Bilberry Hill on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
Uunissa valmistetut pienet munakkaat aamiaiselle, lounaalle tai välipalaksi
Uunissa valmistetut pienet munakkaat aamiaiselle, lounaalle tai välipalaksi

Uunimunakkaiden valmistus  on hauskaa ja helppoa. Tarvitset vain muffinssipellin tai sopivia vuokia. Ohjeen juju on siinä, että jokainen pikkumunakas voidaan maustaa eri tavoin, esimerkiksi kasviksilla, pekonilla, sienillä tai kinkulla. Pikkumunakkaat ovat maukkaita tarjottavia aamiaisella, lounaalla ja vaikka iltapalalla salaatin kera. Ne maistuvat myös koululaiselle täyttävänä välipalana mikrossa lämmitettynä voileivän kanssa.

Ohjeessa käytetään maukasta vegaanista juustoa - sen avulla munakkaiden rakenne on mukavan leikattavaa ja maku hyvin täytetäinen. Jos voit käyttää tavallista juustoa ruuanlaitossa, suositelen munakkaisiin voimakasmakuista emmentalia tmv.

Vinkki: Tein ensin munakkaat vanhalla, kuluneella muffinssipellillä. Huolellisesta ruokaöljyllä voitelusta huolimatta kaikki munakkaat takertuivat muffinssikoloihinsa. Aikamoinen sotku! Ostin kokemuksesta viisastuneena silikonisen 12 paikkaisen muffinssipellin . Sillä munakkaat onnistuivat todella hyvin ja irtosivat helposti ehjinä (ihanan kuumina) kupeistaan.

Alkuperäisen reseptin vaihekuvineen löydät täätä:  http://www.bilberryhill.fi/blogi-reseptit/pienet-uunimunakkaat-maidoton-...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Vaikeustaso
Helppo

Pienet munakkaat uunissa

Ainekset

10
kpl
kananmunia
1
tl
hienoa suolaa
0,5
tl
mustapippuria rouhittuna
1,5
dl
Violife Block ”kasvisjuustoa” raastettuna
1,5
dl
punasipulia hienonnettuna
Täytteitä oman maun mukaan, esimerkiksi:
3
kpl
siivua savupekonia rapeaksi paistettuna
2-3
kpl
siivua leikkelekinkkua tai -kalkkunaa pieniksi paloiksi leikattuna
2-3
kpl
vihreää parsaa kiehautettuna (saa jäädä hieman rapeaksi) ja paloiteltuna
1
dl
kanttarelleja pannulla paistettuna ja paloiteltuna
Pieni pala punaista paprikaa pieninä paloina ja pannulla kuullotettuna
Basilikan lehtiä ja persiljaa oman maun mukaan
Tilkka ruokaöljyä muffinivuokien tai muffinipellin kolojen voiteluun.

Työvaiheet

1. Ota 12 paikkainen muffinipelti valmiiksi esille ja voitele sen ”kupit” huolellisesti ruokaöljyllä.

2. Jaa raastettu Violife-juustonkorvike ja hienonnettu punasipuli jokaiseen 12 muffikuppiin.

3. Tämän jälkeen voit valita mitä täytteitä ja makuja laitat eri munakkaisiin/muffinssivuokiin.

Jaoin täytteet näin: 5 kuppiin parsaa ja kalkkunaa paloiteluna, 5 kuppiin kanttarelleja ja pekoninpaloja. Loppuihin 2 vuokaan laitoin kuullotettua paprikaa ja ylijääneitä kalkkunanpaloja.

Täytteitä voi olla vuoassaan noin puoleen väliin, silloin jää riittävästi tilaa päälle kaadettavalle munakasseokselle.

4. Riko 10 munaa kulhoon, lisää suola sekä pippuri ja vatkaa munien rakenne rikki. Kaada ja jaa munakasseos 12 muffinssivuokaan, täytteiden päälle. Jätä jokaiselle munakkaalle kohoamisvaraa vuoassaan, noin 1/2 cm. Sekoita hieman jokaisen vuokakolon sisältöä lusikalla.

5. Paista uunin keskitasolla, tasalämmöllä 200 C asteessa n. 15 minuuttia tai kunnes kaikki munakkaat ovat hyytyneet. Huomasin hauskan ilmiön: Kypsymisen huomaa silikonista muffinssipeltiä käytettäessä, että kun munakkaat ovat valmiit, ne nousevat osittain koloistaan.

Kumoa kypsät munakkaat heti vuoistaan ja tarjoa lämpimänä raikkaan salaatin ja tuoreen leivän kanssa. Munakkaat säilyvät hyvän makuisina pari päivää jääkaapissa, josta ne on helppo laittaa mikroon lämpiämään.

Vinkki!

Pikkumunakkaat on näyttävä lämmin syötävä brunssilla. Asettele munakkaat salaattipedille ja koristele parsalla, minitomaateilla ja tuoreyrteillä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2068 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vaikka kanaviillokki ei olisi kuulunut lemppareihisi koulussa, tämä päivitetty versio saattaa singahtaa teilläkin arkiruokien kärkisijoille. Mikä parasta, maukas soosi valmistuu puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikaviillokki

Ainekset

1
grillibroileri (n. 1,3 kg)
2
lehtisellerinvartta
¼
purjo
dl
kanalientä (fondista)
1
rkl
voita
1
rkl
vehnäjauhoja
1
tl
currya
dl
kermaa
2
tl
viherpippuria
1–2
rkl
sitruunamehua
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Erottele broilerinliha luista kulhoon sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa lehtiselleri pieniksi paloiksi ja hienonna purjo. Valmista kanaliemi ja pidä se kuumana.
  2. Sulata voi korkeareunaisessa paistinpannussa. Paista selleriä ja purjoa voissa pari minuuttia. Sekoita jauhot ja curry joukkoon, ja jatka paistamista pari minuuttia.
  3. Kaada kuuma kanaliemi pannuun ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää kerma ja broilerinliha ja kiehauta seos.
  4. Murskaa pippurit. Mausta viillokki pippurilla ja sitruunamehulla. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa keitetyn riisin tai kvinoan kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1027 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Vapise, valkosipulipatonki! Ilmakuivatulla kinkulla täytetyt valkosipuli-voisarvet ovat niin hyviä, että ne viedään suoraan pelliltä. Onneksi toinen satsi valmistuu nopeasti ja helposti, sillä croissantit tehdään valmistaikinasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkosipuli-voisarvet

Ainekset

50
g
voita
4
valkosipulinkynttä
1
tlk
valmista croissant-taikinaa (esimerkiksi Danerolles)
6
viipaletta
ilmakuivattua kinkkua
½
ruukkua
basilikaa (tai 12 salvian lehteä)
Päälle
1
kananmuna
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pehmennä voi huoneenlämmössä. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon.
  2. Avaa taikinatölkki pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä voisarvilevyjen päälle valkosipulivoita. Nosta päälle kinkkuviipaleet ja basilikan lehtiä.
  3. Kääri rullalle ja voitele kananmunalla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
  4. Paista noin 13 minuuttia (pakkauksen ohjeen mukaan). Nauti lämpimänä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2068 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Sitruunalla, valkosipulilla ja meiramilla maustettu liemi antaa syksyn ihanille sienille tilaa loistaa. Kirkas sienikeitto onnistuu niin kantarelleista, kehnäsienistä kuin orakkaistakin. Myöhemmin syksyllä soppaan sopivat myös suppikset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirkas sienikeitto

Ainekset

6–8
kehnäsientä
1
l (250 g)
kantarelleja
1
kesäkurpitsa (n. 800 g)
2
valkosipulinkynttä
1
sitruuna
3
rkl
oliiviöljyä
1
l
vettä
3
rkl
hummerifondia
2
rkl
tuoretta meiramia/oreganoa
½
tl
kuivattua minttua
¼
tl
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
Lisäksi
4
viipaletta maalaisleipää
1
valkosipulinkynsi

Työvaiheet

  1. Puhdista ja viipaloi sienet. Raasta kurpitsa isolla terällä. Kuori ja hienonna valkosipulit. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu pieneen kulhoon.
  2. Kuullota sieniä ja valkosipulia öljyssä kattilassa 3–5 minuuttia. Ota muutama sieni sivuun annosten koristeeksi. Lisää kurpitsaraaste, sitruunankuori ja vesi. Lisää fondi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kannen alla 10 minuuttia.
  3. Lisää sitruunamehu ja yrtit keittoon. Mausta pippurilla ja suolalla.
  4. Paahda leivät rapeiksi. Hiero ne halkaistulla valkosipulinkynnellä. Laita leivät keittolautasille ja kauho soppa päälle. Lisää paistetut sienet ja tarjoa heti.

Vinkki! Hummerifondi on keitossa piste iin päälle, mutta voit käyttää myös kasvisfondia. Tällöin soppa on vegaaninen.

Kommentit (0)

Emilia Soppa365 on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Älä peittele ihania suppiksia juustoon, vaan anna niiden paahtua pinnalla! Valkoinen pizza saa yllättävän raikkaan maun pinnalle levitetystä turkkilaisesta jugurtista. Yhtä hyvin voit käyttää myös ranskankermaa.

Helpon pizzan esikuvia ovat tarte flambée -tyyliin leivottu suppilovahveropiirakka sekä ...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus ja paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen suppispizza

Ainekset

Pohjataikina
5
dl
durumvehnäjauhoja
1
ps (11 g)
kuivahiivaa
dl
vettä
1
tl
suolaa
2
rkl
oliiviöljyä
Täyte
reilu 1
l
suppilovahveroita
1
rkl
öljyä
½–¾
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
200
g
ranskankermaa tai turkkilaista jugurttia
150
g
juustoraastetta
3–4
oksaa
tuoretta rosmariinia
tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa 2 dl jauhoja ja kuivahiiva. Lisää päälle hieman kädenlämpöä lämpimämpi vesi ja sekoita tasaiseksi velliksi. Anna seoksen tekeytyä liinalla peitettynä 10–15 minuuttia, kunnes hiiva on herännyt ja taikina kuplii.
  2. Sekoita joukkoon suola. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen öljy. Vaivaa taikina huolellisesti kimmoisaksi.
  3. Jaa taikina kahden leivinpaperin päälle. Taputtele kumpikin jauhotetuin käsin ohueksi, soikionmuotoiseksi levyksi, jonka reunat ovat hieman koholla. Peitä pohjat liinalla ja anna kohota puolisen tuntia.
  4. Valmistele sillä aikaa sienet. Puhdista suppikset ja paista ne kokonaisina kuumalla pannulla öljyssä niin, että enin neste on haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä.
  5. Nosta tyhjä pelti uuniin ja kuumenna uuni 250-asteiseksi.
  6. Levitä pohjien päälle turkkilainen jugurtti tai ranskankerma sekä juustoraaste. Riivi päälle rosmariinin lehdet. Ripottele pinnalle suppikset ja timjamin oksat.
  7. Vetäise pizza leivinpaperin avulla kuumalle pellille. Paista uunissa pizzan paksuudesta riippuen 10–15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Paista toinen pizza samoin.
  8. Viimeistele pizza tuoreilla yrteillä ja rouhaisemalla päälle mustapippuria.

Kommentit (0)