaaltaan, lisää öljyä välissä tarvittaessa.

  3. Laita kaikki lihat pataan, kaada päälle marinadi ja kiehauta. Kaada joukkoon tomaattimurska ja mausta puolella teelusikallisella suolaa ja pippuria. Laita kansi päälle ja hauduta uunissa noin 2 ½ tuntia, kunnes liha on kunnolla ylikypsää.

  4. Siirrä liha lautaselle ja revi pienemmäksi kahden haarukan avulla. Keitä lientä 20 minuuttia kovalla lämmöllä kokoon, kunnes sitä on jäljellä noin puolet.

  5. Keitä pasta kypsäksi kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja kääntele lihan joukkoon. Lämmitä vielä pari minuuttia.

  6. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Irrota salvian lehdet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista valkosipulia noin minuutin ajan, kunnes se saa vähän väriä. Lisää salvian lehdet loppuvaiheessa.

  7. Jaa pasta lautasille ja jaa salvia-valkosipuliöljy annosten päälle. Raasta pinnalle parmesaania.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Metsäsienet ovat suomalaista luksusta parhaimmillaan, joten ihana pasta syntyy myös pakastetuista kantarelleista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Misovoi-siitakesienipasta

Ainekset

2
pkt (à noin 250 g)
sienitäytteisiä ravioleja
250
g
siitakesieniä (tai osa enokisieniä, osterivinokkaita ja shimeisieniä)
½
dl
öljyä
2
tl
valkoviinietikkaa (tai sherryviinietikkaa)
KASTIKE
rkl
tummaa/punaista misotahnaa
75
g
pehmeää voita
LISÄKSI
6
valkosipulinkynttä
2
dl
kuohukermaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PÄÄLLE
Kevätsipulia

Työvaiheet

  1. Puhdista ja viipaloi sienet. Kuumenna puolet öljystä pannulla ja paista sieniä erissä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita. Lisää etikka ja anna sihahtaa. Siirrä kulhoon.

  2. Sekoita misotahna ja voi keskenään tahnaksi.

  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja paista niitä noin minuutin ajan jäljellä olevassa öljyssä. Lisää sienet ja misovoi. Lisää myös kerma ja kiehauta sekoitellen. Keitä noin 5 minuutin ajan melko kovalla lämmöllä, kunnes kastike sakenee hieman.

  4. Keitä tällä aikaa raviolit kypsäksi kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.

  5. Kääntele pasta kastikkeeseen ja mausta pippurilla. Hienonna pinnalle kevätsipulia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Vegaanisen mätipastan kastike syntyy kulhossa sekoittamalla sillä aikaa, kun pasta kiehuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaanin mätipasta

Ainekset

400
g
(kananmunatonta) pastaa
1
prk (noin 200 g)
maustamatonta kaurafraichea
½
dl
hienonnettua ruohosipulia
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
pieni sitruuna
LISÄKSI
1
rs (noin 170 g)
caviartia eli merilevämätiä
1
pieni punasipuli
LIEMI
2
rkl
vettä
2
rkl
sokeria
1
rkl
etikkaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin pikkelisipulit. Kuori ja leikkaa punasipuli hyvin ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta liemen ainekset kattilassa ja siirrä sivuun. Nosta punasipulit joukkoon ja anna tekeytyä, kunnes pasta on valmis.

  2. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun runsaaseen veteen.

  3. Sekoita kulhossa keskenään kaurafraiche, ruohosipuli ja mausteet. Pese sitruuna ja raasta sen kuori ja purista sen mehu joukkoon.

  4. Valuta pasta ja kääntele kuuma pasta kastikkeeseen heti. Jaa lautasille, nosta päälle pikkelisipuleita ja caviartia.

Kommentit (0)