
Granaattiomena-vuohenjuustopizza
Ainekset
Työvaiheet
- Kun pohjataikina on valmis, laita uuni lämpiämään 220 asteeseen. Muovaile taikina pötköksi ja leikkaa taikina 4 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja kauli pieniksi pizzoiksi (⌀ 12 cm).
- Leikkaa vuohenjuustotanko 1cm viipaleiksi. Poista omenista siemenkodat ja viipaloi ne. Sulata voi kattilassa. Sekoita sokeri voihin ja anna kuumentua, kunnes se sulaa voin sekaan.
- Laita kunkin pikkupizzan keskelle viipale vuohenjuustoa ja juuston päälle muutama omenaviipale. Sivele omenat reilusti voi-sokeriseoksella. Kypsennä uuniin keskitasossa 15 minuuttia. Kytke lopuksi grillivastus päälle ja kypsennä vielä 3-5 minuuttia. (Jos vuohenjuusto ei sula omenan alla, voit 10 minuutin kypsentämisen kohdalla painaa pizzoja kevyesti lastalla, jotta juusto tulee kauniisti reunoilta näkyviin.)
- Sillä välin kun pizza kypsyy, hienonna minttu, leikkaa granaattiomena puoliksi ja koputtele siemenet kulhoon isolla lusikalla. Viimeistele valmiit, kuumat pizzat yrtillä ja granaattiomenalla.
Slow food pizzapohja
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Vatkaa vehnäjauhot joukkoon. Vaivaa taikinaa 7 minuuttia käsin. Lisää öljy ja vaivaa vielä 3 minuuttia.
- Anna taikinan kohota jääkaapissa 12-20 tuntia. Mitä pidempään ja hitaammin taikina saa kohota, sitä maukkaampaa siitä tulee. Pitkä kohotusaika vaikuttaa myös rakenteeseen