MasterChef VIP on lisännyt 41 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.

Mallikeisarinna Laila Snellman tarjoaa tattirisoton kanssa rapeaksi paistettuja kampasimpukoita. Kokonaisuuden viimeistelee ihana yrttinen voikastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Vaikeustaso
Kohtalainen

Tattirisotto

Ainekset

2
dl
risottoriisiä
1
kourallinen
kuivattuja tatteja, liotettuna lämpimässä vedessä
1
sipuli
oliiviöljyä paistamiseen
2
dl
vermuttia tai valkoviiniä
6
dl
kanalientä
50
g
parmesaania
huoneenlämpöstä voita
lehtipersiljaa
mustapippuria
suolaa
Kampasimpukat
8-10
kampasimpukkaa
oliiviöljyä paistamiseen
Voikastike
5
rkl
suolatonta, huoneenlämpöistä voita
tuoretta timjamia
tuoretta rakuunaa
tuoretta salviaa
cayennepippuria
suolaa

Työvaiheet

  1. Aloita risotosta. Hienonna sipuli. Kuumenna kanaliemi kasarissa ja pidä lämpimänä. Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja lisää sipulit, kuullota pehmeiksi.
  2. Lisää pannuun risottoriisi ja tatit, jotka on puristettu liotusvedestä. Säästä tattiliemi. Paistele hetken, kunnes riisien pinta on kuultavaa ja lisää valkoviini. Kiehauta ja alenna lämpöä. Anna viinin hiljalleen porista ja imeytyä riiseihin hämmennellen risottoa kevyesti puulusikalla.
  3. Lisää seuraavaksi halutessasi sieniliemi tai kauhallinen kanalientä. Jatka rauhallista hämmentelyä ja aina kun neste on imeytynyt riiseihin, lisää kauhallinen lientä.
  4. Kun risottoriisit ovat juuri ja juuri kypsiä mutta niissä on vielä hammastuntumaa, lisää hienonnettu persilja, parmesanjuusto sekä sopivasti  voita, jotta risottoon tulee kaunis kiilto ja täyteläinen maku. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
  5. Valmista kampasimpukat. Hienonna yrtit. Kuivaa kampasimpukoiden pinnat talouspaperilla. Mausta ne suolalla. Lämmitä tilkka öljyä pannulla kuumaksi. Paista kampasimpukat rapeiksi molemmin puolin, noin 20 sek. / puoli. Nosta sivuun.
  6. Valmista voikastike. Lisää voi pannulle ja anna sulaa ja kuohahtaa. Mausta tuoreilla yrteillä, sitruunamehulla, cayennepippurilla ja suolalla.
  7. Valele kampasimpukat yrttiöljyllä ja tarjoa risoton kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1222 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ruusukaali on loppuvuoden ruokasesongin tähti: anna sen loistaa myös pastassa. Loput tykötarpeet löytyvät tölkeistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusukaali-kaprispasta

Ainekset

200
g
spagettia
2
valkosipulinkynttä
1
tuore punainen chili tai 1 tl chilirouhetta
300
g
ruusukaaleja
1
pienen sitruunan mehu ja kuoriraaste
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
pikkukapriksia
4
anjovisfileetä
Päälle
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta, mutta säästä 1 dl keitinvettä.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja viipaloi chili, jos käytät tuoretta. Puolita ruusukaalit. Purista sitruunan mehu ja raasta sen kuori.

  3. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista valkosipulia ja chiliä minuutin ajan. Valuta ja lisää kaprikset, jatka paistamista vielä minuutti. Hienonna anjovisfileet joukkoon. Lisää myös sitruunan kuoriraaste. Jatka paistamista minuutin ajan.

  4. Puolita ruusukaalit joukkoon ja paista muutaman minuutin ajan. Lisää keitinvesi ja sitruunan mehu ja keitä pari minuuttia, kunnes ruusukaalit ovat hieman pehmenneet ja kastike hieman keittynyt kokoon.

  5. Kääntele valutettuun spagettiin. Tarjoa heti parmesaaniraasteen kanssa.

Kommentit (0)

Hansin reseptit on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Hans Välimäki

Klassinen risotto saa makunsa voista, viinistä, oliiviöljystä ja parmesaanista. Koostumukseltaan se on parhaimmillaan kuin löysää puuroa. Lopuksi risoton voi höystää paistetuilla sienillä.

Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. Neljännessä jaksossa teemana on rakkaus, ja Hans valmistaa risottoa ja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Risotto Hansin tapaan

Ainekset

500
g
pannukelpoisia sieniä (suppilovahveroita, kantarelleja, tatteja tai viljeltyjä sieniä)
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
salottisipulia
1–2
valkosipulinkynttä
2½–3
dl
risottoriisiä (carnaroli, arborio tai Vialonen nano-riisiä)
dl
kuivaa valkoviiniä
5–6
dl
vettä
Lopuksi
3–4
rkl
voita
4–5
rkl
parmesaania
tuoretta basilikaa ja rucolaa
oliiviöljyä
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Paista ne pannulla tilkassa öljyä ja siirrä sivuun.
  2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Huuhdo riisi siivilässä ja valuta hyvin.
  3. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipuli, valkosipuli ja huuhdeltu riisi. Kuullota 2–3 minuuttia, mutta älä ruskista. Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä. Lisää vettä pikkuhiljaa samalla risottoa hämmentäen, kunnes riisi on kypsää. Risottoriisin kypsyminen kestää riisilajikkeesta riippuen keskimäärin 18–23 minuuttia. Risoton kuuluu olla löysää, joten lientä saa olla reilusti.
  4. Lisää lopuksi sienet risoton joukkoon. Kuumenna, lisää voi ja lopuksi parmesaani. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  5. Annostele lautasille, lisää vielä päälle hieman parmesaania, vastarouhittua pippuria, tuoretta basilikaa ja rucolaa sekä tilkka hyvää oliiviöljyä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2330 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Mikään ei ole niin hyvää kuin itse tehty pasta. Ainakaan, kun makuina ovat pistaasi, tryffeliöljy ja pecorinojuusto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pestolla täytetyt sieniraviolit

Ainekset

Pastataikina
n. 4–5
dl
durumvehnäjauhoja
1
tl
suolaa
4
kananmunaa
1
rkl
oliiviöljyä
Pesto
1
ps (50 g)
suolattomia pistaasipähkinöitä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
ruukku
basilikaa
½
dl
tryffeliöljyä (esim. Pirkka)
n. 50
g
pecorinojuustoa (1 dl raastettuna)
1
valkosipulinkynsi
¼
tl
suolaa
Lisäksi
200
g
sieniä (esim. siitakesieniä)
2
rkl
voita
½
tl
sormisuolaa
n. 20
g
pecorinojuustoa

Työvaiheet

  1. Mittaa 4 dl jauhoja keoksi työlaudalle, sekoita suola jauhoihin. Tee keskelle kuoppa ja riko munat siihen. Sekoita öljy munien joukkoon haarukalla. Lisää jauhoja keon reunoilta vähän kerrallaan käsin munaseokseen. Vaivaa muutama minuutti, kunnes taikina on tasaista. Lisää tarvittaessa jauhoja niin että taikina irtoaa pöydän pinnasta. Vaivaa käsin kimmoisaksi, noin 10 minuuttia. Jauhota taikinapallo ja kääri kelmuun. Anna levätä huoneenlämmössä puoli tuntia.

  2. Ota pähkinöistä 2 rkl erikseen koristelua varten. Laita loput sauvasekoittimen kulhoon. Lisää yrtit ja tryffeliöljy ja soseuta tasaiseksi. Raasta juusto ja hienonna valkosipuli ja sekoita ne lusikalla pestoon. Mausta suolalla.

  3. Kauli taikina noin 2 mm paksuksi levyksi. Ota siitä muotilla pyörylöitä (Ø 7 cm). Lusikoi pestoa keskelle, jätä vajaa 1 cm reunasta ilman täytettä. Laita toinen pyörylä kanneksi ja nipistele reunat huolellisesti kiinni. Anna raviolien kuivahtaa leivinpaperin päällä huoneen- lämmössä noin 20 minuuttia.

  4. Viipaloi sienet ja paista voissa pari minuuttia. Mausta suolalla. Rouhi koristeluun säästetyt pistaasit.

  5. Keitä ravioleja suolavedessä (1 tl suolaa/ 1 l vettä) 2–3 minuuttia. Valuta ja jaa lautasille. Lisää sienet ja pistaasirouhe. Vuole pecorinolastuja pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2330 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kesytä tomaatit ja sipulit uunissa ja keitä niistä sitten punaviinin kanssa ihana kastike riistapyöryköille. Rasvaton riistaliha saa kivasti makua raakamakkarasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Riista-raakamakkarapullat

Ainekset

400
g
hirven- tai peuranjauhelihaa
200
g
mausteista raakamakkaraa (esim. Livarnon Luigi)
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku
lehtipersiljaa
½
ruukku
timjamia
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
voi-öljyseosta

Työvaiheet

  1. Laita jauheliha kulhoon ja purista raakamakkara suolesta lihan joukkoon.

  2. Hienonna sipuli, valkosipulit ja yrtit. Kuullota sipulit ja valkosipulit öljyssä pehmeiksi, noin 5 minuuttia. Lisää yrtit ja sipuliseos lihojen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi.

  3. Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin isohkoja pullia. Paista niihin kaunis väri voi-öljyseoksessa pannussa. Alenna lieden tehoa ja kypsennä lihapullat pannussa tai laita ne 175-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi.

  4. Tarjoa paahdetun tomaattikastikkeen (ohje alla) ja polentan tai pastan kanssa.

Paahdettu kirsikkatomaattikastike

Ainekset

1
kg
kypsiä kirsikkatomaatteja
2
salottisipulia
1
kokonainen valkosipuli
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
suolaa
2–3
yrtinoksaa (esim. rosmariinia, oreganoa tai meiramia)
¾
dl
punaviiniä
2
tl
balsamiviinietikkaa
1
tl
sokeria
1
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Levitä tomaatit leivinpaperille uuninpellille. Puolita sipulit kuorineen. Lisää ne ja kuorimattomat valkosipulinkynnet pellille. Valuta öljyä, ripottele suolaa ja lisää yrtinoksat päälle. Paista uunissa 20 minuuttia.

  2. Laita tomaatit tehosekoittimeen. Poista sipuleista kuoret ja lisää sisukset tehosekoittimeen. Soseuta karkeaksi kastikkeeksi.

  3. Laita seos paistinpannuun. Lisää viini, balsamico, sokeri ja pippuri. Kiehauta ja vähennä lämpöä. Anna porista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Kommentit (0)