
Jälkiruokapizzan päälle raastetaan mozzarellan sijaan suklaata. Pilkullisista banaaneista, ranskankermasta ja suklaasta syntyy makea jälkiruokapizza.
Banaanipizza
Ainekset
Työvaiheet
- Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, rypsiöljy ja 2 dl vehnäjauhoja. Sekoita velliksi. Nosta kulho lämpimään vesihauteeseen noin 10 minuutiksi.
- Kun velli kuplii, lisää loput jauhot. Alusta taikinaa, kunnes se irtoa käsistä ja kulhon reunoista. Kauli taikina jauhotetulla työpöydällä uunipellin kokoiseksi. Nosta pizzapohja leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Sekoita ranskankerma, sokerit ja kaneli kulhossa. Levitä seos pizzapohjalle. Leikkaa banaanit pitkittäin 2 osaan ja nosta pizzalle kupera puoli ylöspäin. Raasta tai rouhi suklaa ja ripottele raaste pizzalle.
- Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa heti vaniljajäätelön kanssa.