ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Piia Arnould

Manteleista ja pähkinöistä saa mainion, proteiinipitoisen pastakastikkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Vaikeustaso
Helppo

Täysjyväpastaa ja pähkinäkastike

Ainekset

300
g
täysjyväpastaa
Kastike
1
dl
kuorittuja manteleita
1
dl
pekaanipähkinöitä
n. 3
valkosipulinkynttä
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
mustapippuria
1
dl
keitinlientä
½
sitruunamehua
ripaus
ruokosokeria
suolaa
Lisäksi
lehtipersiljaa ja parmesaani­-lastuja

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä desi keitinlientä.
  2. Valmista kastike. Rouhi mantelit ja pekaanipähkinät ja silppua valkosipulit. Kuumenna öljy pannussa ja lisää ainekset paistumaan muutamaksi minuutiksi. Rouhi joukkoon mustapippuri ja lisää keitinlientä, sitruunamehua ja ripaus sokeria ja suolaa. Hauduta muutama minuutti.
  3. Annostele pasta lautasille ja jaa kastike annosten päälle. Silppua pinnalle lehtipersiljaa ja parmesaania.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 174 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Helppo ja edullinen hernepesto tekee pastasta herkullista. Voit unohtaa parmesaanin ja pinjansiemenet, kun lisäät peston joukkoon sopivasti sitruunaa, oliiviöljyä ja valkosipulia. Paistetut leipämurut tuovat annokseen rapeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Hernepestopasta

Ainekset

350
g
spagettia
2 l vettä ja 2 tl suolaa keittämiseen
Sitruunaiset leipämurut
3
viipaletta
kuivahtanutta vaaleaa leipää
1
valkosipulinkynsi
2
tl
(luomu)sitruunan kuorta hienoksi raastettuna
1
rkl
oliiviöljyä
Hernepesto
200
g
pakasteherneitä
1
ruukku
basilikaa
3
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
1–2
valkosipulinkynttä
¾
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista pastan kiehuessa sitruunaiset leipämurut ja hernepesto.
  2. Rouhi leivät veitsellä karkeasti. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi. Paista leipämurua, valkosipulia ja sitruunankuorta öljyssä pannulla pari minuuttia.
  3. Sulata herneet ja ota vajaa desi erilleen tarjoilua varten. Saksi basilika varsineen kulhoon (säästä muutama lehti pastan päälle). Soseuta kaikki peston ainekset sauvasekoittimella.
  4. Valuta pasta siivilässä, kumoa kattilaan ja sekoita joukkoon hernepesto. Levitä pasta vadille. Viimeistele herneillä, basilikanlehdillä ja sitruunaisilla leipämuruilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2375 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Teemu Aura ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Ravintola Albinan tryffelirisoton salaisuus on laadukkaassa kanaliemessä ja tuoreessa tryffelissä. Siksi sitä voisi syödä vaikka kylpyammeellisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tryffelirisotto

Ainekset

1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
2
timjaminoksaa
50
g
parmesaania
6–8
dl
kanalientä
2
rkl
voita
2
rkl
oliiviöljyä
200
g (2 dl)
carnaroli-risottoriisiä
2
dl
kuivaa valkoviiniä
4
rkl
mascarponea
3
rkl
voita
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
Pinnalle
15–20
g
tuoretta tryffeliä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulit. Nypi timjamista lehdet ja hienonna ne. Raasta parmesaani. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi.

  2. Sulata kattilassa voi ja lisää öljy. Kuullota sipuleita rasvassa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää riisi ja kuullota, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää viini ja keitä, kunnes viini on imeytynyt.

  3. Lisää kanalientä vähitellen riisin joukkoon, noin ½ dl kerrallaan. Lisää uusi kauhallinen, kun edellinen on imeytynyt riisiin. Lisää muutaman kauhallisen jälkeen hienonnettu timjami. Jatka liemen lisäämistä, kunnes riisi on lähes al dente. Risotto kypsyy 15–20 minuutissa.

  4. Sekoita joukkoon mascarpone, parmesaaniraaste ja voi. Lisää lientä tarvittaessa, risoton tulisi olla valuvaa. Peitä kattila kannella ja anna vetäytyä hetki.

  5. Mausta risotto sitruunamehulla ja suolalla. Annostele risotto lautasille ja raasta päälle tryffeliä oman maun mukaan.

Vinkki Tuoreita tryffeleitä myydään esimerkiksi La Tartufatassa Helsingissä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2375 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Ylellistä nopeasti! Karitsanfileet paistuvat parissa minuutissa. Yhdistä ne leveän nauhapastan ja tuoreista tomaateista valmistetun kastikkeen kanssa ja kutsu ystävät pöytään.

Vinkki! Juhlavan karitsapastan kanssa maistuu raikas ja kevyehkö punaviini, kuten chianti classico. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Karitsapappardelle

Ainekset

300
g
karitsan sisäfileetä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Tomaattikastike
5
kypsää tomaattia
1
pieni sipuli
1
rosmariininoksa
1
rkl
oliiviöljyä
2
tl
harissa-maustetahnaa
2
rkl
kapriksia
2
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
¾
dl
punaviiniä
LISÄKSI
300
g
pappardellepastaa
1
l
babypinaattia
150
g
ranskankermaa
voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Ota fileet huoneenlämpöön siksi aikaa, kun teet kastikkeen. Viillä tomaatteihin ristiviillot, kasta kiehuvaan veteen 15 sekunniksi ja kuori tomaatit. Poista kanta ja siemenet ja leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi.

  2. Hienonna sipuli. Kuullota sipulia ja rosmariinia öljyssä noin minuutti. Lisää tomaatit, harissa, kaprikset ja mausteet ja paista noin minuutti. Kaada viini pannuun ja keitä keskilämmöllä 10 minuuttia. Poista rosmariini.

  3. Keitä pasta suolavedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan.

  4. Pastan kiehuessa paista fileet voissa kuumassa pannussa kauttaaltaan, yhteensä noin 2 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja kietaise folioon vetäytymään. Paista pinaattia samassa pannussa noin minuutti.

  5. Yhdistä valutettu pasta, kastike ja pinaatti. Viipaloi fileet päälle. Viimeistele ruoka ranskankermalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2375 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Ihana luksuspasta! Konjakin ja kerman maustama hummeririgatone valmistuu pakastehummerista, joka hyödynnetään kuoriaan myöten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 20 min + sulatus
Vaikeustaso
Kohtalainen

Hummeririgatone

Ainekset

2
keitettyä hummeria (pakaste)
Hummeriliemi
2
hummerin kuoret
3
dl
äyriäislientä (fondista)
1
salottisipuli
1
rkl
voita
3
timjaminoksaa
2
tl
tomaattipyreetä
¼
tl
cayennepippuria
2
rkl
konjakkia
dl
kuohukermaa
(¼–½
tl
suolaa)
Tomaatit
20
kirsikkatomaattia
½
tl
suolaa
2
rkl
öljyä
Lisäksi
1–2
rkl
öljyä paistamiseen
300
g
rigatonepastaa

Työvaiheet

  1. Sulata hummerit pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise ne sulaneina. Ota talteen saksi- ja pyrstölihat sekä hummerin kuoret.

  2. Valmista liemi äyriäisfondista. Hienonna sipuli. Kuullota sitä voissa kasarissa muutama minuutti. Lisää timjami, tomaattipyree, cayennepippuri ja hummerinkuoret. Jatka paistamista pari minuuttia. Kaada konjakki kasariin ja anna sen kiehahtaa. Lisää äyriäisliemi ja keitä hiljalleen 30–40 minuuttia tai kunnes 1/3 liemestä on haihtunut.

  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita tomaatit, öljy ja suola uunivuokaan ja sekoita niin että suola levittyy tasaisesti. Paahda uunissa 15 minuuttia.

  4. Keitä pasta suolavedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan napakan kypsäksi. Valuta huolellisesti.

  5. Siivilöi liemi kattilaan, lisää kerma ja kiehauta. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Sekoita liemi pastaan.

  6. Paista hummeripaloja öljyssä kuumassa pannussa noin puoli minuuttia, vain sen verran että ne kuumenevat eivätkä sitkisty. Lisää hummeri ja tomaatit pastaan.

Kommentit (1)

Vierailija

     ihanan herkullinen ja helppo resepti. tämä on meidän uuden vuoden aatto-illan ruoka. kiitos ohjeesta!!!