Me Naiset on lisännyt 949 reseptiä.
Linkitetty 86 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Kierreleipä on herkullinen lisuke vaikkapa keitolle tai hyvä tuliainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 leipä
Valmistusaika
1½ tuntia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Pestokierreleipä

Ainekset

25
g
tuorehiivaa
dl
vettä
1
tl
suolaa
2
rkl
öljyä
2
tl
juoksevaa hunajaa
n. 6
dl
vehnäjauhoja
Täyte
½
prk
pestoa
Lisäksi
leipävuoka

Työvaiheet

  1. Valmista ensin taikina. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja hunaja. Vaivaa taikinaan jauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta, mutta on edelleen pehmeää. Kohota 30 minuuttia liinan alla.
  2. Voitele leipävuoka. Kauli kohonnut taikina jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi, ohueksi levyksi. Levitä pesto nuolijan avulla koko levylle. Kääri levy pitkältä sivulta rullaksi korvapuustin tapaan. Leikkaa rulla pituussuunnassa kahtia. Letitä pötköt löysästi ja nosta leipävuokaan. Paista 175 asteessa 30 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla