Tomaattinyhtökaurasta saa todella hyvän keiton. Kun joukkoon sulattaa Koskenlaskija-sulatejuustoa, on keitto pehmeä ja kevyt, juuri sopivan tomaattinen.
Pehmeä nyhtökaura-koskenlaskija-keitto
Ainekset
Työvaiheet
1. Pilko sipuli ja purjo. Huuhtele purjosilpun hyvin juoksevan veden alla.
2. Kuumenna kattilassa ruokaöljy ja kuullota sipulia hetken. Lisää kattilaan tomaatti-nyhtökaura sekä suikaloitu purjo. Anna kuumentua n. 4 min. Pilko samalla suurimmat nyhtökaurakimpaleet pienemmiksi.
3. Lisää kattilaan vesi sekä kasvisliemikuutio. Anna kiehua kannen alla 5 min.
4. Pilko Koskenlaskija-sulatejuusto kuutioiksi ja lisää keiton joukkoon. Kuutioituna juusto sulaa nopeammin.
5. Mausta keitto ripauksella tuoretta mustapippuria ja koristele tuoreella persiljalla.