Ihan maidotonta on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
Uunissa valmistetut munakkaat aamiaiselle, lounaalle tai välipalaksi
Uunissa valmistetut munakkaat aamiaiselle, lounaalle tai välipalaksi

Munakkaiden valmistus uunissa on hauskaa ja helppoa. Tarvitset vain muffinipellin tai sopivia vuokia. Ohjeen juju on siinä, että jokainen pikkumunakas voidaan maustaa eri tavoin, esimerkiksi kasviksilla, pekonilla, sienillä tai kinkulla. Pikkumunakkaat ovat maukkaita tarjottavia aamiaisella, lounaalla ja vaikka iltapalalla salaatin kera. Ne maistuvat myös koululaiselle täyttävänä välipalana mikrossa lämmitettynä voileivän kanssa.

Ohjeessa käytetään maukasta "maidotonta juustoa" eli juuston korviketta - sen avulla munakkaiden rakenne on mukavan leikattavaa ja maku hyvin täytetäinen.

Vinkki: Tein ensin munakkaat vanhalla, kuluneella muffinipellillä. Huolellisesta ruokaöljyllä voitelusta huolimatta kaikki munakkaat takertuivat muffinikoloihinsa. Aikamoinen sotku! Ostin kokemuksesta viisastuneena silikonisen muffinipellin (12 paikkaisen). Sillä munakkaat onnistuivat todella hyvin ja irtosivat helposti ehjinä (ihanan kuumina) kupeistaan.

Annoksia
12
Vaikeustaso
Helppo

Pienet munakkaat uunissa

Ainekset

10
kpl
kananmunia
1
tl
hienoa suolaa
0,5
tl
mustapippuria rouhittuna
1,5
dl
Violife Block ”kasvisjuustoa” raastettuna
1,5
dl
punasipulia hienonnettuna
Täytteitä oman maun mukaan, esimerkiksi:
3
kpl
siivua savupekonia rapeaksi paistettuna
2-3
kpl
siivua leikkelekinkkua tai -kalkkunaa pieniksi paloiksi leikattuna
2-3
kpl
vihreää parsaa kiehautettuna (saa jäädä hieman rapeaksi) ja paloiteltuna
1
dl
kanttarelleja pannulla paistettuna ja paloiteltuna
Pieni pala punaista paprikaa pieninä paloina ja pannulla kuullotettuna
Basilikan lehtiä ja persiljaa oman maun mukaan
Tilkka ruokaöljyä muffinivuokien tai muffinipellin kolojen voiteluun.

Työvaiheet

1. Ota 12 paikkainen muffinipelti valmiiksi esille ja voitele sen ”kupit” huolellisesti ruokaöljyllä.

2. Jaa raastettu Violife-juustonkorvike ja hienonnettu punasipuli jokaiseen 12 muffikuppiin.

3. Tämän jälkeen voit valita mitä täytteitä ja makuja laitat eri munakkaisiin/muffinivuokiin.

Jaoin täytteet näin: 5 kuppiin parsaa ja kalkkunaa paloiteluna, 5 kuppiin kanttarelleja ja pekoninpaloja. Loppuihin 2 vuokaan laitoin kuullotettua paprikaa ja ylijääneitä kalkkunanpaloja.

Täytteitä voi olla vuoassaan noin puoleen väliin, silloin jää riittävästi tilaa päälle kaadettavalle munakasseokselle.

4. Riko 10 munaa kulhoon, lisää suola sekä pippuri ja vatkaa munien rakenne rikki. Kaada ja jaa munakasseos 12 muffinivuokaan, täytteiden päälle. Jätä jokaiselle munakkaalle kohoamisvaraa vuoassaan, noin 1/2 cm. Sekoita hieman jokaisen vuokakolon sisältöä lusikalla.

5. Paista uunin keskitasolla, tasalämmöllä 200 C asteessa n. 15 minuuttia tai kunnes kaikki munakkaat ovat hyytyneet. Huomasin hauskan ilmiön: Kypsymisen huomaa silikonista muffinipeltiä käytettäessä, että kun munakkaat ovat valmiit, ne nousevat osittain koloistaan.

Kumoa kypsät munakkaat heti vuoistaan ja tarjoa lämpimänä raikkaan salaatin ja tuoreen leivän kanssa. Munakkaat säilyvät hyvän makuisina pari päivää jääkaapissa, josta ne on helppo laittaa mikroon lämpiämään.

Vinkki!

Pikkumunakkaat on näyttävä lämmin syötävä brunssilla. Koristele silloin munakkaat parsalla, minitomaateilla ja tuoreyrteillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1805 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Reetta Pasanen

Yhden kattilan potkapasta on superhelppo mutta uskomattoman rehevän makuinen! Lusikoi ricotta joukkoon suurpiirteisiksi sattumiksi vasta pöydässä.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yhden kattilan potkapasta

Ainekset

1
l
vettä
200
g
savupotkaa
5
dl
orecchiettea tai muuta pientä pastaa
1
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
100
g
pensaspapuja
70
g
babypinaattia
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
ricottajuustoa

Työvaiheet

  1. Mittaa vesi vedenkeittimeen ja keitä kiehuvaksi. (Laita liesi kuumenemaan.)
  2. Kuutioi savupotka ja laita se pastan, oreganon ja suolan kanssa kattilaan. Lisää kuuma vesi ja laita kuumalle liedelle. Keitä 10 minuuttia.
  3. Huuhtele pavut ja nypi niistä kannat. Leikkaa pavut muutamaan osaan. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Kun potkapasta on kiehunut 10 minuuttia, lisää pavut ja keitä vielä 2 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita pinaatit joukkoon. Mausta mustapippurilla. Lisää ricotta ruuan päälle juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 569 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Broilericurry yhdistää ihanat mausteet ja herkullisen kookosliemen. Helppo curry on täydellinen vaihtoehto silloin, kun haluat ruuan lautaselle mahdollisimman nopeasti.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Broilericurry

Ainekset

1
rs (500 g)
broilerin fileepihvejä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
(400 g)
kukkakaali
1
vihreä paprika
1
rkl
öljyä
2
rkl
vihreää tai punaista currytahnaa
1
tl
kurkumaa
1
prk (200 g)
kookoskermaa
2
rkl
kalakastiketta
2
tl
sokeria
1–2
limetin mehu
Lisäksi
1
dl
suolapähkinöitä
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Ota broileri huoneenlämpöön vajaa tunti ennen ruuanvalmistusta. Leikkaa fileet reiluiksi paloiksi.
  2. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Puolita kukkakaali ja irrottele reiluiksi paloiksi. Paloittele varsi. Poista paprikasta siemenet ja viipaloi.
  3. Kiehauta öljy ja currytahna pannulla. Paista broilerit mausteöljyssä kauniin värisiksi. Kuullota niiden joukossa sipulit. Pyöräytä joukkoon kukkakaalit ja paprikat. Kaada pannulle kookoskerma.
  4. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla 5 minuuttia. Älä hauduta kauemmin, jotta kukkakaali ei pehmene liikaa ja broileri säilyttää mehevyytensä.
  5. Mausta kalakastikkeella, sokerilla ja limetin mehulla. Pyöräytä sekaisin, jotta kukkakaalit maustuvat kauttaaltaan. Viimeistele suolapähkinöillä ja korianterilla.
  6. Tarjoa keitettyjen nuudeleiden tai riisin kanssa.

Vinkki! Valitse currytahnan väri sen mukaan, kuinka vahvaa haluat. Punainen on tulisempaa kuin vihreä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1805 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Salsiccia-makkaraa, perunoita ja mangoldia. Valkosipulinen ja kermainen Zuppa Toscana on täsmäruoka kylmyyttä vastaan.

Annoksia
4-6
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Zuppa Toscana

Ainekset

1
ps (300 g)
mangoldia (2 l hienonnettuna)
4
valkosipulinkynttä
2
isoa perunaa
1
sipuli
1
pkt (260 g)
salsiccia-raakamakkaraa
1
l
vettä
2
kanaliemikuutiota
2
rkl
öljyä
2
dl
kermaa
1
tl
kuivattua oreganoa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
4
viipaletta pekonia

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja hienonna mangoldit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja kuutioi perunat ja sipuli isoiksi paloiksi. Viipaloi makkarat.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja tee kanaliemi kuutioista. Jätä odottamaan.
  3. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Ruskista makkarapalat, sipuli ja valkosipulit. Lisää perunat ja kanaliemi. Keitä miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia.
  4. Paahda pekoniviipaleita uunipellillä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  5. Lisää kerma keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää mangoldit ja hauduta vielä 5 minuuttia. Mausta keitto oreganolla ja pippurilla. Murenna rapeat pekonit sopan pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1805 reseptiä.
Linkitetty 121 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen Reetta Pasanen

Murea pohja, voimakkaan juustoinen täyte ja mehevät tomaatit. Tämä quiche on ansainnut herkullisimman kasvispiirakan tittelin.

Annoksia
n. 10 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-sinihomejuustoquiche

Ainekset

Pohja
3
dl
vehnäjauhoja
75
g
kylmää voita
1
kananmunankeltuainen
n. 1
rkl
kylmää vettä
Täyte
300
g
erilaisia tomaatteja
100
g
sinihomejuustoa
200
g
maukasta juustoa (esim. sinihome tai kypsytetty kova juusto)
3
kananmunaa
3
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Nypi jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun. Laita jääkaappiin 15 minuutiksi.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakka- tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.
  3. Viipaloi tomaatit. Viipaloi tai murenna sinihomejuusto. Jätä odottamaan.
  4. Raasta juusto kulhoon. Sekoita kananmunat ja kerma juustoraasteeseen. Kaada seos piiraspohjalle. Asettele sinihomejuusto ja tomaatit pinnalle.
  5. Säädä uuni 175 asteeseen ja kypsennä piirasta noin 35 minuuttia. Jos piiras tummuu liikaa, laita päälle folio.
  6. Anna quichen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Tarjoa salaatin kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Tekisin timjami-perunavuokaa, mutta mandoliinia ei löydy. Käykö ukulele?

Yäk

Kuka haluaa tomaatinvarret syödä