ET-lehti on lisännyt 146 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Piia Arnould

Manteleista ja pähkinöistä saa mainion, proteiinipitoisen pastakastikkeen.

Annoksia
4 annosta
Vaikeustaso
Helppo

Täysjyväpastaa ja pähkinäkastike

Ainekset

300
g
täysjyväpastaa
Kastike
1
dl
kuorittuja manteleita
1
dl
pekaanipähkinöitä
n. 3
valkosipulinkynttä
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
mustapippuria
1
dl
keitinlientä
½
sitruunamehua
ripaus
ruokosokeria
suolaa
Lisäksi
lehtipersiljaa ja parmesaani­-lastuja

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä desi keitinlientä.
  2. Valmista kastike. Rouhi mantelit ja pekaanipähkinät ja silppua valkosipulit. Kuumenna öljy pannussa ja lisää ainekset paistumaan muutamaksi minuutiksi. Rouhi joukkoon mustapippuri ja lisää keitinlientä, sitruunamehua ja ripaus sokeria ja suolaa. Hauduta muutama minuutti.
  3. Annostele pasta lautasille ja jaa kastike annosten päälle. Silppua pinnalle lehtipersiljaa ja parmesaania.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1846 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
Krista Kupariharju KUVA Sami Repo

"Ei enää yhteen liimautuneita spagettinauhoja", Michelin-kokki Jari Vesivalo lupaa ja lisää pastan kylmään veteen. Makoisan pekonispagetin lopputulokseen on myös pari muuta kikkaa. 

Michelin-palkitun Olo-ravintolan päällikkö Jari Vesivalo kokkaa henkilöstön lounaalla arkiselta kuulostavaa pekonispagettia. Mutta koska hän on tähtikokki, reseptissä on muutama yllätys.

Erikoisin niistä on se, että spagetti lisätään jo kylmään veteen. Tällä tempulla pasta pysyy...

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Huippukokin pekonispagetti

Ainekset

100
g
pancettaa tai pekonia
500
g
spagettia
1
tl
suolaa
1
kananmuna
1
keltuainen
½
tl
mustapippuria rouhittuna
1
rkl
sitruunamehua
lisäksi
100
g
pecorino-juustoa raastettuna

Työvaiheet

  1. Suikaloi pancetta ja laita se huoneenlämpöiseen pannuun. Paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes rasva irtoaa. Siirrä pannu sivuun ja pidä lämpimänä.
  2. Laita spagetti isoon kattilaan ja lisää kylmää vettä, kunnes pasta peittyy. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää suola ja keitä kypsäksi. Valuta spagetti, ja säästä keitinvesi.
  3. Siirrä pancettapannu takaisin liedelle ja kääntele spagetti joukkoon. Lisää hiukan keitinvettä ja sekoita, kunnes suurin osa vedestä imeytyy pastaan. Spagetti saa jäädä kosteaksi. Siirrä pannu liedeltä ja mausta pippurilla ja sitruunamehulla.
  4. Sekoita kananmuna, keltuainen ja loraus jäähtynyttä keitinvettä keskenään ja sekoita se kevyesti pastan joukkoon. Tarjoa pasta raastetun pecorinon kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1846 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Olutta risottoon, kyllä! Suppisrisotto saa makua tummasta stoutista.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Suppis-stoutrisotto

Ainekset

1
l (n. 400 g)
suppilovahveroita
2
valkosipulinkynttä
1
sipuli
8
dl
vettä
2
kasvisliemikuutiota
2
rkl
öljyä
3
dl
risottoriisiä
1
plo (330 ml)
stout-olutta
2
rkl
tuoretta timjamia
50
g
voita
1
dl
parmesaania raasteena
Lisäksi
1
ps (100 g)
babypinaattia
(pihlajagremolataa, ohje alla)

Työvaiheet

  1. Puhdista ja hienonna sienet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. (Tässä vaiheessa voit tehdä myös pihlajagremolatan.)
  2. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää liemikuutiot.
  3. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Kuullota sipulia ja valkosipulia 2 minuuttia. Lisää sienet ja paista 5 minuuttia. Sekoita riisi joukkoon ja kuullota hetki.
  4. Kaada olut pannuun ja anna kiehahtaa. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää 1 dl kuumaa kasvislientä kerrallaan, sekoita ja anna nesteen imeytyä riisiin. Kypsennä koko ajan sekoittaen yhteensä noin 18 minuuttia, kunnes riisi on kypsynyt. Risotto saa jäädä kosteaksi ja löysähköksi.
  5. Hienonna timjami risottoon. Sekoita voi ja juusto joukkoon. Viimeistele annokset pinaatilla ja halutessasi pihlajagremolatalla.

Pihlajagremolata

Ainekset

1
dl
pihlajanmarjoja
1
sitruunan kuori
1
valkosipulinkynsi
2
dl
persiljaa
1
dl
hasselpähkinöitä
1/2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Puhdista pihlajanmarjat. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna pihlajanmarjat, persilja ja pähkinät.
  2. Yhdistä aineet ja tarjoa risoton kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1846 reseptiä.
Linkitetty 110 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Tätä pastareseptiä ei kannata ohittaa kokkaamatta! Rapeaksi paahdetut sitruunaiset leivänmurut, pecorino ja piparjuuri ovat yksinkertaisesti nerokas yhdistelmä.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Nerokas piparjuuripasta

Ainekset

50
g
huoneenlämpöistä voita
400
g
pastaa
3
paksua viipaletta kuivahtanutta maalaisleipää
1
valkosipulinkynsi
1
sitruuna
1
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1-2
rkl
piparjuurta raastettuna
50
g
pecorinojuustoa
1/2
ruukku
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Ota voi pehmenemään hyvissä ajoin.
  2. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä).
  3. Pastan kiehuessa leikkaa leivät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Paista leipämurua, valkosipulia ja sitruunankuortaöljyssä paistinpannussa pari minuuttia. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla.
  4. Kuori piparjuuri ja raasta sitä pannuun 1–2 rkl tai maun mukaan. Siirrä pannu pois liedeltä.
  5. Valuta pasta ja laita takaisin kattilaan. Lisää leipämuruseos ja voi. Raasta pecorino, hienonna lehtipersilja ja lisää ne pastan joukkoon. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 572 reseptiä.
Linkitetty 130 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Tuttu kanapasta muuttuu vieläkin herkullisemmaksi smetanan ja dijoninsinapin kanssa. Tämä pasta ei kaipaa edes parmesaania!

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kanapasta

Ainekset

1
rs (500 g)
broilerin fileepihvejä
1
sipuli
1
rkl
öljyä
1
prk (120 g)
smetanaa
2
rkl
sitruunamehua
(1
rkl
luomusitruunan kuorta)
1
rkl
dijoninsinappia
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
300
g
pastaa (esim. trottole)
Päälle
1
ps
kevätsipulia hienonnettuna
1
rkl
kapriksia
sitruunaa

Työvaiheet

  1. Ota broilerit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruuanvalmistusta. Leikkaa fileet vinoviipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Paista broilerisuikaleet kuumalla pannulla öljyssä ahkerasti käännellen. Lisää sipuli ja anna kuullottua. Lusikoi joukkoon smetana. Alenna lämpöä ja hauduta kannen alla muutama minuutti.
  3. Lisää sinappi, suola, pippuri ja sitruunamehu (sekä halutessasi sitruunankuoriraaste). Pyöräytä sekaisin.
  4. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin.
  5. Yhdistä pasta ja kastike. Anna vetäytyä hetki kannen alla. Viimeistele annokset kevätsipulilla, kapriksilla ja sitruunalla.

Kommentit (1)

Vierailija

Ihan superhyvää. Kastikkeeseen kannattaa raastaa puolikkaan sitruunankuori, vaikka ohjeessa onkin suluissa.116