ET-lehti on lisännyt 144 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Piia Arnould

Manteleista ja pähkinöistä saa mainion, proteiinipitoisen pastakastikkeen.

Annoksia
4 annosta
Vaikeustaso
Helppo

Täysjyväpastaa ja pähkinäkastike

Ainekset

300
g
täysjyväpastaa
Kastike
1
dl
kuorittuja manteleita
1
dl
pekaanipähkinöitä
n. 3
valkosipulinkynttä
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
mustapippuria
1
dl
keitinlientä
½
sitruunamehua
ripaus
ruokosokeria
suolaa
Lisäksi
lehtipersiljaa ja parmesaani­-lastuja

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä desi keitinlientä.
  2. Valmista kastike. Rouhi mantelit ja pekaanipähkinät ja silppua valkosipulit. Kuumenna öljy pannussa ja lisää ainekset paistumaan muutamaksi minuutiksi. Rouhi joukkoon mustapippuri ja lisää keitinlientä, sitruunamehua ja ripaus sokeria ja suolaa. Hauduta muutama minuutti.
  3. Annostele pasta lautasille ja jaa kastike annosten päälle. Silppua pinnalle lehtipersiljaa ja parmesaania.
Hyvä terveys on lisännyt 126 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Koko perheen suosikin, pasta bolognesen, mahtavan hyvä vegeversio valmistuu kikherneistä. Tilkka etikkaa antaa kastikkeeseen ytyä ja ripaus sokeria pyöristää maut yhteen.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kikhernebolognese

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
1
palsternakka
pala juuriselleriä
2
tl
öljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
prk/n. 300 g
kikherneitä
1
prk/400 g
tomaattimurskaa
1
dl
kasvislientä (fondista)
Lisäksi
200
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Hienonna sipulit. Kuori ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Paista kasviksia korkeareunaisella, kannellisella paistinpannulla noin 5 minuuttia. Lisää pannulle tomaattipyree, etikka, sokeri, suola ja mustapippuria ja jatka paistamista vielä hetki.
  2. Valusta kikherneet liemestään ja lisää pannulle yhdessä tomaattimurskan ja kasvisliemen kanssa. Anna kastikkeen hautua kannen alla puolisen tuntia.
  3. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Sekoita valmis kastike kypsän, valutetun pastan joukkoon.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 874 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Sujauta pastaan suppilovahveroiden seuraksi omenakuutioita ja rapsakkaa pekonia. Helppo kastike syntyy vikkelästi sillä aikaa, kun pasta kiehuu.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Suppilovahvero-omenapasta

Ainekset

300
g
nauhapastaa
2
l
vettä
2
tl
suolaa
1
l
suppilovahveroita
2
omenaa
1
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
2
dl
raastettua parmesaania
1
pkt (180 g)
pekonia
2
rkl
ruokaöljyä
10
lehteä
tuoretta salviaa
1/2–1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi, mausta suolalla ja keitä pastaa vedessä kahdeksan minuuttia.
  2. Puhdista sienet ja leikkaa isoimmat muutamaan osaan. Kuutioi omenat ja hienonna sipulit. Raasta juusto.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja paista pekonisiivut rapeiksi molemmin puolin. Laita talouspaperin päälle valumaan. Paista sieniä ja sipuleita pekonin rasvassa pannulla viisi minuutttia. Lisää joukkoon salvianlehdet.
  4. Ota 2 dl pastavettä talteen ja valuta pasta. Laita pasta pannulle paistettujen sienien joukkoon, lisää juustoraaste ja 1 dl keitinvettä. Sekoita voimakkaasti niin, että juusto sulaa ja kaikki ainekset sekoittuvat pastaan. Lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä, että saat pastalle kosteahkon kastikemaisen koostumuksen. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi joukkoon paistetut pekonit.

Kommentit (1)

omnomnom
Seuraa 
Liittynyt16.3.2017

Missä vaiheessa omena lisätään?

Sanna Soppa365 on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
Ohje ja kuvat Sanna Maskulin

Jauhoisista uuniperunoista tehdyt gnocchit ovat yllättävän helppoja.

Mitä yksinkertaisemmat ja vähäisemmät ainekset, sitä tärkeämpää on satsata raaka-aineiden laatuun. Tämä pätee myös gnoccheihin. Jauhoiset, hyvälaatuiset perunat, luomumunat, aito merisuola ja hienonhienoksi jauhetut 00-jauhot – muuta et gnoccheihin tarvitse.  "Nolla-nolla"-pizzajauhoja myydään...

Annoksia
4-6
Valmistusaika
1 t 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Gnocchit uuniperunoista

Ainekset

500
g
Rosamunda-perunoita
karkeata merisuolaa
1
iso kananmuna
1 ¼ - 1 ½
dl
00-jauhoja
1/2 -1
tl
suolaa
Tattikastike
4
dl
tuoreita tatteja viipaloituna / 2 dl kuivattuina
2
rkl
voita
1
dl
kermaa + 2 rkl vettä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1 tl
sitruunan mehua
Lisäksi
(lehtipersiljaa)
pecorinojuustoa raastettuna

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese perunat hyvin harjalla. Levitä merisuola pellille ja laita perunat suolapedille. Pistele niihin muutama reikä haarukalla. Paahda 45 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
  2. Halkaise perunat. Anna perunoiden jäähtyä hetki, että pystyt käsittelemään niitä. Purista kuumat perunat kuoristaan perunaprässiin ja paina perunalumi työpöydälle. Tasoita keko varovasti haarukalla, jolloin perunalumi jäähtyy nopeammin eikä höyry tuota kosteutta vaan pääsee haihtumaan.
  3. Kun perunalumi on jäähtynyt, ripottele päälle hieman hienoa merisuolaa. Vatkaa kananmuna rikki ja levitä kananmuna perunalumen päälle. Sekoita käsin niin, että kananmuna imeytyy. Lisää samalla jauhoja, ensin puolet ja sitten loput. Vaivaa seos työpöydällä taikinaksi. Taikina alkaa kiinteytyä yllättävän nopeasti. Älä siis vaivaa liikaa, vaan juuri sen verran, että saat kiinteän, muovailtavan taikinapötkön, jolloin gnocchit eivät hajoa keitettäessä. Liian kovakourainen ja pitkä vaivaaminen saattaa saada aikaan sitkon ja kumimaisen rakenteen, ja liiallinen jauhomäärä vaikuttaa sekin rakenteeseen ei-toivotulla tavalla.
  4. Laita iso kattila vettä kiehumaan. Tee tässä välissä myös tattikastike valmiiksi, sillä gnocchien tekeminen on nopeaa, ja ne kypsyvät parissa minuutissa. Sulata voi pienessä kattilassa tai pannussa ja laita viipaloidut tatit pannuun. Paista tatteja muutama minuutti, kunnes enin neste on haihtunut. Jos käytät kuivattuja tatteja, liota niitä ennen kokkausta 15 min, purista kuiviksi ja lisää pannuun kuten tuoreet. Lisää kerma ja vesi. Anna porista hissuksiin vähintään 5 minuuttia niin, että kerma keittyy hieman kasaan. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla sekä tilkalla sitruunamehua. Ohenna tarvittaessa lisäämällä vettä tai kermaa.
  5. Jaa taikina neljään osaan. Pyörittele ne pötköiksi ja leikkaa puolikkaan pikkurillin kokoisiksi paloiksi, halutessasi isommiksikin. Gnocchit turpoavat ja kasvavat hieman kokoa kypsyessään. Pyöritä taikinapallo työtasolla pötköksi tai puristele se kevyesti kämmenessä pötköksi. Pyöräytä uurretun lastan tai haarukan kautta pöydälle. Käytä tarvittaessa jauhoja pöydällä.
  6. Keitä gnocchit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Ne kypsyvät minuutissa, parissa. Kypsyessään gnocchit turpoavat hieman ja nousevat pintaan. Nosta kypsät gnocchit reikäkauhalla tai siivilällä, valuta ja sekoita kuuman kastikkeen joukkoon. Tarjoa pecorinon tai parmesaanin kanssa. Viimeistele halutessasi lehtipersiljalla.

 

Kommentit (0)

Ihan maidotonta meininkiä on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Kasvismakaronilaatikko - 100% vegeä
Kasvismakaronilaatikko - 100% vegeä

Tämä vie kielen mennessään! Mehevän ja maukkaan kasvismakaronilaatikon proteiinin lähteenä on suomalainen tomaatin makuinen nyhtökaura. Herkullisuutta lisää myös ihanat aurinkokuivatut tomaatit öljyssä. Pehmeäksi kuullotettu sipuli ja punainen paprika tuovat mahtavaa lisämakua.

Nyhtökauraa on helppo käyttää ruoanlaitossa. Tässä ohjeessa lisäät "nyhtiksen" suoraan pakkauksesta muiden ainesten joukkoon, se ei vaadi erillistä paistamista.

Reilu nippu tuoretta basilikaa ja mustat oliivit viimeistelevät koko komeuden. Tämä herkku sopii niin vegaaneille kuin muuten...

Annoksia
5-6
Vaikeustaso
Helppo

Kommentit (0)