Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
8:00 | 13.8.2021

Persikkakakku

Lisää omaan keittokirjaan
Soppa365 on lisännyt 300 reseptiä
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Yhden kulhon helppo kakku syntyy ilman vatkaamista ja saa makua sitruunankuoresta ja rosmariinista. Tähän kakkuun voit käyttää hieman kovempiakin persikoita, sillä ne hautuvat uunissa ihanan pehmeiksi.

Sitruunalla maustettu oliiviöljykakku kuuluu viime aikojen suosikkileivonnaisiin. Sen taikina valmistuu sekoittamalla ainekset yhteen. Öljy tekee kakusta kostean ja saa sen säilymään mehevänä useita päiviä.

Nyt kakku on kohdannut haastajansa. Italialaistyylisen persikkakakun taikina on kuin oliiviöljykakun, mutta joukkoon lisätään kuutioituja tuoreita persikoita tai nektariineja. Jopa kovahkot hedelmät sopivat tarkoitukseen, sillä pitkä kypsennys saa ne leppymään ja pehmenemään ihaniksi sattumiksi.

Esikuvansa tapaan tässä kakussa maistuu myös sitruuna. Halutessaan taikinan voi maustaa myös tuoreella rosmariinilla.

Valitse käyttöön mieluiten oliiviöljy, jonka pullossa on mieto maku mainittu erikseen. Näin muut maut saavat tilaa loistaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
16 palaa
1 h 5 min + jäähdytys 30 min
Helppo

Persikkakakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
(n. 600 g)
persikkaa
2½
dl
ruokosokeria
1
sitruuna
2
rosmariinin oksaa
1½
dl
mietoa oliiviöljyä
4
kananmunaa
4
dl
erikoisvehnäjauhoja
3
tl
leivinjauhetta
Pinnalle
2
rkl
ruokosokeria

Vaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm).
  2. Huuhtele ja kuutioi persikat.
  3. Raasta sitruunan keltainen kuori kulhoon. Hienonna rosmariini ja lisää se kulhoon. Lisää sokeri ja hiero aineet sormin keskenään.
  4. Riko munat sokeriseoksen joukkoon. Lisää öljy. Sekoita aineet keskenään. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  5. Kääntele ¾ persikoista taikinan joukkoon ja kaavi taikina kakkuvuokaan. Ripottele pinnalle loput persikoista sekä ruokosokeri.
  6. Paista kakkua uunin keskitasoa alemmalla tasolla 50–55 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan puoli tuntia. Persikkakakku säilyy mehevänä monta päivää.

Vinkki! Kakku onnistuu myös nektariineista.

Tilaa Glorian ruoka & viini
persikka
Kemut
kakut
Sokerileipuri

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini