Ihan maidotonta on lisännyt 25 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
Uunissa valmistetut munakkaat aamiaiselle, lounaalle tai välipalaksi
Uunissa valmistetut munakkaat aamiaiselle, lounaalle tai välipalaksi

Munakkaiden valmistus uunissa on hauskaa ja helppoa. Tarvitset vain muffinipellin tai sopivia vuokia. Ohjeen juju on siinä, että jokainen pikkumunakas voidaan maustaa eri tavoin, esimerkiksi kasviksilla, pekonilla, sienillä tai kinkulla. Pikkumunakkaat ovat maukkaita tarjottavia aamiaisella, lounaalla ja vaikka iltapalalla salaatin kera. Ne maistuvat myös koululaiselle täyttävänä välipalana mikrossa lämmitettynä voileivän kanssa.

Ohjeessa käytetään maukasta "maidotonta juustoa" eli juuston korviketta - sen avulla munakkaiden rakenne on mukavan leikattavaa ja maku hyvin täytetäinen.

Vinkki: Tein ensin munakkaat vanhalla, kuluneella muffinipellillä. Huolellisesta ruokaöljyllä voitelusta huolimatta kaikki munakkaat takertuivat muffinikoloihinsa. Aikamoinen sotku! Ostin kokemuksesta viisastuneena silikonisen muffinipellin (12 paikkaisen). Sillä munakkaat onnistuivat todella hyvin ja irtosivat helposti ehjinä (ihanan kuumina) kupeistaan.

Annoksia
12
Vaikeustaso
Helppo

Pienet munakkaat uunissa

Ainekset

10
kpl
kananmunia
1
tl
hienoa suolaa
0,5
tl
mustapippuria rouhittuna
1,5
dl
Violife Block ”kasvisjuustoa” raastettuna
1,5
dl
punasipulia hienonnettuna
Täytteitä oman maun mukaan, esimerkiksi:
3
kpl
siivua savupekonia rapeaksi paistettuna
2-3
kpl
siivua leikkelekinkkua tai -kalkkunaa pieniksi paloiksi leikattuna
2-3
kpl
vihreää parsaa kiehautettuna (saa jäädä hieman rapeaksi) ja paloiteltuna
1
dl
kanttarelleja pannulla paistettuna ja paloiteltuna
Pieni pala punaista paprikaa pieninä paloina ja pannulla kuullotettuna
Basilikan lehtiä ja persiljaa oman maun mukaan
Tilkka ruokaöljyä muffinivuokien tai muffinipellin kolojen voiteluun.

Työvaiheet

1. Ota 12 paikkainen muffinipelti valmiiksi esille ja voitele sen ”kupit” huolellisesti ruokaöljyllä.

2. Jaa raastettu Violife-juustonkorvike ja hienonnettu punasipuli jokaiseen 12 muffikuppiin.

3. Tämän jälkeen voit valita mitä täytteitä ja makuja laitat eri munakkaisiin/muffinivuokiin.

Jaoin täytteet näin: 5 kuppiin parsaa ja kalkkunaa paloiteluna, 5 kuppiin kanttarelleja ja pekoninpaloja. Loppuihin 2 vuokaan laitoin kuullotettua paprikaa ja ylijääneitä kalkkunanpaloja.

Täytteitä voi olla vuoassaan noin puoleen väliin, silloin jää riittävästi tilaa päälle kaadettavalle munakasseokselle.

4. Riko 10 munaa kulhoon, lisää suola sekä pippuri ja vatkaa munien rakenne rikki. Kaada ja jaa munakasseos 12 muffinivuokaan, täytteiden päälle. Jätä jokaiselle munakkaalle kohoamisvaraa vuoassaan, noin 1/2 cm. Sekoita hieman jokaisen vuokakolon sisältöä lusikalla.

5. Paista uunin keskitasolla, tasalämmöllä 200 C asteessa n. 15 minuuttia tai kunnes kaikki munakkaat ovat hyytyneet. Huomasin hauskan ilmiön: Kypsymisen huomaa silikonista muffinipeltiä käytettäessä, että kun munakkaat ovat valmiit, ne nousevat osittain koloistaan.

Kumoa kypsät munakkaat heti vuoistaan ja tarjoa lämpimänä raikkaan salaatin ja tuoreen leivän kanssa. Munakkaat säilyvät hyvän makuisina pari päivää jääkaapissa, josta ne on helppo laittaa mikroon lämpiämään.

Vinkki!

Pikkumunakkaat on näyttävä lämmin syötävä brunssilla. Koristele silloin munakkaat parsalla, minitomaateilla ja tuoreyrteillä.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 136 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Anna Huovinen

Helpompaa ei voisi olla! Kalapihvit kypsyvät ilman käryä uunipellillä. Lusikoi 8 kasaa leivinpaperin päälle ja paina lusikalla keot pihveiksi. 

Annoksia
8-10 pihviä
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-perunapihvit

Ainekset

400
g
kirjolohifileetä
100
g
kylmäsavulohta
1
peruna raastettuna
2
rkl
hienonnettua tilliä
½
tl
suolaa
1
kananmuna
(sitruunaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa lohifilee nahattomaksi ja kuutioi filee pieneksi. Hienonna kylmäsavulohi.
  2. Kuori peruna ja raasta raastimen isolla terällä. Hienonna tilli.
  3. Sekoita kulhossa lohikuutiot, kylmäsavulohi, perunaraaste, tilli ja suola. Riko joukkoon kananmuna ja lisää lohiseoksen joukkoon. Sekoita.
  4. Nosta 8 kekoa pihvitaikinaa leivinpaperin päälle uunipellille. Muotoile taikinakeot 2 cm paksuisiksi pihveiksi.
  5. Kypsennä uunin keskitasolla 15 minuuttia. Tarjoile lisukkeeksi vihreää salaattia ja raejuustoa. Purista lohipihveille sitruunanmehua ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 136 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Anna Huovinen

Takuutuore kalapata syntyy edullisesta pakastekalasta 

Kalapannun hitain vaihe on pakastekalan sulattaminen. Ota kala sulamaan aamulla jääkaappiin ja fileet ovat pannuvalmiita, kun on aika tehdä päivällinen. Nopea kalapata valmistuu 20 minuutissa. Makua tulee runsaasti tomaattiliemestä, juustokuminasta, chilistä ja tuoreista yrteistä.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
kalan sulatus 6-8 t, valmistus 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalapannu

Ainekset

400
g
pakasteturskaa- tai seitifileetä
3
valkosipulinkynttä
2
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
jauhettua juustokuminaa
½
tl
kuivattua chilirouhetta
1
rkl
oliiviöljyä
2
prk (á 400 g)
tomaattimurskaa
1
sitruunan mehu
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
½
dl
oliiveja
1
dl
hienonnettua minttua
1
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Ota kala jääkaappiin sulamaan 6-8 tuntia ennen valmistusta. Pyyhi sulanut kalanpinta kuivaksi talouspaperilla. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
  2. Mittaa huhmareeseen savupaprikajauhe, kuminansiemenet ja pieni chili. Hiero jauheeksi.
  3. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää valkosipulit ja mausteet. Paista keskilämmöllä minuutti sekoitellen. 
  4. Kaada pannulle tomaattimurska, sitruunamehu, sokeri ja suola. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Lisää joukkoon oliivit ja kala. Anna kypsyä 5-10 minuuttia. Mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla. Lisää lopuksi minttu, persilja ja mustapippuria. Tarjoile täysjyväriisin tai maalaisleivän kanssa.   

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1849 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kermainen mätirisotto raikastetaan fenkolilla ja rikastetaan kermalla. Jos pidät mädistä, tämä on uusi luottoreseptisi.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mätirisotto

Ainekset

200
g
muikun tai silakan mätiä
3
rkl
voita
3
rkl
kermaa
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1
fenkoli
2
rkl
öljyä
2
dl
risottoriisiä
2
dl
valkoviiniä
1
sitruunan mehu
1/2-1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllsytä
Lisäksi
8 viiriäisenmunaa tai 4 kananmunaa

Työvaiheet

  1. Valuta mäti tiheässä siivilässä. Ota 4 rkl mätiä ja siirrä se sivuun koristelua varten. Sulata voi. Yhdistä mäti, voisula ja kerma tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhossa ja soseuta.
  2. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää liemikuutiot.
  3. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy pannussa ja paista sipuleita ja fenkolia 2–3 minuuttia. Lisää riisi ja kuullota 1 minuutti. Kaada viini pannuun ja anna kiehahtaa niin, että neste haihtuu. Lisää 1 dl kasvislientä ja sekoita kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää 1 dl lientä kerrallaan ja kypsennä risottoa yhteensä noin 18 minuuttia, koko ajan sekoittaen, kunnes koko nestemäärä on imeytynyt riisiin ja riisi on kypsynyt al denteksi.
  4. Lisää mätisose risottoon. Lämmitä risotto ja purista sitruunanmehu joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Jaa risotto lautasille. Erottele viiriäisenmunista keltuaiset ja laita kaksi keltuaista kunkin annoksen päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1849 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Panu Pälviä

Kun suikaloit ruusukaalit, kuumennat ne pikaisesti ohran kanssa ja viimeistelet piparjuurikastikkeella, saat ylellisen talvisalaatin.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin ruusukaalisalaatti ja piparjuurikastike

Ainekset

1 dl rikottuja ohrasuurimoita
dl
vettä
½
+ ½ tl suolaa
1
granaattiomena
2
kotimaista omenaa
400
g
ruusukaalia
½
sitruunan mehu
1–2
tl
oliiviöljyä
Kastike
2
dl
kermaviiliä
1–3
tl
piparjuurta raastettuna
¼
tl
mustapippuria myllystä
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

 

  1. Huuhtele ohrasuurimot kylmällä vedellä. Laita ne kattilaan, lisää vesi ja ½ tl suolaa, kiehauta ja laske lämpöä. Hauduta kannen alla 20 minuuttia.
  2. Notkista kermaviili sekoittamalla sitä haarukalla. Raasta piparjuurta joukkoon maun mukaan. Mausta pippurilla ja suolalla. Anna vetäytyä kylmässä.
  3. Irrota granaattiomenasta siemenet naputtelemalla ne halkaistusta kuoresta kulhoon. Puolita omenat, poista siemenkota ja leikkaa hedelmä ohuiksi viipaleiksi.
  4. Poista ruusukaaleista kanta ja kellastuneet lehdet. Leikkaa ruusukaalit noin 3 mm:n levyisiksi suikaleiksi. Kypsennä niitä höyryssä 3 minuuttia ja kaada kulhoon granaattiomenansiementen päälle. Mausta suolalla, sitruunamehulla ja oliiviöljyllä.
  5. Kun ohrasuurimot ovat kypsiä, valuta ja huuhtele ne nopeasti, ravista ylimääräinen vesi pois ja sekoita salaattiin. Kääntele omenaviipaleet joukkoon ja tarjoa lämmin salaatti heti piparjuurikastikkeen kera.

Kommentit (0)