ET-lehti on lisännyt 144 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Piia Arnould

Manteleista ja pähkinöistä saa mainion, proteiinipitoisen pastakastikkeen.

Annoksia
4 annosta
Vaikeustaso
Helppo

Täysjyväpastaa ja pähkinäkastike

Ainekset

300
g
täysjyväpastaa
Kastike
1
dl
kuorittuja manteleita
1
dl
pekaanipähkinöitä
n. 3
valkosipulinkynttä
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
mustapippuria
1
dl
keitinlientä
½
sitruunamehua
ripaus
ruokosokeria
suolaa
Lisäksi
lehtipersiljaa ja parmesaani­-lastuja

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä desi keitinlientä.
  2. Valmista kastike. Rouhi mantelit ja pekaanipähkinät ja silppua valkosipulit. Kuumenna öljy pannussa ja lisää ainekset paistumaan muutamaksi minuutiksi. Rouhi joukkoon mustapippuri ja lisää keitinlientä, sitruunamehua ja ripaus sokeria ja suolaa. Hauduta muutama minuutti.
  3. Annostele pasta lautasille ja jaa kastike annosten päälle. Silppua pinnalle lehtipersiljaa ja parmesaania.
Ihan maidotonta meininkiä on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Mehevä ja maistuva makaronilaatikko ilman maitotuotteita
Mehevä ja maistuva makaronilaatikko ilman maitotuotteita

Mehevä jauhelihamakaronilaatikko valmistuu yhtä hyvin ilman maitotuotteita. Mukaan tulee hyvin sulavaa kasvisjuustoa ja riisikermaa. Jauhelihan lisäksi väriä ja makua antavat porkkana ja sipuli.

Arkinen makaronilaatikko taipuu monenlaiseen reseptimuunnokseen. Olen käyttänyt tässä ohjeessa perinteiseen tapaan kananmunia, mutta voit jättää ne pois jos haluat. Silloin laatikko ei ole ihan niin leikkautuvaa, mutta se ei vaikuta makuun mitenkään. Tämä "arjen pelastaja" -herkku on myös...

Annoksia
7
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paras maidoton makaronilaatikko

Ainekset

1
l
vettä makaronien keittämiseen
5
dl
makaroneja
400
g
naudanjauhelihaa
3
tl
lihaliemijauhetta
0,5 - 1
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria rouhittuna
1
kpl
iso sipuli
1
kpl
iso porkkana
2
dl
riisikermaa (muukin kasviskerma sopii)
3
dl
kasvisjuustoa raastettuna, esim. Violife Block sulaa hyvin
2
kpl
kananmunaa
5
dl
makaroneista jäänyttä keitinvettä
n. 0,5
dl
ruokaöljyä paistamiseen ja vuoan voiteluun

Työvaiheet

Ohje

Laita ensin uuni lämpiämään 200 C asteeseen, tasalämmölle.

Makaronit
Keitä makaronit vedessä pakkauksen ohjeen mukaan lähes kypsiksi. On hyvä, että makaronit eivät ole ihan kypsiä sillä ne pehmenevät vielä uunissa ollessaan. Kaada kiehuneet makaronit lävikköön odottamaan, älä huuhtele vedellä ja säästä makaroneista jäänyt keitinvesi.

Jauheliha, sipuli ja porkkana
Ruskista jauheliha pannulla öljytilkassa, mausta lihaliemijauheella ja rouhitulla mustapippurilla. Kaada paistettu jauheliha pannulta isohkoon kulhoon odottamaan. Kuori ja hienonna sipuli sekä porkkana (porkkanan voi raastaa). Lisää öljyä vähän pannulle ja kuullota sipuli-porkkanasilppu.

Raasta kasvisjuusto.

Ainesten yhdistäminen ja paistaminen

Yhdistä ainekset kulhossa jauhelihan mukaan: kaada kulhoon myös kuullotettu sipuli-porkkanasilppu, keitetyt makaronit, kasvisjuustoraaste ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi seokseksi ja tarkista maku. Jos kaipaat enemmän makua, lisää mukaan suolaa, silputtua ruohosipulia ja rouhittua mustapippuria.

Kaada kulhoon myös kasviskerma ja makaronien keitinliemi ja sekoita tasaiseksi seokseksi.

Voitele uunivuoka ruokaöljyllä, kaada makaroniseos vuokaan ja tasoita pinta.

Paista makaronilaatikkoa uunin alatasolla 200 C asteessa 45 -50 minuutin ajan tai kunnes makaronilaatikko on täysin hyytynyt ja pinta on kullan ruskea. Uunin alatasolla laatikko kypsyy myös pohjasta, eikä pinta pääse palamaan.

Tarjoa makaronilaatikon kanssa ketsuppia ja raikasta salaattia. Ohjeen kuvineen löydät myös täältä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1755 reseptiä.
Linkitetty 126 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kreikkalainen kesäkurpitsa-pastapaistos on päältä rapea ja sisältä mehevä.

Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen kesäkurpitsa-pastapaistos

Ainekset

2
pientä kesäkurpitsaa
3
rkl
oliiviöljyä
350
g
penneä tai muuta kuviopastaa
200
g
fetaa
1,5
dl
parmesaania raastettuna
Kastike
2
valkosipulinkynttä
1
salottisipuli
2
rkl
oliiviöljyä
2
prk
(yht. 800 g) säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2
dl
mustia kalamataoliiveja
1
tl
balsamicoa
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
3
rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Viipaloi tai kuutioi kesäkurpitsat. Paista niitä öljyssä pannussa noin 5 minuuttia, kunnes niissä on kaunis väri. Jätä odottamaan.
  2. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Kuullota niitä öljyssä pannussa 3-5 minuuttia. Lisää tomaatit liemineen, oliivit, balsamico ja muut mausteet. Kiehauta seos ja säädä lämpö alhaiseksi. Anna hautua vähintään 20 minuuttia. Hienonna oregano ja lisää siitä suurin osa kastikkeeseen. Jätä muutama yrtinlehti viimeistelyyn. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta keitinvesi pois. Yhdistä pasta, kastike ja kesäkurpitsat.
  4. Laita puolet pastaseoksesta vuokaan. Murustele puolet fetasta päälle ja lisää puolet parmesaanista. Lusikoi loppu pastaseos päälle. Viimeistele lopulla fetalla ja parmesaanilla.
  5. Kypsennä paistosta uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes juusto on saanut väriä. Viimeistele tuoreella oreganolla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 859 reseptiä.
Linkitetty 52 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Kesän helpoimmassa hellepastassa yhdistyvät makeat marjat ja suolainen juusto. Ja huomio! Ohje sisältää niksin, jonka avulla paistettu vuohenjuusto onnistuu aina täydellisesti.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-vuohenjuustopasta

Ainekset

400
g
pastaa
150
g
vadelmia
4
rkl
balsamico-siirappia
4
rkl
oliiviöljyä
4
vuohenjuustokiekkoa

Työvaiheet

  1. Laita pastalle vesi kiehumaan. Mittaa pieneen kulhoon vadelmat, balsamico ja oliiviöljy. Murskaa vadelmia kevyesti haarukalla.
  2. Saksi leivinpaperista 8 vuohenjuustokiekkojen kokoista neliötä. Kiinnitä paperinpala jokaisen kiekon leikkuupinnoille kevyesti painaen. Kuumenna pannu keskilämmölle. Paista juustokiekot molemmin puolin paperin kanssa.
  3. Keitä pasta. Valuta kypsä pasta ja sekoita siihen vadelma-balsamicokastike. Jaa lautasille. Irrota vuohenjuustokiekoista paperit ja nosta annosten päälle.

Kommentit (0)

Kahden kotikokin huusholli on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.

Tulinen chorizo-tomaattipasta on sekä hellepäivän että pakkastalven herkku. Kahden kotikokin huusholli suosittelee pastaa myös kulinaristivieraille.

Annoksia
3-4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Chorizo-tomaattipasta

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
150
g
chorizo raakamakkaraa (esim. Palcarsa grill-picante)
10-15
cm pala
kesäkurpitsaa
2
rkl
tomaattipyrettä
1
prk
kuorittuja kokonaisia tomaatteja
300
g
pastaa (esim. fusilli)
pastan keitinvettä
Tarjoiluun
mustapippuria
raastettua parmesania ja/tai mozzarellakuutioita
raastettua kesäkurpitsaa

Työvaiheet

Kuullota valkosipuleita öljyssä muutaman minuutin ajan. Purista sitten joukkoon chorizoa raakamakkaran kuorista pieninä annospaloina tai murusina. Kypsennä n 5 minuutin ajan. Lisää joukkoon kesäkurpitsakuutiot ja kypsennä edelleen n 5 min ajan. Sekoita joukkoon tomaattipyre ja hetken päästä purkillinen kuorittuja tomaatteja (tai tomaattimurskaa). Huuhtele myös purkin sisältö n puolella purkillisella vettä ja lisää neste tomaattien perään. Hienonna tomaatteja lastalla ja jatka kypsentämistä ilman kantta keskilämmöllä n 30 min ajan.

Keitä pasta al denteksi ohjeen mukaan hyvin suolatussa vedessä. Nostele pasta kastikkeen joukkoon ja lisää tarvittaessa pastan keitinvettä mukaan notkeutta ja makua tuomaan. Tarjoile heti.

Mielestämme tämä on yksi parhaista pastaresepteistämme. Pastasta tulee juuri niin hyvää kuin raaka-aineet ovat eli valitse huolella pääraaka-aineet: pasta, tomaatit, raakamakkara ja kesäkurpitsa.

Suosittelemme reseptin mukaisia lisukkeita tarjoiluun. Ne täydentävät paitsi makumaailmaa myös annoksen ulkonäköä. Voit myös käyttää haluamaasi tuoreyrttiä.

Vieraasi haluavat takuulla reseptin mukaansa!

Kommentit (0)