ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Piia Arnould

Manteleista ja pähkinöistä saa mainion, proteiinipitoisen pastakastikkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Vaikeustaso
Helppo

Täysjyväpastaa ja pähkinäkastike

Ainekset

300
g
täysjyväpastaa
Kastike
1
dl
kuorittuja manteleita
1
dl
pekaanipähkinöitä
n. 3
valkosipulinkynttä
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
mustapippuria
1
dl
keitinlientä
½
sitruunamehua
ripaus
ruokosokeria
suolaa
Lisäksi
lehtipersiljaa ja parmesaani­-lastuja

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä desi keitinlientä.
  2. Valmista kastike. Rouhi mantelit ja pekaanipähkinät ja silppua valkosipulit. Kuumenna öljy pannussa ja lisää ainekset paistumaan muutamaksi minuutiksi. Rouhi joukkoon mustapippuri ja lisää keitinlientä, sitruunamehua ja ripaus sokeria ja suolaa. Hauduta muutama minuutti.
  3. Annostele pasta lautasille ja jaa kastike annosten päälle. Silppua pinnalle lehtipersiljaa ja parmesaania.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1491 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Kermainen lämminsavulohipasta huutaa kesää. Cyrrylla maustettu kastike tuo vaihtelua totuttuun makuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Simppeli savulohipasta

Ainekset

300
g
lämminsavulohta
300
g
pastaa
½
purjo
1
rkl
voita
1
rkl
currya
3
dl
kuohukermaa
rkl
sitruunan mehua
noin ½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
LISÄKSI
tilliä

Työvaiheet

  1. Huuhdo ja suikaloi purjo ja kuullota voissa pannulla, älä ruskista!

  2. Lisää curry ja kuohukerma ja keitä kokoon sillä aikaa, kun keität pastan suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta.

  3. Paloittele kermakastikkeeseen lohi, lisää myös sitruunan mehu ja mausteet. Kääntele kastike nopeasti pastan joukkoon. Hienonna päälle tilliä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1491 reseptiä.
Linkitetty 251 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Savupaprika ja aurinkokuivatut tomaatit ovat intensiivinen kombo, joka ei jätä kylmäksi. Loraus kermaa pehmentää makuja juuri sopivasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Aurinkokuivattu tomaattispagetti

Ainekset

1
sipuli
2
rkl
oliiviöljyä (josta osa voi olla aurinkokuivattujen tomaattien öljyä)
1
tlk (noin 285 g / 145 g)
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä kuutioina/suikaleina
tl
savupaprika- jauhetta
2
dl
ruokakermaa
¼
dl
pastan keitinvettä
½
tl
rouhittua mustapippuria
(suolaa)
LISÄKSI
300
g
spagettia
lehtipersiljaa
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Laita spagetti kiehumaan suolalla maustettuun veteen pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota paistinpannulla. Valuta joukkoon aurinkokuivatut tomaatit ja paista vielä hetki. Mausta savupaprikalla ja pippurilla.

  3. Valuta pasta, säästä keitinvettä. Lisää pasta, keitinvesi ja ruokakerma pannulle. Sekoita tasaiseksi ja mausta tarvittaessa suolalla.

  4. Tarjoa parmesaanin ja lehtipersiljan kanssa.

Kommentit (1)

Nyymille

Voi käyttää myös sidedishinä proteiinin kera, ei ole pakko syödä pääateriana... Tofua, kalaa, kanaa, naudanpihviä, soijalisuketta, possunkyljystä, härkistä, papuja... - mitä kukin haluaa. Tai syödä ohjeen mukaisesti kasvispastana 😏

Me Naiset on lisännyt 1491 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Uunifetapasta ei mene koskaan muodista. Tässä versiossa feta saa hieman erilaista makua fenkolinsiemenistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Taivaallinen feta-tomaattipasta

Ainekset

200
g
fetajuustoa
250
g
kirsikkatomaatteja (tai miniluumutomaatteja)
FENKOLIÖLJY
½
dl
oliiviöljyä
2
tl
fenkolin siemeniä
1
tl
chilihiutaleita
LISÄKSI
300
g
nauhapastaa (esim. bucatini tai linguine)
(suolaa ja mustapippuria)
PÄÄLLE
tuoretta lehtipersiljaa ja/tai oreganoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita fetakimpale ja tomaatit vierekkäin uunivuokaan.

  2. Murskaa fenkolin siemenet ja chilihiutaleet morttelissa ja kääntele öljyyn. Kaada fenkoliöljy fetan ja tomaattien päälle. Paahda uunissa noin 20 minuuttia.

  3. Keitä pasta sillä aikaa kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja kääntele uunivuokaan. Tarkista maku ja mausta lisää tarvittaessa.

  4. Hienonna tuoretta oreganoa päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1491 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Kirpeää sitruunaa ja ruskistettua voita, mitäpä muuta ihminen kesäpastaansa kaipaisi? Makeat tuoreet herneet ovat ihania sattumia pastan joukossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruuna-hernepenne

Ainekset

300
g
penneä
dl
pastan keitinvettä
1
luomusitruuna
200
g
voita
150
g
(pakaste)herneitä
noin ½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
LISÄKSI
tuoretta basilikaa

Työvaiheet

  1. Pese sitruuna huolellisesti ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi, poista siemenet.

  2. Laita 100 grammaa voita paistinpannulle ja sulata voi pikkuhiljaa keskilämmöllä. Paahda, kunnes voi tuoksuu pähkinäiselle, mutta varo, ettet polta voita! Nosta sitruunaviipaleet ruskistettuun voihin miedolle lämmölle pehmenemään.

  3. Keitä tällä välin pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta, mutta säästä keitinvettä.

  4. Lisää sitruunoiden joukkoon loppu 100 grammaa voita, pasta ja keitinvesi, herneet ja mausteet. Kääntele tasaiseksi ja tarvittaessa keitä hetki kokoon kovalla lämmöllä. Hienonna päälle basilikaa ja tarjoa heti.

Kommentit (1)

Hillispulla

Ihan liian karvas tuolla sitruunan määrällä. Roskiin meni lopulta, vaikka kuinka olisi halunnut syödä.